Hogyan működik a táppénz igénylése? Ide-oda küldözgetnek, az első babánál nem volt ilyen, csak kiírtak a nőgyógyászaton és ennyi.
A nőgyógyász ad egy javaslatot, hogy jvasolja a táppénzre vételt.
ennek a papirnak a birtokában tud csak a háziorvos táppénzre venni, neki önállóan a terhesség miatt nincs erre joga, csak a nődoki javaslata birtokában.
Tehát mindketten igazat mondtak, csak a nődokinak lehetett volna annyi esze, hogy mindjárt ad is egy javaslatot a háziorvosodnak...
Én is úgy tudom, hogy ez úgy működik, hogy szakorvosi javaslat alapján a háziorvos vesz betegállományba. ÉS valóban, minden hónapban vinni kell az újabb javaslatot, ami alapján hosszabbítja a házidoki a táppénzt.
Nálam is így volt mindkét esetben, 2006-ban és 2009-ben is.
Nekem ma kezdődik a táppénzem, eddig szabadságon voltam.
A nőgyógyász ad egy szakvéleményét, hogy miért javasolja a táppénzre vételt. (Nekem görcsölés miatt írta, valójában ő se tartotta túl jónak, hogy napi 9 órát ülök egyfolytában és 100 km-t vezetek naponta.)
Beviszed a házidokihoz, ő ez alapján fog kiírni. Nem azért kell ez a cécó, mert a dokik szeretik, hanem mert ellenőrzi őket az oep. Egyébként egyik se szokott nagy gondot csinálni ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!