Mit tudtok arrol hogy terhesség alatt nem szabad citrus feleket enni? En egy ideje a narancsot kívanom nagyon es meg is ettem vagy 1,5 kg 2 het alatt. Most meg azt hallottam hogy nem tesz jot a babának. 27. hetes ksm
De miért? Én kiló szám ettem tavaly télen a narancsot. Lett is valami baja a lányomnak, még vizsgálják, hogy mi.
Lehet, hogy a narancstól??? Mit mondanak, miért baj????
Hát,nem tudom hol hallottad,de nem igaz!!
Ha józanul gondolkodom sem jövök rá,mért terjedhet ez a hír,hiszen egy egészséges gyümölcsről beszélgetünk! -legyen az narancs,mandarin,citrom,vagy grapefruit...
Egyél nyugodtan annyit,amennyi jól esik!
Én a két első terhességemnél rengeteg narancsot és mandarint ettem!Egyik lányom sem látta kárát,és én sem :-D
Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!! :-D
Üdv: Friss 3 gyerkőcös
"a terhesség alatt elfogyasztott nagyobb mennyiségű zöld és sárga zöldségek, CITRUSFÉLÉK és béta-karotin megelőzheti a születendő gyermeknél az ekcéma kialakulását"
Nem, hogy nem probléma, hanem kifejezetten jó, egyed nyugodtan!
Jajj, ezek a "népi bölcsességek". Ha amúgy is szokott égni a gyomrod, akkor lehet, hogy rontanak a helyzeten. Amúgy meg csupa rost és vitamin, nem látok benne logikát, hogy miként árthatna a babának.
Akkor nem jó a babának, ha már eszik gyümölcsöket, és túl hamar vezeted be, mert akkor tényleg allergizálhat (akárcsak az eper vagy a málna). Szerintem az "okosabb anyuka" rosszul emlékezett.
Nekem az első terhességnél ez volt a fő baja a védőnőnek, hogy csak szezonális gyümölcsöt és zöldséget fogyasszak, ami itthon terem, mert a vegyszerek amikkel kezelik hogy amíg ideér friss maradjon... stb stb.
Nem foglalkoztam vele. Télen akkor semmit nem ehettem volna.
Nincs semmi baja a fiamnak.
A mostani védőnő meg nem is mondott semmi ilyet, csak a nyers hústól és tojástól óvott.
2 hónapja citromon és narancson élek, én napi 1-2 kilót megeszek, semmi bajunk nincs tőle!
Egyszerűen annyira a savanyút kívánom, hogy citromot szoktam rágcsálni, kb mint más az almát :)
Én nem hallottam, hogy bármi bajt okozna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!