Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pánikbetegség terhesség alatt?

Picihasim kérdése:

Pánikbetegség terhesség alatt?

Figyelt kérdés
2010. febr. 3. 09:54
 1/8 A kérdező kommentje:
Terhességem alatt kétszer jött eddig elő. Soha nem volt ilyen érzésem az előtt (hasmenés, szédülés, szapora szívverés, haláltól való félelem, izzadás...). Orvosnál nem voltam ezzel kapcsolatban. Mit tanácsoltok akik ilyen helyzetbe vannak? A babának nem árt ez a változás? Remélem nem, mert már ezen is túlidegesítem magam, hogy neki baja lesz! Most vagyok a 35 hétben. Válaszotokat előre is köszönöm!
2010. febr. 3. 09:57
 2/8 anonim ***** válasza:
Mi a kérdés?
2010. febr. 3. 09:57
 3/8 anonim ***** válasza:

Közben kiírtad. :-)

Nos, fizikailag nem árt a babának a pánikbetegség. Hogy milyen gyógyszereket ad rá az orvos, azt nem tudom, csak annyit, hogy a depresszió elleni gyógyszereket terhesség alatt hanyagolni szokták, mert árthat a magzatnak.

orvoshoz nem ártana elmenni ezzel, ő pontos szakvéleményt adhat, és meg is nyugtathat téged-

2010. febr. 3. 09:59
 4/8 anonim ***** válasza:

szia!

én pánikos vagyok, azaz szeretném azt írni hogy tünetmentesen már lassan két éve.S remélem nem is jön úgy igazán elő a terhesség alatt és után SEM! persze vannak szorongásaim, gyorsabb szívveréseim, de megpróbálok uralkodni rajtuk. amikor csak terveztük a babát, kérdeztem a pszichiáteremet erről. ő azt mondta hogy van több pánikos kismamája is. én a Rivotrilt szedtem (s ha szükséges még most is)és azt mondta azt szedhetem nyugodtan, mert eddig senkinél sem volt ezzel gond!Vannak már olyan gyógyszerek amik szedhetőek.

hivatalosan azt mondják ha egy héten legalább 2-3 alkalommal van pánikroham ami fennáll vagy három hétig akkor mindenképpen fel kell keresni orvost!!!

Nem lehet hogy egy kicsit fáradtabb voltál amikor ez kijött rajtad?

Mindenképpen keress fel egy orvost, s ha szükséges akkor valami homeós szorongásoldót szedj/szopogass!

jó egészséget neked és a babának is!

2010. febr. 3. 10:03
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat természetesen várok még aki tud írni.

Érdekes nem is voltam előtte ideges, csak úgy elhatalmasodott rajtam ez a félelmetes érzés. És mint ennek az átka félek, hogy újra előjön. Próbálom leküzdeni és mély levegővétel...ami segít. Lelkileg egy kicsit lehet megvisel, hogy mi lesz ez után (első baba), vele legyen minden rendben és így előjött. Meg mostanság elég sokat vagyok egyedül a lakásban reggeltől estig és gondolom ez is közrejátszott.

2010. febr. 3. 10:08
 6/8 anonim ***** válasza:
szia!tudom mit érzel én is jártam ebben a cipőben.nekem a terhesség előtt durvavolt.bár mindig arra fogtam azért jött ki rajtam mert az egészségügybe dolgoztam és retegtem a haláltól.sokat orvosnál is voltunk, például mozizás közben jött rám a sokan beszéltek felettem .stb.de nem szedtem rá semmit probáltam leküzdeni és végül sikerült is.a terhességem alatt is probálkozott nálam ,de minig az mondogatom magamnak,hogy nem szabad a terhességem ezzel elrontani,hogy fejezem be mert nincs értelme és hogy nincs semmi bajom,ha meg meg akarok halni akkor ugy is megfogok feleslegesen sokkolom fol magam.mondogas magadnak pozitiv gondolatokat.nevesd ki magad és légy erős .csak a akarat az ami igazán le tudja gyözni az elméd.nincs semmi bajod és kész.jó babavárást 36 hetes kismama
2010. febr. 3. 12:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Én is pánik beteg vagyok,de mikort terhess lettem,talán ha kétszer az elején enyhébb lefolyasssal jött ki rajtam,mióta megszültem 2008 12 24 én azóta egyszer sem volt rosszullétem és gyógyszert se kell már szednem,azt hallottam hogy terhesség alatt általában van akinek megszünnek a panaszaik!26 éves anyuka!Szép napot mindenkinek!
2010. febr. 3. 13:20
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek! Van úgy, hogy az embernek rosszabb napjai vannak, majdcsak túl leszek rajta!

Boldog babavárást és jó babázást!

2010. febr. 3. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!