Elsőbabás kismamák és anyukák, mi is ilyenek leszünk?
Mióta tudják, hogy kismama vagyok szinte kivétel nélkül mindenki elmeséli az ő szülése történetét. Én már rettenetesen unom. Mindenkit meghallgatok, hisz ők nem tudhatják, hogy már a könyökömön jön ki egy-egy ilyen történet. Meg sok okosság. Mindenkinek nem lehet beszolni. Mert akkor meg egy utálatos embernek tartanának. Csak gondoltam megoszthatnánk a tapasztalatainkat ilyen téren.
Most meg fogadom, hogy én csak akkor fogom elmesélni , ha kérdezik. Egy 16+3 hetes kismami.
Érdekes, nekem még az anyám sem mesélte, próbáltam belőle kihúzni, de csak annyit mondott: "Nagy voltál, faros, elaltattak, megcsászároztak. És előtte sokat vajúdtam."
Elhiszem, hogy eleged van, én egy picit irigyellek, nekem a kismamás újságokból, cikkekből kellett tájékozódnom a szülésről, mert a barátnőim még nem szültek, a rokonok meg szemérmesek, soha nem beszélnek ezekről a dolgokról.
De nyugodtan állítsd le őket, mondd, hogy rosszul vagy, így szakítsd félbe a másik mondandóját, ha nem akarod megbántani vagy csak mondd azt, hogy nem bírod az ilyen részletes beszámolókat, mert nem tesznek jót a lelki világodnak, elbizonytalanodsz a szüléssel kapcsolatban.
Nekem a szoptatás miatt szóltak be, mert korán elapadt a tejem és az Istennek nem jött vissza, aztán jól leüvöltöttem azt a rokont, aki bár soha életében nem szoptatta a lányát, hanem már a kórházban sem volt hajlandó őt mellre venni, inkább tápszereztette, az mondta nekem ezerrel, hogy mennyire fontos az anyatejes táplálás és érdemes "gyötörni azt a cicit" akkor is, ha véres tej jön belőle. Na ekkor durrant szét a lufi az agyamban, elküldtem a pokolba, azóta nem szól bele semmibe. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!