Kismamik a névválasztásban kellene döntést hoznom!?
Szörnyű és borzasztó? De miért? Attól szép a világ, hogy sokszínű. Van néhány név, ami szerintem is rossz választás (Orália és társai), mert pejoratív tartalmuk van. De szinte minden név hozzánő a viselőjéhez, és később el sem lehet képzelni más néven az illetőt. A Koppány és a Farkas is jól viselhető név, nekem személy szerint a Farkas különösen tetszik.
Az én gyerkőceimnek is ritka neve van. Nem hivalkodó, nem idegen hangzású, de különleges. Én is kaptam a fejemre születésükkor, most már mindenki azt mondja, tökéletes választások voltak.
Minket is anyósom beszélt le a Dánielröl. Azt mondta, hogy neki az a hülye Benkő jut eszébe rola. Én amugy csipem azt a hülye Benkő Dánielt, mert olyan amilyen , érvényesül vele. A sógorom meg azt mondta, hogy Danyikának fogják csufolni.
Vágül az Ádám névben maradtunk a férjemmel. De ezt már senkinek nem mondjuk el a családbol.
Szerintem minden szülőnek joga van eldönteni, hohyan hívják a gyermekét. Én ugy untam, hogy akárhány nevet mondta, mindig volt valami hozzáfüzni való.
Pl a Jázmin az kissebbségi, mert a szomszéd az.
A nevet Ti adjátok, nem pedig a nagyszülők. Ők már túl vannak ezen, akár tetszik nekik, akár nem.
Mi is épp a fiú néven szenvedünk, mert van már egy Danink, és itt nagyjából ki is merült az összes fiú név, ami tetszik mindkettőnknek. A Farkas nagyon tetszik, de a Nagy vezetéknévhez nem túl szerencsés választás. A Koppány nálunk is benne van a kalapban, a Lőrinc nem tetszik.
A Balázs az egyik kedvencem, de úgy hívják a férjemet.
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 09:53
Nagyon érdekes volt. Köszi.
Ha lányunk lett volna (de az uh szerint fiú)akkor tuti Jázmin pedig nem vagyunk kisebbség, de szerintem gyönyörű név. Ismerek is egy Jázmin nevű kislányt, gyönyörű és okos kislány, aki szintén magyar. :D
Igen tudom, hogy nevet mi választunk, de olyan nehéz. :S De a páromnak hirtelen kipattant a Balázs és ebbe én se tudtam bele kötni.:)
Mindenkinek köszönöm a véleményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!