Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek most? Kétségbe...

Mit tegyek most? Kétségbe vagyok esve

Figyelt kérdés

7 hónapja viszonyom van egy nálam idősebb,nős férfival.

Tudom,hogy egyesek mit gondolnak rólam emiatt,én sem így akartam a dolgot.Nem mondanám,hogy megbántam,amiért belementem,mert nem.Szeretem és talán Ő is engem.

Nem kértem tőle,hogy hagyja ott miattam a családját...

De tegnap megtudtam,hogy terhes vagyok tőle.Még csak én tudom...Anyának nem merem elmondani,a barátnőim pedig elég pletykások.

Nem tudom,hogy mit kéne tennem...

Még egy picit sem gondoltam gyerekvállalásra,nem gondolnám magam jó anyának.Tanulni szerettem volna.

Kétségbe vagyok esve.Annyira nem tudom,hogy mit/hogy kell egy gyerekkel...

Nem is tudom,hogy a férfi hogy fog rá reagálni.Nem az anyagiakkal van a gond(7 számjegyű összegeket keres havonta...),hanem mikor kérdeztem,hogy tőle,hogy miért csak egy gyerekük van a feleségével,akkor azt mondta,hogy neki még Ő is sok és nem rajong a gyerekekért annyira.

Ezek után mire számíthatok?!

Nem tudom,mit kéne tennem.

Próbálok ésszerűen gondolkozni,de nem megy...Legszívesebben csak itthon ülnék egész nap és sírnék.

Mit tegyek?

Mit tanácsoltok?

Ti mit csinálnátok a helyemben?

Segítsetek kérlek!

Köszönöm

2011. szept. 20. 18:53
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
77%
Annyira jó ez az "add örökbe!" duma, de azért ez sem olyan marha egyszerű ám! Ha valakinek arra nincs elég lelkiereje, hogy elvetesse, ahhoz sincs, hogy örökbe adja, és ne is próbáljatok meggyőzni ennek az ellenkezőjéről! Kihordod 9 hónapon keresztül, kínlódva megszülöd, és odaadod tök idegen embereknek. Hát persze, utána meg vígan éled az életed? Ha van egy csöpp eszed, nem itt vársz, ötleteket, mert itt a kommentelők előbb-utóbb egymás szapulásába fognak és egy idő után már nem is számít a kérdező, csak kialakul az abortusz kontra add örökbe vélemény és semmire sem mész vele. Ülj le a szüleiddel, és beszéld meg velük a dolgot. Ha ők segítenek a jövőben a gyerekeddel együtt, akkor nincs miről beszélni, de ha ők nem állnak melletted, akkor jobban teszed, ha még most elveteted a babát és megszakítod ezzel a pasival a kapcsolatot. Nagyon kicsi az esély, hogy neki kellenél gyerekestől. Sajnálom, legközelebb talán picit okosabb leszel. Remélem, a lehető legjobb döntést fogod meghozni! Gondolj bele, előtted az élet, nem biztos, hogy most kell elrontanod!
2011. szept. 20. 21:00
 22/30 anonim ***** válasza:
A helyzet - ne is szépítsük - nagyon gáz! A te részedről is és a pasi részéről is! De az az ártatlan kisgyerek nem érdemli meg, hogy megöljék, még akkor sem, ha a "szülei" ekkorát hibáztak. Tudom, hogy sokan megszólnak vagy lepontoznak ezért, de én is azt mondanám: add örökbe! A gyereknek joga van ahhoz, hogy rendes szülők mellett, boldogan nőjjön fel! Az, hogy ez neked valóban baromi nehéz lehet, az egy dolog, mert valahol te tehetsz róla, hogy ilyen helyzetbe kerültél... De arra nem sok esélyt látok, hogy te + a pasid neveljétek fel a babát...
2011. szept. 20. 21:10
 23/30 anonim ***** válasza:
Hány éves a pasi?
2011. szept. 20. 21:25
 24/30 anonim ***** válasza:
49%
"Ne ölj!"
2011. szept. 20. 22:30
 25/30 anonim ***** válasza:
78%
Mindenképpen beszélj a szüleiddel! Ők egyeltalán tudnak a pasiról? Szánd rá magad minnél elöbb, mert minden nap számít. Kitartás!
2011. szept. 20. 23:23
 26/30 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon sajnálom hogy így "jártál"...

De most már cselekedned kell!

Először is!Nagy,levegő,és irány beszélni a szüleiddel!

Aztán,gondolj bele mindkét eshetőségbe:Megtartod,nem tartod meg.

Ha megtartod,le kell modanod(legalábbis egy jó időre)a tanulmányaid folytatásáról,a saját igényeidről,mert hiszen ha anya leszel mindenképp a saját igényeid elé kell helyezned a babádét!És még egy sor,évekig tartó kötelességet tudnék neked felsorolni...

Vagy ha nem tartod meg,ugyan nem mondasz le a továbbtanulás lehetőségéről,de lehet,hogy a későbbiekben nehezebben tudsz majd teherbeesni.Így viszont lehetőséged nyílik arra,hogy egzisztenciához juss,karriert építs,és esetleg megtaláld,az igazit,aki a leendő gyermekeidnek 100%-os apja tud majd lenni,nem pedig hétvégi,mint ahogy az lenne jelenlegi "párod"!

Mindenesetre miután elmondod a szüleidnek,a leendő apának is joga van tudni,akármilyen kellemetlem beszélgetés is lesz az!Ne követelőzve állj elé,csak egyszerűen közöld vele a száraz tényeket!És figyeld meg az első reakcióját!

Bármit is mond,az első rekciója lesz őszinte,bármit is mond majd utána!!!!!!

A döntést viszont mindezek fényében neked kell meghozni!

Bárhogy döntesz is,ez életed legmeghatározóbb döntéseid egyike,ami mindenképp kihat az életedre!

Kívánom,hogy ne bándd meg,és ha úgy döntenél,akkor a babád sem!

:-)

2011. szept. 21. 00:26
 27/30 anonim ***** válasza:
Megmondtad a pasidnak? Mit szólt hozzá?
2011. szept. 22. 22:30
 28/30 A kérdező kommentje:

Elmondtam neki és nem reagált rosszul...sőt,örült neki.

Megígérte,hogy akárhogy döntök,Ő támogatni fog mindenben.

Azt mondta,hogy elválik a feleségétől,amint csak lehet.

Szörnyű arra gondolnom,hogy egy család miattam megy tönkre...

Most már csak a szüleimnek kell valahogy elmondanom a dolgot.

Köszönöm a válaszokat!

2011. szept. 23. 20:14
 29/30 anonim ***** válasza:
Kamu
2011. szept. 23. 20:17
 30/30 anonim ***** válasza:
Jáj! Egyrészt örülök, másrészt meg nem (gyerekpárti 2 gyerekes anyuka vagyok!!) mert azért ott is gyerek van meg minden...hát belegondolni is rossz bár ha rossz az a kapcsolat! De ez olyan Mónika show-s történet. Szomorú. Gondolj bele a felesége helyzetébe is azért.
2011. szept. 23. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!