Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség és pánikbetegség!...

Terhesség és pánikbetegség! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
31éves nő vagyok. Van egy 10éves lányom. A párommal ismét kisbabát szeretnénk,de sajna én közel 6éve pánikbeteg vagyok. Volt pár év,mikor képes voltam gyógyszer nélkül élni,de sajna 2éve visszatért. Szedek gyógyszereket. Cipralexet és Frontint. Próbáltam már elhagyni őket,de nem megy. Még így,gyógyszerrel is rosszul vagyok néha ha pedig nem szedem,akkor katasztrófa van. Nálam elég súlyos ez a dolog. Ha még abba is hagyom a gyógyszereket,mert erőt veszek magamon,a babának nem fog ártani,hogy én rosszul vagyok?
2011. okt. 4. 17:35
 1/5 anonim ***** válasza:
48%

szerintem amint terhes leszel,elé erős leszel hogy ne idegeskedj, a gyógyszer nem szedése miatt.

sok mindenre képesek vagyunk a babáért :)

2011. okt. 4. 17:44
 2/5 anonim ***** válasza:
Én lehet, hogy pszichológussal való beszélgetést ajánlanék a babavárás alatt. Sokat tud segíteni egy jó szakember..
2011. okt. 4. 17:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Én is pánikbeteg vagyok négy éve és most várom az első babámat, 6 hetes vagyok!!! Nekem a pszichiáter és más orvos is azt mondta, hogy a pánikbetegség elmúlhat terhesség alatt a hormonváltozások miatt!!! [link]

Csak a gyógyszereket kéne elhagynod, én nem szedtem rá semmit, a pszichiáter a citromfű teát ajánlotta és tényleg jó!!!

2011. okt. 4. 17:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Na akkor én vagyok az élő példa, hogy elmúlhat!!!

A terhességem előtt úgy 2 évvel nagyon durván kijött a pánikbetegségem, kaptam rá frontine-t. Még amellett is nagyon sokszor rám tört, emelték az adagom, de egyre erősebb kellett. Minden vizsgálatra elküldött a dokim, hogy biztosak legyünk benne, hogy szervi bajom nincs, mert folyton úgy éreztem, beteg vagyok. Még a negatív leletek sem nyugtattak meg, folyton kivoltam, sokszor még munkába sem tudtam elmenni. Aztán véletlenül terhes lettem. Szépen letettem a gyógyszert, azt mondtam, nem mérgezem ezzel a babám. Sokat voltam emberek között, ha úgy éreztem gáz van, segítséget kértem. Aztán ahogy nőtt a pocakom, egyre kevesebbszer éreztem azt, hogy pánikolok. Fél éve szültem és nem jött vissza a betegség. Leköt a gyerek és eszembe sem jut, hogy milyen voltam azelőtt. Sok sikert és ne izgulj, keress normális dokit, aki segít.

2011. okt. 4. 18:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Itt az eredménye, amikor csak kizárólag gyógyszeres kezelést kap az ember. A pánikbetegséget kitűnően lehet gyógyítani szakpszichoterápiával, persze így 6 év távlatában nem a szokásos 3-6 hónapos kör lesz...Nem értem, miért nem mentél el pszichológushoz is.

Le kell állni a gyógyszerekről, és elkezdeni a terápiát. Ez legalább fél éves előkészület lenne a terhesség előtt.

2011. okt. 4. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!