Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az abortusz törvény az most...

Az abortusz törvény az most végülis szigorodott vagy sem?

Figyelt kérdés
2011. okt. 4. 14:08
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
37%
El ne kezdjetek vitatkozni az utolsóval! A stílusa alapján szinte biztos vagyok benne, hogy már olvastam a véleményét. Szerinte minden gyereknek joga van az életre, akkor is, ha éhezni fog, akkor is ha sebes a feneka, mert nincs pelenka, akkor, ha agresszív apa mellé születik, akkor is, ha Down-os. Jobb ebből kimaradni.
2011. okt. 4. 15:21
 12/23 A kérdező kommentje:

Ez annyira nehéz döntés :(

Az lenne a legjobb , ha a pici apukája mellettem lenne és támogatna :/ Vagy segítene a döntésben ..

De szakitott velem 1,5 hónapja , mert sok volt a vita ..

próbálkoztam nála . hátha visszafogad , de nem merem neki elmondani , mert nem szeretném , hogy azért legyen velem , mert várandós vagyok . Egyedül átvészelni egy ilyen helyzetet nagyon nehéz . Az örökbeadásra én is gondoltam már , de nem lenne hozzá szívem . Bár a nyílt örökbeadás már másabb .

2011. okt. 4. 15:25
 13/23 anonim ***** válasza:
23%

Kedves Kérdező!

Először is gratulálok a babához! Lehethogy nem akkor jött, amikor te tervezted, de attól ő már ittvan, és így bővül a család! A te új családod! Sztem is sok mindent meg lehet oldani, pont ilyen és hasonló esetekre nyúj t akormány különféle támogatásokat. Tudom, nem sokat, de ahhoz elég, h pont meg lehessen élni belőle, amíg munkát nem találsz, 1 évtől már bölcsibe is beadhatod a kisfiadat vagy kislányodat. Máshol még korábbanm van ez... Szóval hátha közben a szüleid is megbékélnek, és vmennyit talán ők is segítenek majd. Nem értem, miért baj az, ha segítenek néha a szülők! A támogatásoknak előre nézz utána, milyen kedvezmények illetnek meg stb. Sok mindent próbálj meg előre beszerezni, a védőnővel és a család segítő szolgálattal is konzultálhatsz. A babának legfontosabb a szeretet! És ha nagyon becsületesen utána nézel mindennek, és becsületesen megpróbálsz minden tőled telhetőt (munka, támogatások, tanulás stb.), akkor sikerülnie kell! Nem beszélve arról, hogy nagyon jó barátok lehettek majd a babáddal, és a későbbiekben ő is sokat segíthet neked, de ez majd...

Az exeddel kapcsolatban, neked kell döntened, de ha normális, akkor mondd el neki, ha más nem, élegalább anyagilag segíthetne. Ha azt nem vállalja be, akkor az állam megelőlegezi, és te megkapod a havonkénti családit tőle úgy, h az állam fizeti, aztán majd behajtja az exeden, ha lesz munkája...

Ha gondolod, írj privit, szívesen válaszolok, ha kérdéseid lennének még, és úgy érzed, sok a rosszindulatú megjegyzés itt...

2011. okt. 4. 15:27
 14/23 anonim ***** válasza:
16%
Előző vagyok. Az új családot nem úgy értettem, h a régit el kell felejteni, dehogyis! Én is nagyon családcentrikus vagyok, és remélem minden rendeződik a szüleiddel, és megbékélnek a helyzettel!
2011. okt. 4. 15:29
 15/23 A kérdező kommentje:

Írtam privátba levelet :)

És tudom , hogy nem úgy értetted :)

2011. okt. 4. 15:41
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

ma 15:21

Ha nekem/rólam írtad, akkor nagyon mellélőttél :D Mindig azt mondom, hogy ha a baba teljesen egészséges, de az anyuka nem tudja felnevelni, akkor az örökbeadás a megoldás, nem pedig nyomorogni vagy önzőségből megölni. Nehéz (bár ma már a nyílt örökbeadás kicsit javított a helyzeten, de sajnos még sokan nem ismerik), de jobb. Egy beteg baba teljesen más kérdés. Gyermekorvosnak tanulok, tudom milyen szenvedéssel jár egy beteg baba mind a szülőknek, mint magának a gyermeknek, így akkor teljesen az abortuszt támogatom, mert akkor úgy jobb mindenkinek. De megszakad a szívem azokért a teljesen egészséges magzatokért, akiket azért kell megölni, mert az anyjuk nem vállalta az örökbeadást.

