Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baj, ha nem émelygek, hányok...

Baj, ha nem émelygek, hányok terhesség elején?

Figyelt kérdés
Állítólag rossz jel, ha valaki nem émelyeg, orvosok mondják, hogy akkor nagyobb az esély a vetélésre. Most vagyok az 5. héten (számításaim szerint), de csak a gyomrom ég, refluxom és állandóan ehetnékem van, meg állandóan aludnék. Tehetek valamit annak érdekében, hogy ne vetéljek el? Magnéziumot és folsavat szedek, igyekszem nem stresszelni magam.
2011. okt. 6. 12:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne aggódj nem lesz semmi baj!Én örültem volna ha elmarad a rosszullétek egy része!Élj egészségesen és élvezd ki a várandóság örömeit!Nagyon boldog babavárást!
2011. okt. 6. 12:31
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem baj. Én az elsőnél semmi tünetet nem produkáltam, csak egy kis gyomorégést.

Amúgy te is felsoroltál párat :)

Amúgy ezt milyen orvos mondta neked?

2011. okt. 6. 12:32
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Én még ilyet soha nem hallottam, főleg nem orvostól!! Szerintem hülyeség, mi köze lenne a vetéléshez a hányingernek?

Nekem soha nem volt hányingerem, se a terhesség elején, sem közben, és egy egészséges kislányom született, a kiírt nap előtt 4 nappal. :))

A lényeg, hogy nyugodj meg, és örülj a babának!:))) Gratulálok!:)))

2011. okt. 6. 12:33
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Először is gratulálok a babához. Nekem az 5. hétig nem is volt émelygés, hányás. Valamikor az 5. hét után jelentkezett, kb 2 héten keresztül minden nap, többször is. Azóta nagyon ritkán. Én is hallottam erről, hogy nagyobb az esély a vetélésre. Példát erre nem hallottam szerencsére, de tudok egy ellenpéldát a közvetlen környezetemben. Sógornőm sem hányt és egészséges kisfia született 40hét+ 3 napra.

Ne stresszeld magad, örülj a kis életnek, ami benned van.

Boldog babavárást! 14hkm

2011. okt. 6. 12:34
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy voltam, mint te: semmi hányás, semmi émelygés. Sem koraterhesen, sem később.

Néha égett a gyomrom, és egész nap aludtam volna.

Nem lett az ég-világon semmi baj terhesség alatt, lányom most már 1 éves.

Ha nincs tüneted, attól még később lehet. De ha nem lesz, az sem jelent egyből rosszat, ne aggódj!

Ha a baba meg akar maradni, akkor hányinger ide vagy oda, meg fog maradni!!!

2011. okt. 6. 12:42
 6/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a megnyugtató válaszokat!

Amikor a barátnőm terhes lett, én mentem vele először nőgyógyászhoz (nekem is ő az orvosom), akkor mesélte Fanni, hogy mennyire émelyeg, naponta többször elhányja magát és erre válaszolta a doki, hogy nem baj, örüljön neki, az orvosok is örülnek ennek a hírnek, hiszen azt jelzi, erős a terhessége, jóval kisebb az esélye a vetélésre. Én meg úgy az 5. hét közepén-végén lehetek, refluxszal és álmossággal "sújtva". Igyekszem megnyugodni, tényleg nem lehet baj, ah ennyi kismamának sikerült kihordania hányás nélkül terhességet. :)

2011. okt. 6. 12:52
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Én már több helyen is olvastam, hogy a hányós kismamáknál kisebb a vetélés kockázata. Azért jó ilyet olvasni, mert aki nem hány, azt sikeresen bepánikoltatják ezzel. :)

Az meg erős túlzás, hogy "rossz jel", ha vki nem hány.

Én sem hánytam az elsőnél egyszer sem, most 7 hetes vagyok, és néha van hányingerem, de kizártnak tartom, hogy hányni fogok.

Magnézium, folsav elég!

Nyugi, ne pánikolj ezen!

2011. okt. 6. 12:56
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan már, sajnos nem egy nő ismerősöm úgy émelygett, ahogy a nagykönyvben meg volt írva, aztán nem lett jó vége a terhességének :(

Ez az alkatodtól és a hormonjaidtól függ. Ha jól érzed magad, örülj neki, semmi bajod sem lesz! Jó babavárást! :)

2011. okt. 6. 13:03
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Az elfelejtettem, hogy öt hetesen még ne kiabáld el, simán kezdődhetnek a rosszul létek később is. Annyira azért ne várd :D
2011. okt. 6. 13:04
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Most vagyok 29 hetes, és eddig nem hánytam, hányingerem sem volt. Az elején kb. 2x volt gyomorégésem, ami most kezd visszatérni, de ez sem vészes. Ezen kívül semmilyen tünetem nem volt. Szóval ne aggódj:)

2011. okt. 6. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!