Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 34 hetes terhes vagyok....

34 hetes terhes vagyok. Dokimat megkértem hogy 35 héttől vegyen tp. Re. Azt mondta az csak egy hét lehet mert 36 héttől szülési szabadság van. Az mi? Tgyás? Hogy kell ezt intézni? Muszáj kivenni a 36 . héttől?

Figyelt kérdés
2011. márc. 31. 09:55
 1/6 anonim ***** válasza:

nem muszáj kivenni.

Én a szülés napjával kezdem el kivenni.

2011. márc. 31. 10:01
 2/6 A kérdező kommentje:

akkor a tgyas.ról beszélt?

én is szülés után akartam kivenni.

mert ugy hallotam ha szülés elött megkezdem,szülés után ujra meg kell igényelni már a baba papírjaival is.

2011. márc. 31. 10:05
 3/6 anonim ***** válasza:

A szülési szabi úgy van, hogy leghamarabb a várható szülés előtt 4 héttel LEHET kivenni(tehát a 36. héttől). Ha a 36. hét előtt táppénzre mész, akkor választhatsz, hogy a szülésig táppénzen maradsz és szülés után kezded a tgyást (szülési szabit), vagy táppénzen leszel a 36. hétig és onnantól tgyás-on. Azonban ha a 36. hét után úgy érzed már nem tudsz tovább dolgozni, akkor már nem lehet táppénzre menni, csak a tgyást lehet megkezdeni.

Ezt pedig nem a doki dönti el, hanem te! Szóval ha te táppénzen akarsz lenni szülésig és csak utána tgyás, akkor gyorsan vetesd magad táppénzre, mert a 36. hét után már csak a tgyás marad!

2011. márc. 31. 10:08
 4/6 A kérdező kommentje:
de en azt mondtam a dokinak hogy a 35hetol vegyen tp re.tehat hetfotol.akkor lehetek vegig tp en.nem?
2011. márc. 31. 10:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Lehetsz, de a doki majd úgy tűnik úgy akarja megírni a táppénzes papírod, hogy egy hétre.

Vagyis egy hét után ne engedd, hogy kiírjon (azaz ráírja a papírra, hogy itt a vége a táppénznek! Tartson folyamatosan szülésig úgy!

És jogod van már ilyenkor igenis munkaképtelennek érezned magad.

2011. márc. 31. 10:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Teljesen igaza van az előttem szólóknak, a te döntésed, kiveszed e a Tgyás-t. Ha valamiért mégis úgy döntesz, hogy igen, akkor sem kell szülés után újra igényelned, mert folyamatos.
2011. márc. 31. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!