Kérdező, szerintem egy papíron összegezd a két oldalt. Mi van akkor, ha nyíltan adod örökbe, mit veszítesz, mit nyersz, és mi történik akkor, ha megtartod, és fel kell nevelni, hogyan fogod megoldani. Kívánom, hogy jó döntést hozz! :)

2011. okt. 4. 15:42
 17/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek az értelmes , normális válaszokat ! Örülök , hogy vannak olyan emberek is , akik nem ítélnek el azért amiért teherbe estem 18évesen :)
2011. okt. 4. 15:45
 18/23 anonim ***** válasza:
20%

Hát 15:21-es akárhogy is hiszed, minden embernek joga van az élethez, akkor is, ha az anyja nem akarja. De ezer ilyen kérdés volt már és ezer különböző vélemény, tök mindegy.

És egyetértek 15:27-essel, az a baba már "megérkezett", már itt van ezen a földön. Valaki megoldásnak nevezi az abortuszt, én egyetértek azokkal, akik gyilkosságnak. Sajnálom, tudom, hogy vannak nehéz, lehetetlen körülmények és helyzetek, de mindent meg lehet oldani, ha nem keresünk kifogást. Nem szoktam egyébként, vagy ritkán hozzászólni az ilyen kérdésekre, mert úgysincs értelme. De, ha vacilál valaki, akkor igen is van. Hátha! Mert, ha valaki megöli a gyerekét, azt egy életen keresztül bánni fogja (persze, ha rendes nő), de ha megtartja és megszüli és felneveli, azt soha. Az örökbeadás is egy megoldás, de az is egy nehéz döntés.

Kedves Kérdező, remélem, hogy rendeződik az életed és egy kis csöppséggel gazdagodik majd a családod:)

2011. okt. 4. 15:48
 19/23 anonim ***** válasza:

Az én édesanyám nagyon hasonló helyzetben volt, amikor 16 évesen teherbe esett. Végül elvetette a babát és sokáig szenvedett miatta, igencsak depressziós lett. Az viszont különbség, hogy ő együtt volt a párjával, de szintén a szülők miatt döntöttek az abortusz mellett. Pár hónap múlva ismét terhes lett és 9 hónap múlva megszülettem én.:) Az apám nem lelkesedett a terhességért, több barátnője is volt, gyanítom azért is születtem, hogy édesanyám magam mellett tartsa apámat. Fiatalság...

Utána született egy húgom és 17 hosszú és szörnyű házasság után elváltak, de talán jobb lett volna, ha a kezdetektől egyedül nevelt volna minket anya, de nem tehette meg. Ő azt mondta, hogy nem tudta volna örökbeadni a gyermekét, de akkor még nem is volt, aki támogassa az ő apja még csak nem is tudott róla.

Szóval ezekből kiindulva én úgy gondolom, hogy ha olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy el tudsz menni dolgozni és el tudod tartani belőle a gyermekedet, akkor érdemes szembefordulni a szülőkkel, mert ha jó emberek, akkor miután megszületik a pici, ők sem fogják hagyni, hogy hiányt szenvedjen bármiben is. Láttam már ilyet, hogy a baba születése után a szülők elolvadtak a picitől és ne tudtak tovább haragudni.:) Esetleg nagyszüleid nem tudnak segíteni és/vagy befogadni a kicsivel?

Nem vagyok én sem az abortusz ellen teljes mértékben, de úgy gondolom, hogy ha a legminimálisabb esély is van rá, hogy ne szenvedjen hiányt a későbbiekben sem az a kicsi, akkor bele kell kapaszkodni.

Majd írd meg, hogy döntöttél és hogy alakul a sorsod!:) Sok sikert!

2011. okt. 4. 16:47
 20/23 anonim ***** válasza:
Bocsi, elírtam: maga mellett tartsa...
2011. okt. 4. 16:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!