Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha a terhesség alatt kijön a...

Ha a terhesség alatt kijön a pánikbetegség, akkor az én pocaklakóm jóval többet szenved, mint akinek nincs ilyen?

Figyelt kérdés

Sajnos mindegyik terhességem alatt többé-kevésbé kijött. Van aki szerint nem érez semmit a magzat belőle és később a születése után sem látja kárát. Viszont mások szerint biztos, hogy később neki is pszihés gondjai lesznek.

Már a csapból is az folyik, hogy a kismamának kiegyensúlyozottnak és boldognak kell lenni. De ha mégsem sikerül akkor húzzam le magam a Wc-n? Nem szeretnék ezzel sokat foglalkozni, de a lelkiismeretem csak piszkál.

2010. nov. 30. 10:03
 1/7 anonim ***** válasza:
A baba nem érzi meg a rohamokat,tőled függetlenül teljesen jól érzi magát :) a magzatnak egyetlen dolog árt,mégpedig a 38 fok fölötti láz,az is csak akkor ha nem nyomják le minnél hamarabb.Nyugodj meg,a babával minden rendben,de nem értem.Csak a terhesség alatt jön ki?
2010. nov. 30. 10:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Az első terhességemnél jött ki először 9 éve és a szülés után is megmaradt. Aztán jártam orvoshoz és elmúlt. Rá pár évre megint kijött a terhesség alatt és most megint. Nagyon be van dugulva az orrom a megnagyobodott orrnyálkahártya miatt, ráadásul a 2 évesem nem alszik nélkülem és félek, hogyan boldogulok majd ha meglesz a 3. baba is. Sok bennem a "mi lesz ha........" és szerintem ettől jött ki a pánik.
2010. nov. 30. 10:35
 3/7 A kérdező kommentje:
Aztán még az is, hogy nem nagyon mászkálunk olyan helyekre, ahol sokan vannak, mert én nem oltattam be magam és nem szeretnék influenzás lenni. Most gyógyultam meg, 6 hétig voltam beteg és semmi gyógyszert nem kaphattam. Elég kemény futam volt. Leginkább itthon vagyunk, férjem sokáig dolgozik, nagyszülők is dolgoznak még. Hosszúak a téli esték, szerintem sok időm van gondolkozni és persze sok hülyeség is van közte. Nagyon várom a babát, igazi kis szerelem gyerek lesz és persze nagyon terveztük. Sajnos tavaly elment egy 19 hetes babánk, talán ennek is tudnám a pánikot még. Nehezen alszom éjszaka, mert a kicsi sokat ébred és nehezen alszom vissza.
2010. nov. 30. 10:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, mert a mi lesz ha... mindig megoldódik. Biztos nem jó, hogy sokat vagy egyedul, és gondolkodsz. Próbálj arra gondolni, mennyi jó vesz korul.

Más. Nem veled leveleztem a 12.hét után?

2010. nov. 30. 12:03
 5/7 anonim ***** válasza:
3.baba lesz?Akkor ne viccelj,minden rendben lesz.Ha kettővel elbírsz,akkor a 3.at is bírni fogod.És szépen foglald el magad,ne legyen időd butaságokon gondolkodni.Olvass,dvd-z,mikor alszanak a gyerekek.
2010. nov. 30. 21:18
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem a 4. terhesség alatt az utolsó hónapban jött elő egy szörnyű szorongás, egész szülésig tartott. A kisfiam a világ legvidámabb embere, 3,4 éves most. Nem lesz baja, nyugi! De gondolom, ha te a nagyobbakra nézel te is így látod, nem? :)

Aggódni meg teljesen természetes dolog terhesség alatt, azért ez elég nagy változás!

Nem mondom, hogy nyugodj meg, mert tudom, hogy ez nem ezen múlik. Csak bízz magadban és a babában, hogy a te rossz gondolataid nagyon messze vannak tőle, és a tested meg tudja őt kímélni attól, hogy neki ártsanak.

Minden jót neked!

2010. dec. 5. 20:02
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó a válaszod, nagyon sokat számított nekem. Igazad van, a két nagyobb nagyon jó fej gyerkőc, talpra esettek és nagyon jól fejlődnek. Ma mondta a védő nő is, hogy akkor minden baba aki a háború alatt volt pocaklakó, vagy akinek a szülei elvesztettek egy közeli hozzátartozót a várandósság alatt, akkor annak mind a homlokára lenne írva, hogy ő egy lelkizős anyukától született.
2010. dec. 6. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!