Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vetélésem lehetett, vagy csak...

Vetélésem lehetett, vagy csak megjött mellette?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Peteérés előtt 2 nappal voltunk együtt a férjemmel (előtte is két naponta), és sikerült teherbe esnem. Már a nemvárt előtt is enyhe görcseim voltak, mell-és hasviszketés, émelygés, derékfájás és fáradtság. Már van két gyermekem és már a tünetekből éreztem, hogy sikerült ezért a nemvárt előtt 2 nappal teszteltem, halvány pozi lett és a nemvárt napján erősebb pozitív. Ekkor már volt hányingerem mégjobban. Utána már nem volt többet hányingerem, és rá 4 napra volt egy pici barnám, majd megjött.. 2-3 napig tartott, enyhe görcseim voltak. Akkor most elvetéltem? Tesztet már nem akarok csinálni, dokihoz pedig mennék amúgy is okt. elején, de menjek előbb? Kérlek írjatok, főleg, ha valakinek volt már ilyen! Köszi előre is!
2011. szept. 18. 16:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
én tuti nem várnék még majd'2 hetet a dokival,főleg ha az előző terhességeknél nem volt ilyen.akármi lehet
2011. szept. 18. 17:05
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia,nekem csak barnázás volt a nemvárt napon és az utána lévő napon!

23 hetes kismami

3/12 anonim ***** válasza:
65%
Miért nem akarsz tesztet csinálni? Ezt mi nincs honnan megmondjuk. Én biztos nem bírnám ki, hogy ne csináljak egy tesztet, nem értelek.
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én tesztet sem csináltam, de tudtam, hogy baba volt. A dokim levélben azt írta, hogy ha rendes mennyiségű vérzés volt és nincsenek terhes tüneteim, akkor a "természet elintézte".
2011. szept. 18. 17:29
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha elvetéltél, akkor is meg kellene néznie a dokinak! Én nem várnék ennyi időt, a lehető leghamarabb elmennék orvoshoz.
2011. szept. 18. 18:24
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha a vérzés, amit 2-3 napig tapasztaltál, élénk színű volt (szóval tényleg vérzés) és nem barnázás, és görcseid is voltak, akkor valószínűleg elment a baba :-(

A barnázás és a tünetek elmaradozása is utalhat erre. Én sem várnék 2 hetet, lásson doki, mert mi van, ha nem ürült ki teljesen a méhed, akkor még valami jó kis gyulladásod is lehet.

Tesztet, bármennyire is félsz az eredménytől, érdemes lenne csinálnod, mert ha az előzőekhez képest erősebb, akkor nem vetélés volt, ami volt, csak "emlékezik" a szervezeted, bár a barnázás ilyenkor is hormonhiányra utal, amit gyógyszerrel kell pótolni, az sem várhat 2 hetet; ha viszont halványodik a teszt, akkor valószínű a vetélés, és akkor meg amiatt irány a doki (nem 2 hét múlva).

2011. szept. 18. 19:13
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindenféleképpen irány az orvos!!! Ha egy újboli teszt ismételten pozi is lenne, ez nem garancia arra, hogy ez nem vetélés volt, hiszen a béta-HCG hormon nem egyből ürül ki a szervezetből, hanem több napon, akár több, mint egy héten át, így addig a terhességi tesztek, amennyire manapság azok érzékenyek, ugyanúgy két csíkot mutathatnak... így az nem megoldás, nem fog elárulni semmi konkrétat a mostani állapotodból. A nődoki meg kellene nézzen UH-val, mert abból lehet többet megtudni, van -e még petezsák. Ha van, akkor az lehet még élő terhesség is, így ha azt lát az orvos, el fog küldeni béta-HCG vérvételre, és annak mennyiségéből már lehet levonni valami. Van -e terhesség, ha igen, normális lefolyású -e stb. Ha a béta-HCG szintje alacsonyodik, akkor az nem jó, ha növekszik, akkor az már jó jel... és így tovább. De én nem vagyok orvos, tehát ezen kívűl még ezer más dolog is lehet. Akárhol keresed a választ, csak lehetőségeket fogsz találni, de ez mindenkinél egyéni, tehát irány az orvos! Még bármi lehet!
2011. szept. 18. 19:25
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Akár az ügyelet!
2011. szept. 18. 19:27
 9/12 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ!

A nemvárt hétfőn lett volna és csütörtökön este egy sűrűbb folyásom volt, ami elég barnás volt. Éjjel éreztem a hasam görcsölni és reggel mikor wc-ztem már a wc-be folyt a vér... De élénkpiros volt, nem barna és két napig ilyen volt, ma már szinte semmi nem volt.Terhestüneteim sincsenek... Ezek szerint biztosan elment.. Tesztet pont ezért nem akarok most csinálni, mert még egy ideig lehet pozi lenne.. Inkább tényleg bejelentkezem az orvosomhoz. Majd megírom mi lett, hátha valakit érdekel. Jó éjt mindenkinek!

2011. szept. 18. 22:03
 10/12 anonim ***** válasza:

Igen, a teszt még pozitív lenne.... DE!

Én az 5-6. hónapig menstruáltam. Természetesen nem menstruáció volt, de valami berögzült rendszer vérzett alul, mindig időben. Nemsokára megyek szülni :)

35hkm

2011. szept. 19. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!