Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan működik a passzív...

Hogyan működik a passzív táppénz, ki és hogyan veheti igénybe?

Figyelt kérdés

Két napja volt egy miss.ab.-om, sajnos 11 hetesen elhalt a babám és művi úton fejezték be.Nagyon rosszul érzem magam lelkileg,nagyon vártam őt, és nehéz felfogni, elfogadni,hogy már nincs a pocakomban.Sajnos ezt még tetézi az is,hogy megszűnt a munkahelyem,azaz amennyiben az orvos kiír felmondanak nekem.Ezért érdekelne,hogy hogyan működik a passzív táppénz,ki és hogyan veheti igénybe?

Ha valaki tudna ezzel kapcsolatban tanácsod adni megköszönném.

Ja, és kismamák, akik már voltak ebben a helyzetben, ti hogy tettétek túl magatokat ezen?-és mennyi idő után próbálkoztatok újra a babával?

Köszönöm a válaszokat előre is!

2009. máj. 2. 09:20
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is sajnálom, hogy ezen át kellett esned, de majd te is leszel pocakos, ehhez sok sikert kívánok.

A passzív táppénz a munkahely megszünését követően jár.45 nap.Mindenki igénybe veheti, csak meg kell beszélni a dokiddal.

Nekem is megszünt a terhességem alatt a munkaviszonyom, így most még passzív táppénzen vagyok.

2009. máj. 2. 10:04
 2/5 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm az együtt érzést és a segítséget is.

Azon vagyok, hogy minél előbb lábra álljak, és csak a jövőbe tekintsek...mikor ujra lehet babám.

Neked sok sikert, és boldog babavárást!

2009. máj. 2. 10:07
 3/5 anonim ***** válasza:
A munkaviszony megszünését követő 3 munkanapon belől ha igénybe veszed akkor jár 45 napig a passzív táppénz. ez után elmehetsz még munkanélkülire.
2009. máj. 2. 13:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Az utolsó válaszoló rosszul tudja. A munkaviszony megszünése után 3 naptári napig kell táppénzre menned! Ez nagyon fontos a passzív táppénz esetén. Az a legjobb ha rögtön már másnap táppénzre mész az a tuti.

Üdv

2009. máj. 2. 16:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Rosszul válaszoló vagyok... és akkor mi van ha vkit most csütörtökön rugtak ki??? és tegyük fel nem szóltak neki csak pénteken hogy bocs de munkanlküli vagy......péntek szombat vasárnap,ez 3 nap...az ilyeneknek nem jár passzív táppénz???
2009. máj. 2. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!