Hogyan működik a passzív táppénz, ki és hogyan veheti igénybe?
Két napja volt egy miss.ab.-om, sajnos 11 hetesen elhalt a babám és művi úton fejezték be.Nagyon rosszul érzem magam lelkileg,nagyon vártam őt, és nehéz felfogni, elfogadni,hogy már nincs a pocakomban.Sajnos ezt még tetézi az is,hogy megszűnt a munkahelyem,azaz amennyiben az orvos kiír felmondanak nekem.Ezért érdekelne,hogy hogyan működik a passzív táppénz,ki és hogyan veheti igénybe?
Ha valaki tudna ezzel kapcsolatban tanácsod adni megköszönném.
Ja, és kismamák, akik már voltak ebben a helyzetben, ti hogy tettétek túl magatokat ezen?-és mennyi idő után próbálkoztatok újra a babával?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Szia!
Először is sajnálom, hogy ezen át kellett esned, de majd te is leszel pocakos, ehhez sok sikert kívánok.
A passzív táppénz a munkahely megszünését követően jár.45 nap.Mindenki igénybe veheti, csak meg kell beszélni a dokiddal.
Nekem is megszünt a terhességem alatt a munkaviszonyom, így most még passzív táppénzen vagyok.
Szia!
Köszönöm az együtt érzést és a segítséget is.
Azon vagyok, hogy minél előbb lábra álljak, és csak a jövőbe tekintsek...mikor ujra lehet babám.
Neked sok sikert, és boldog babavárást!
Szia!
Az utolsó válaszoló rosszul tudja. A munkaviszony megszünése után 3 naptári napig kell táppénzre menned! Ez nagyon fontos a passzív táppénz esetén. Az a legjobb ha rögtön már másnap táppénzre mész az a tuti.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!