Terhesség és pánikbetegség! Mit tegyek?
szerintem amint terhes leszel,elé erős leszel hogy ne idegeskedj, a gyógyszer nem szedése miatt.
sok mindenre képesek vagyunk a babáért :)
Én is pánikbeteg vagyok négy éve és most várom az első babámat, 6 hetes vagyok!!! Nekem a pszichiáter és más orvos is azt mondta, hogy a pánikbetegség elmúlhat terhesség alatt a hormonváltozások miatt!!! [link]
Csak a gyógyszereket kéne elhagynod, én nem szedtem rá semmit, a pszichiáter a citromfű teát ajánlotta és tényleg jó!!!
Na akkor én vagyok az élő példa, hogy elmúlhat!!!
A terhességem előtt úgy 2 évvel nagyon durván kijött a pánikbetegségem, kaptam rá frontine-t. Még amellett is nagyon sokszor rám tört, emelték az adagom, de egyre erősebb kellett. Minden vizsgálatra elküldött a dokim, hogy biztosak legyünk benne, hogy szervi bajom nincs, mert folyton úgy éreztem, beteg vagyok. Még a negatív leletek sem nyugtattak meg, folyton kivoltam, sokszor még munkába sem tudtam elmenni. Aztán véletlenül terhes lettem. Szépen letettem a gyógyszert, azt mondtam, nem mérgezem ezzel a babám. Sokat voltam emberek között, ha úgy éreztem gáz van, segítséget kértem. Aztán ahogy nőtt a pocakom, egyre kevesebbszer éreztem azt, hogy pánikolok. Fél éve szültem és nem jött vissza a betegség. Leköt a gyerek és eszembe sem jut, hogy milyen voltam azelőtt. Sok sikert és ne izgulj, keress normális dokit, aki segít.
Itt az eredménye, amikor csak kizárólag gyógyszeres kezelést kap az ember. A pánikbetegséget kitűnően lehet gyógyítani szakpszichoterápiával, persze így 6 év távlatában nem a szokásos 3-6 hónapos kör lesz...Nem értem, miért nem mentél el pszichológushoz is.
Le kell állni a gyógyszerekről, és elkezdeni a terápiát. Ez legalább fél éves előkészület lenne a terhesség előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!