S. O. S! Ugye nem fogják ilyen hamar kivenni a babám?! /Folyadékhiány, epekő/
35 hetes kismama vagyok, a terhességem 14. hetében epekövet diagnosztizáltak nálam. Volt egy nagyon kemény időszak, de sikerült átvészelnem, végül három héttel ezelőtt, mikor átfordult a babám egy jobb pozícióba, megszűntek a görcseim (aminek nagyon, de nagyon örültem!), viszont tegnap reggelre megint rosszul fordult, és a lábával folyamatosan az epetájékom bökdösi.
Tegnap 3 epegörcsöm volt, és sugárban jött ki belőlem minden, éjszaka ugyanez. Már görcs nélkül sem marad meg bennem sem a szilárd táplálék, sem a folyadék. Két korty víz után legalább fél litert hányok - már elnézést a gusztustalankodásért, de tényleg így van.
Lázam nincs, de annyira ki vagyok száradva, hogy szédülök. (Mindenféle innivalót próbáltam már, de semmi eredmény.)
Félek, ha nem javul a helyzet, akkor délután a párom bevisz a kórházba, de rettegek, hogy emiatt esetleg úgy döntenek, inkább jöjjön hamarabb a baba.
Volt valaki hasonló helyzetben?
Az orvos mindenki jól felfogott érdekében mindent meg fog tenni, hogy a baba legalább a 36. hét végéig ne szülessen meg, de a 38. hét lenne az "ideális végcél", ha nem várható ki, hogy spontán meginduljon a szülés magától.
Valószínűbb, hogy ha van "bababarát" hányáscsillapító, akkor olyat kapsz, és speciális epebarát diétával és némi folyadékpótló infúzióval próbálnak minél jobb erőbe hozni mindkettőtöket.
Ha nagyon kiszáradtál, elsőre persze infúziót fogsz kapni folyadékpótlásként.
A délutáni kórházba menetel vége valószínűleg az lesz, hogy kórházban is maradsz, orvosi felügyelet mellett, nem lesz császármetszés, ne aggódj!
Most tudom, hogy ideges vagy, de gondolj bele, hogy a kiszáradásra a folyadékpótlás a megoldás, nem az, ha császároznak, attól még ki leszel száradva.
Nyugi!
Én is úgy gondolom,hogy infúziót mindenképpen kell kapnod, és valami olyat is amivel tápanyagokat is pótolnak.
Ha a baba és a te egészséged úgy követeli meg akkor lehet hoyg kiveszik hamarabb, de hidd el nekem, ezt alaposan mérlegelni szokták.
Ebben a terhességi korban már akár az is előfordulhat,hogy jobb neki kint, mind odabent. De ezt csakis orvosok tudják eldönteni.
JObbulást és boldog babázást kívánok neked!
utolsó kettő válaszoló vagyok.
Én a 41. betöltött héten szültem. Nem volt gond szülésnél. E miatt, ha nem kapsz hashártyagyulladást, nem sárgulsz be nem indítják be a szülést.
Menj be a kórházba,most!
Szurkolok érted,szerintem infuzióra kötnek és amig tudják bent tartják a babát.
Szurkolok értetek,majd irj mi van veletek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!