Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » S. O. S! Ugye nem fogják...

S. O. S! Ugye nem fogják ilyen hamar kivenni a babám?! /Folyadékhiány, epekő/

Figyelt kérdés

35 hetes kismama vagyok, a terhességem 14. hetében epekövet diagnosztizáltak nálam. Volt egy nagyon kemény időszak, de sikerült átvészelnem, végül három héttel ezelőtt, mikor átfordult a babám egy jobb pozícióba, megszűntek a görcseim (aminek nagyon, de nagyon örültem!), viszont tegnap reggelre megint rosszul fordult, és a lábával folyamatosan az epetájékom bökdösi.

Tegnap 3 epegörcsöm volt, és sugárban jött ki belőlem minden, éjszaka ugyanez. Már görcs nélkül sem marad meg bennem sem a szilárd táplálék, sem a folyadék. Két korty víz után legalább fél litert hányok - már elnézést a gusztustalankodásért, de tényleg így van.

Lázam nincs, de annyira ki vagyok száradva, hogy szédülök. (Mindenféle innivalót próbáltam már, de semmi eredmény.)

Félek, ha nem javul a helyzet, akkor délután a párom bevisz a kórházba, de rettegek, hogy emiatt esetleg úgy döntenek, inkább jöjjön hamarabb a baba.

Volt valaki hasonló helyzetben?

2011. okt. 1. 08:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
73%
Ha az egészséged illetve a baba egészsége a tét(mivel nem bírsz enni) akkor lehet előbb lesz babád. E miatt ne izgulj, már egészséges lesz. Lehet kicsit kisebb lesz de azt majd behozza. Ha tényleg akkora a gond, akkor nem éri meg kockáztatni, mert akár Te akár a babád is rámehet.
2011. okt. 1. 08:45
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Az orvos mindenki jól felfogott érdekében mindent meg fog tenni, hogy a baba legalább a 36. hét végéig ne szülessen meg, de a 38. hét lenne az "ideális végcél", ha nem várható ki, hogy spontán meginduljon a szülés magától.

Valószínűbb, hogy ha van "bababarát" hányáscsillapító, akkor olyat kapsz, és speciális epebarát diétával és némi folyadékpótló infúzióval próbálnak minél jobb erőbe hozni mindkettőtöket.

Ha nagyon kiszáradtál, elsőre persze infúziót fogsz kapni folyadékpótlásként.

A délutáni kórházba menetel vége valószínűleg az lesz, hogy kórházban is maradsz, orvosi felügyelet mellett, nem lesz császármetszés, ne aggódj!

Most tudom, hogy ideges vagy, de gondolj bele, hogy a kiszáradásra a folyadékpótlás a megoldás, nem az, ha császároznak, attól még ki leszel száradva.

Nyugi!

2011. okt. 1. 08:50
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kórházban tudják, hogy mit kell tenni. Lehet, hogy csak infúziót kapsz. Így tudják pótolni a folyadékot. Talán így még egy ideig maradhat a baba a pocakodban. Ha mégsem, akkor se lesz baj én a 36. héten szültem (epekő nélkül) és egészséges lett, csak egy kicsit kicsi.
2011. okt. 1. 08:54
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy gondolom,hogy infúziót mindenképpen kell kapnod, és valami olyat is amivel tápanyagokat is pótolnak.

Ha a baba és a te egészséged úgy követeli meg akkor lehet hoyg kiveszik hamarabb, de hidd el nekem, ezt alaposan mérlegelni szokták.

Ebben a terhességi korban már akár az is előfordulhat,hogy jobb neki kint, mind odabent. De ezt csakis orvosok tudják eldönteni.

JObbulást és boldog babázást kívánok neked!

2011. okt. 1. 09:17
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne várj délutánig, menjetek be most. A folyadékhiány nem vicc terhesen. Egyből kapsz infúziót, az tuti, és az is, hogy bent tartanak. Én is epeköves voltam, már írtam neked egy másik kérdésnél. Én feküdtem többször kórházban epekő miatt terhesen. Még a 38. héten is kiengedtek. Ha elmúlik a görcs megint jobban leszel.
2011. okt. 1. 10:06
 6/12 anonim ***** válasza:
Hol laksz? melyik kórházba fogsz szülni?
2011. okt. 1. 10:07
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

utolsó kettő válaszoló vagyok.

Én a 41. betöltött héten szültem. Nem volt gond szülésnél. E miatt, ha nem kapsz hashártyagyulladást, nem sárgulsz be nem indítják be a szülést.

2011. okt. 1. 10:14
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Menj be a kórházba,most!

Szurkolok érted,szerintem infuzióra kötnek és amig tudják bent tartják a babát.

Szurkolok értetek,majd irj mi van veletek!

2011. okt. 1. 11:51
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
lehet,hogy butaság,amit írok,de szülés előtt bent feküdtem egy hónapot,és két szobatársam volt,akinek a veséjét nyomta a gyerek.nekik vesetornát kell csinálniuk.ez vajon az epére nem jó,hogy arréb menjen a baba?kutya pózba kell állniuk,és előre hátra ringatózni.egy próbát megér
2011. okt. 1. 12:35
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
szia! hasonló cipőben jártam, görcseim voltak de nekem akkor még nem tudták hogy epe, hanem a babára fogták! ez azért veszélyes mert ha nem derül ki hogy a kövek csak az epehólyagban vannak, hanem mondjuk a vezetékben is, akkor nem rémisztgetni akarlak de elzárhatja a vezetéket a kövek, ami sokkal nagyobb gondot okozhat - ha hirtelen be is lázasodsz akkor irány a kórház ne szórakozz! ebbe sajna már haltak bele nem is kevesen! nekem is mondták hogy írtó szerencsém volt mert nem a hólyagom volt tele kövekkel hanem a vezeték én a baba úgy nyomkodott hogy felgyülemlett egy helyre a sok kis kavics ... ne félj inkább legyél túl rajta mert gáz! a babának is jobb ha gond van hogy előbb kiveszik... vigyázz magatokra! :)
2011. okt. 1. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!