Hány hetes kortól érdemes elmenni nögyogyászhoz h 100%-osan megtudja állapitani terhes vagyok-e? És myilyen vizsgálatokkal vagy vizsgálattal fogja elvégezni?
Nem fáj a hüvelyi UH, egy kicsit kellemetlen lehet ha a doki megnyomja vele a méhszájadat. Én mondjuk ezzel nem foglalkoztam, mert a monitoron látható kis pacában gyönyörködtem :) Ha az UH-n látják a babát, jó helyen van és van szívműködése, akkor nincs vérvétel, felesleges lenne.
Ja és a terhességi heteket az utolsó menstruációd első napjától számold. Tehát akkor vagy 6 hetes, amikor 6 hét telt el az utolsó mensid óta.
A hüvelyi uh nem fáj.
A legtöbb helyen pisiteszt van, vinni kell kis pisit és vmi reagens anyaggal mutatják ki belőle 99%ra a terhességet (vagy hiányát).
Amúgy legkorábban a nemvárt után 1-2 héttel érdemes menni, ahogy írta is az 1.
Első vizsgálatnál:
először beszélgetés: mikor volt az utolsó menstruációd? Stb.
Majd manuális vizsgálat, és végül a hüvelyi UH.
Nem fáj egyik sem.
Az UH-t úgy kell elképzelni, hogy a dokinak van egy eszköze, ami leginkább egy vibrátorra emlékeztet, rá is húz egy óvszerre hasonlító gumit, majd bekeni zselével (mint a síkosító), és azzal nyúl be, ha a doki normálisan csinálja, akkor ez egyáltalán nem fáj. (Sajnos nekem volt már ellenkező tapasztalatom is, de akkor nem voltam terhes, nem baba miatt csinálták ezt a vizsgálatot, és egy idióta orvos végezte...) Szóval azóta már több orvos is csinált nekem ilyet, és a babásokra szerintem amúgy is különösen "vigyáznak".
Gratula a babához!
(Ja, én amúgy 8-10 hetes terhesen szoktam először menni, a dokim így tartja jónak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!