Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egyeztek a párotokkal a...

Egyeztek a párotokkal a névválasztásban? És ha nem miért? Kinek mi tetszik?

Figyelt kérdés

MI nem. Kicsit nyomasztó. Neki a Dorina név tetszik, nekem pedig mások, felsoroltam neki a listámat, vagy 6 nevet, de neki egyik sem tetszik, mindre van kifogása, hogy miért nem.Azon is gondolkodtam, hogy legyen 2 neve. De akkor a gyerek lenne megzavarodva, hogy apa mindig Dorinának szólít, anya meg máshogy...

Nálatok hogy áll a dolog? Milyen lánynevek tetszenek?

2009. ápr. 28. 11:22
 1/10 anonim ***** válasza:

Nekem már van egy kislányom, az ő neve Klaudia.

Nem volt vita a nevét illetően, gyorsan megegyeztünk. Most 21hetes vagyok, és kisfiút várok. De ugye az ember mindig visz egy -egy nevet mindkét nemből. Mi most abban egyeztünk meg, h a fiú az apucia nevét kapja. Ha kislány, akkor az enyémet. Úgyh nem is vitatott. Lacika, vagy Kata lesz a pici. És ez így jó nekünk:)

2009. ápr. 28. 11:26
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia! Mi is sokáig vitáztunk a neveken. A lánynévbe megegyeztünk,de a fiúba nem,és hát kiderült hogy fiú...Nálunk forditva volt,nekem semmi nem tetszett,ö mondott sokat,de azok a nevek nem az én fiam. =) Majd találtam egyet,persze ellenezte,de addig noszogattam,hogy már ö is ugy szólitja. =) Vesd be a nöi praktikákat,vagy nevezzem hisztinek? hihi
2009. ápr. 28. 11:27
 3/10 anonim ***** válasza:
Ja,ha lány lett volna Fanni lenne.
2009. ápr. 28. 11:28
 4/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Egyébként sok lánynév tetszik: Melinda, Laura, Léna...de az én nevem is ér annyit.

A Dorina amúgy szép név, lehet is becézni, de ha neked nem tetszik akkor renngeteg más közül választhattook még...csak megegyeztek!

2009. ápr. 28. 11:28
 5/10 A kérdező kommentje:
Végülis még megegyezhetünk... 19 hetes vagyok, de már szeretném hívni valahogy a Kicsit. Így most mindig azt mondom, hogy a gyerek, erre a párocskám megkérdezi, hogy melyik?? Mert van már egy 5 éves lányom :)
2009. ápr. 28. 11:47
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Az elsőnél pitty-putty megegyeztünk, a 12. heti UH-ra már meg is volt mindkét név.

A másodiknál most megy a box. A fiú név már megvan, a lánnyal egyszerűen nem jutunk dűlőre. Ami neki tetszik, az nekem nem és fordítva. Amikor már a nyolcadik nevet mondom egy nap és ő még mindig csak annyit mond, hogy nem jó, de új nevet nem, akkor szoktam neki viccesen mondani, hogy mondhat bármit, úgyis úgy fogják anyakönyvezni, ahogyan én akarom. (A kórházban az anyának kell aláírnia az anyakönyvezéshez a papírokat.) Ekkor mindig bedob egy új nevet és kezdődik elölről a meccs.

Mivel mi egyik gyereknél sem tudunk, nem akartuk tudni a nemét, így nem a nevén szólítottuk a pocakban, hanem kaptak egy-egy becenevet.

2009. ápr. 28. 11:56
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi sem tudunk megegyezni...mindig vitatkozunk. A lánynév már megvan, de csak úgy, ha én beleegyezek abba a fiúnévbe, amit ő választott...ez pedig a Flórián...iszonyatosan nem tetszik. Nem is tudom mit kezdjek a párommal, nem hajlandó engedni...

Lehet csúnyán hangzik, de ezért imátkozom, hogy lány legyen.

15 hetes kismama

2009. ápr. 28. 12:18
 8/10 anonim ***** válasza:

Hmmm ismerős a szitu:) Én is már most szeretném valahogy szólítani:)

A fiamnak a férjem adta a nevet, mert kicsit csalódott volt mikor kiderült hogy fiú lesz, így rábíztam, hagy barátkozzon a kis jövevénnyel név szempontból is.

Most nem tudjuk még hogy mi lesz de én már egy bizonyos lánynéven szólítom, az jön a számra mindig..

Közben meg az apjának az nem is tetszik.

Ő Csengét akar vagy Noémit, esetleg Lilit de ezekkel a nevekkel tele a padlás mostanában, én vmi ritkábbat szerettem volna.

Most abban maradtunk, hogy ha sikerült kislányt összehoznia most:) akkor én annyira fogok örülni, hogy egye fene választhatja ő a nevét:)

De ha fiú, akkor én adok neki olyat amilyet szeretnék és kész:)

Egyik barátnőm fia Dominik József (mert az apja József és a családban már vagy 50 éve öröklődik a név) és az apja és annak családja Jocikázza , barátnőm és neki a családja meg Domizza.

Hogy közösségben mi lesz azt nem tudom:)

2009. ápr. 28. 12:20
 9/10 anonim ***** válasza:

Ennek a legegyszerűbb módja,én mindig kitartok emellett,hogy 2 nevet adtok a babának.

Amúgy,amikor én születtem,hát nem volt vita,apám nagy ívben tojt a nevemre,szerintem jobban örült volna ha fiú leszek,persze egyik sem mondja,hogy ez nem igaz.Úgyhogy anyám döntött és Adrienn lettem,bezzeg amikor megszülettem,apám anyám szemére hányta,hogy nem hagyta,hogy nevet adjon ő is nekem.Hát késő bánat.Ha fiú lettem volna,akkor Jácint leszek:D

2009. ápr. 28. 12:55
 10/10 anonim ***** válasza:

Mi ket nevet adunk a lanyunknak. mi ilyen szempontbol szerencsesek vagyunk mert mind a ketten inkabb ritka neven gondolkodunk. vannak un divat nevek ami az adott idoben nagyon felkapottak. amikor en szulettem anyu is igyekezett olyan nevet valasztani ami egyedi. bar mar en nem vagyok kepben mi a divat nev otthon, de mondjuk az nem tetszik amikor angol nevet adnak a gyereknek magyarosan irva fokepp egy magyar vezeteknevvel parositva az nem hangzik olyan jol. engem baratnoim meg azert piszkalnak, h magyar nevet adjak a gyereknek holott kulfoldon lakom, parom angol, angol vezeteknevvel es mi angol nevet valasztottunk. mar kezdet kezdeten igy szolitottuk a picit. masodik nevnek meg nagyon hulyen nezne ki egy magyar nev es melle egy angol vezeteknev.

A Dorina az nem is olyan rossz de ha nem tetszik akkor nezzetek mas nev utan. biztos van vmi szep nev ami mind a kettotoknek tetszik.

2009. ápr. 28. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!