Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennem kéne a nőgyógyászhoz,...

Mennem kéne a nőgyógyászhoz, vagy csak fölöslegesen aggódom?

Figyelt kérdés
Pár napja feltettem itt egy kérdést arról, hogy más is érzi-e azt, hogy a pici a méhszáját rugdalja. Akkor nagyon megnyugodtam, mert többen is írtátok, hogy hasonlót éreztek, de tegnap a védőnő megijesztett, azt mondta, hogy ez nagyon nem jó. Most nem tudom, hogy elmenjek-e a nőgyógyászomhoz, vagy csak fölöslegesen riogatott a védőnő, hogy ebből lehet baj. Ma is elég erősen belerúg néha a pici. Tanácstalan vagyok, 1 hete voltam a nőgyógyásznál (akkor még nem volt ez a fajta rugdosódás), teljesen zárt volt a méhszájam. Most menjek újra? Mit tennétek a helyemben?
2009. ápr. 29. 16:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Emlékszem a kérdésre én is válaszoltam, hogy nekem is szokta rugdosni, én majd a jövőhét kedden megyek a dokihoz és másnap a védőnőhöz majd én is rákérdezek mert elég tájékozott a védőnőm és háromgyerekes anyuka is szóval van tapasztalata, a tied nem magyarázta el, hogy mégis miért baj ha ott rúg?

25 hetes kismama:)

2009. ápr. 29. 16:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia! a saját és babád megnyugtatása miatt menj el! vagy előtte akár hívd fel! inkább lásson, mint hogy bajotok legyen...
2009. ápr. 29. 16:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem hívd fel a nőgyógyászt és meséld el neki a panaszodat, ő biztos okosabbat tud mondani. Egyébként nekem is volt ilyen elég sokszor az utolsó 1-2 hónapban. Nekem akkor már picit nyilni kezdett a méhszáj (nem a rugdosás miatt), úgyhogy feküdnöm kellett, de végül kihúztuk majdnem a 40. hétig.
2009. ápr. 29. 16:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha meg van a doki száma hívd föl szerintem hogy ő mit mondd.Ha nem muszály ne menj be fölöslegesen.Én ezt tenném.Na a védőnőkről meg annyit hogy én sem hiszek már nekik,mert egyszer a véreredmény miatt felhívtam hogy valami gran magasabb és hogy mit jelent?Azt mondta valami gyulladás.Hát én is úgy beparáztam hogy nemigaz,utánna mentem a nődokihoz aki azt mondta hogy terhességnél ez normális.Szerintem az a biztos amit az orvos mond!Boldog babavárást!
2009. ápr. 29. 16:46
 5/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok! Igen, azt hiszem én is, hogy jobb lesz, ha felhívom a nőgyógyászt (bár tuti, hogy azt fogja mondani, menjek el hozzá, hiszen így látatlanban nem tudhatja, hogy mi is történik).

A védőnő arra célzott, hogy kinyílhat a méhszáj, ezért azt javasolta, hogy terhestornára se járjak, míg a doki újra nem lát. (Éppen 1 hete írt igazolást az orvos, h minden OK, tornázhatok.) Egészen tegnapig azt hittem, hogy ez normális dolog, nem lehet belőle baj. Most kicsit megijedtem.

2009. ápr. 29. 16:57
 6/7 anonim ***** válasza:

szia, én is emlékszem a kérdésedre, és nekem is van (volt) ilyen. 21 hetes vagyok. Pont ma voltam a dokinmál és mondtam neki ezt, de csak vigyorgott, azt mondta van ilyen. Nekem is új érzés, mert az első gyerkőcömnél ilyenre nem emlékszem. Viszont ő már elég régóta nagyon lent kezdte a matatást. A méhszájam zárt, és ettől nem is nyílhat meg.

Viszont, hogy megnyugodj, inkább nézesd meg magadat.

Minden jót!

2009. ápr. 29. 20:32
 7/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok ismét! Másnap végül elmentem a nőgyógyászhoz, aki az előttem szólóéhoz hasonlóan csak mosolygott a dolgon, megvizsgált, és szerencsére mindent rendben talált! :) Csak annyit mondott, hogy a védőnő jól behúzott a csőbe... Persze azért jobb az elővigyázatosság, bár én örültem volna, ha nem kell 3 napot ilyen kétségek közt töltenem, megriadva a pici minden rosszul célzott rúgásánál.

Szóval most már tudjuk, hogy a méhszáj rugdosása, boxolása, tiprása egyáltalán nem baj, max. kellemetlen érzés!

Mindenkinek további egészséges babavárást! :)

2009. máj. 1. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!