Elsőbabás kismamák és anyukák, mi is ilyenek leszünk?
Mióta tudják, hogy kismama vagyok szinte kivétel nélkül mindenki elmeséli az ő szülése történetét. Én már rettenetesen unom. Mindenkit meghallgatok, hisz ők nem tudhatják, hogy már a könyökömön jön ki egy-egy ilyen történet. Meg sok okosság. Mindenkinek nem lehet beszolni. Mert akkor meg egy utálatos embernek tartanának. Csak gondoltam megoszthatnánk a tapasztalatainkat ilyen téren.
Most meg fogadom, hogy én csak akkor fogom elmesélni , ha kérdezik. Egy 16+3 hetes kismami.
szia!
szerintem csak azért szeretnék megosztani:
1. mert számukra ez olyan emlék -élmény hogy szeretnék ha te is részese lennél... persze sok jó tanáccsal :)
2. mert nem volt olyan mint amilyennek a tévében látták, ismerősük elmondta...stb és szeretnének téged felkészíteni hogy valójában velük mi történt! - szintén sok jó tanáccsal! :)
Ha majd már megszülted a babócádat, és az ismerősi körödben lesz első babás kismama te is fogsz mesélni... :) vagy ezért vagy azért... :) és szerintem most hogy 2. at várom jobb lett volna több embert meghallgatnom annó! sajna saját bőrőmön tapasztaltam meg a dolgokat... a nem túl jókat! és azért is vagyok fórumokon hogy most sokkal felkészültebb legyek, pedig már elvileg tudom hogy zajlanak az események... :)
Én is így voltam vele, ahogy te.
Csak ha kérdezik.
Aztán mégis előfordult, hogy már a történet kellős közepén vettem észre magam, ugyanis ha elkezdesz beszélgetni valakivel, elég nehéz észrevenni hol a határ, főleg ha látszlag vevő a történetedre.
De azért szerintem ez egyrészt beállítottság függő, másrészt meg annyira különleges dolgo a szülés és ey gyermek érkezése a családba, hogy nehéz visszafogni magadat.
Nem hiszem,hogy mindenki ilyen lesz. :-)
Sziasztok!
Igen , ezért fórumozok én is, mert itt aztán minden féle dologgal lehet találkozni.
Lehet ezért unom a sok történetet?! Már annyit hallottam , olvastam. Aztán ha én is oda kerülök, meg kitudja mi lesz. És lehet jövőre már én is mesélő anyuka leszek.
Sok boldogságot mindenkinek!
A fodrászomhoz járt egy fiatal anyuka, aki minden egyes alkalommal elmesélte hogyan szült, pedig akkor még kismama sem voltam. Rettenetesen untuk de főleg azért, mert panaszkodott, hogy így fájt-úgy fájt. Meg is beszéltük egyszer mikor nem volt ott, hogy valószínűleg nem tudja feldolgozni, és ezért nem tud rajta túllépni. Amúgy nekem nem mesélték szerencsére, csak akit kérdeztem. Én inkább a gyerekekkel kapcsolatos dolgokat untam, aztán most már rájöttem, hogy -mivel vele vagyok egész nap és minden nap egy kis csoda és mindig meglep valami olyannal amit addig nem csinált- nem is tudok másról beszélni. És nekem is van beszélőkém... Úgyhogy próbálom visszafogni magam, és inkább hallgatni másokat társaságban hogy mi más történik a nagyvilágban. Ez engem is kikapcsol kicsit. Jó babavárást és könnyű szülést kívánok!
3 hós babó anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!