4-5 hetes kismamaik! Beszélgetünk?
Szilvi!
NAgyon szorítok Neked!
Az émelygés és a hányinger jó jel! És a hasfájás sem gond, nekem is volt, azt mondta a doki, hogy ez természetes.
Ami nem jó: vérzés és görcs (erős görcs).
Amúgy 4-5 hetesen nem szoktak még gyógyszeresen rásegíteni, csak egy két héttel később, én úgy tudom.
Pihenj-pihenj-pihenj!
Amúgy tegnap este benyomtam egy zacskó pattogatott kukoricát, irtóra kívántam. :o)
És totálisan benáthásodtam (elkaptam a gyerekektől, férjem is), a jó a rosszban, hogy így nem érzem a szagokat sem...
Zsu
Sziasztok!
Gratulálok mindenkinek! Nekem augusztus 9-én volt meg utoljára (remélem így is marad) szept. 12-én teszteltem egy erős pozitívat! :)
Elvileg 6 hetes vagyok, csütörtökön megyek dokihoz, de megőrülök az idegbajtól!! Nagyon lassan telik az idő, tudni és látni akarom, hogy ott van az én/mi kis babukánk!!!
Nekem a tünetek közül csak mellfeszülésem van, de az elviselhetetlen. Néha mindjárt megjön érzésem van, de hányás, szédülés nem igazán!
Sok boldogságot mindenkinek!
Edit
5 hetesen is adnak gyógyszert vérzésre. Egy ismerősömet még kórházban is tartották 4-5 napig!
De én úgy gondolom, ha egy baba el akar menni ilyen korán, annak oka lehet.
Szia Szilvi
Én is úgy hallottam és olvastam (kismamablog.hu)hogy akinek hányingere van, annál kevesebb az esélye a vetélésnek. A görcs az meg teljesen normális sőt a barnás folyás is. Akkor van probléma ha a folyás rózsaszínes vagy vérzel, akkor szerintem azonnal orvos.
De remélem erre nem kerül sor és megmarad a pici. :)
7 hetes kismami
Sziasztok!
Köszönjük a bíztatást!
Múlnak a bajaim, de hamar elfáradok és olyankor még görcsölök kicsit. Csütörtökön minden kiderül!
Csütörtökön jövök beszámolni:-)
Szilvi
Sziasztok!
Nekem a doki az elevitet mondta, de más kismamák azt mondták,ha görcsölök,fáj a hasam,szedjek Magne B6-ot nos szedem az Elevittel és már most érzem a hatását! Bátran ajánlom, külön patikában is megkérdeztük szedhetem-e. Rengeteg vitamin, vas van benne!
Már említettem,hogy doki 2 hete 4 hetesre mondott,vagyis akkor most vagyok a 6.hétben, de menzesz szerint a kalkulátor már 9 hetesnek ír! Nem sok ez a 3hét eltérés?
Bár ahogy olvasom a tüneteket a 9. héten, kb annak is felelhetek meg:)
Ezt találtam:
Ti ezt mennyi idősen éreztétek,ha volt ilyen gyomorpanasz?
A legtöbb kismama már felfedezte magán a terhességgel járó emésztőszervi tüneteket: gyakori panasz a puffadás és a székrekedés. Ennek alapvetően két oka van: az egyik, hogy a méh növekedéséhez a simaizmok ernyedt állapotára van szükség. A beleket szintén simaizmok építik fel, és mivel a szervezet nem tesz különbséget köztük, egy relaxin nevű hormonnak köszönhetően a bélmozgás is lassúbb, "lustább". Ám van ennek jó oldala is: a tápanyagoknak több idejük marad a felszívódásra, ezért több jut belőlük a magzatnak is. A terhesség második szakaszát érintő ok a növekvő babával hozható összefüggésbe. Az egyre nagyobb méh, amely a szülésig csaknem ezerszeresére tágul, összenyomja és kiszorítja helyükről a környező beleket. Előfordulhat gyomorégés is, ami néha olyan kellemetlen lehet, hogy a kismama inkább kerüli az étkezéseket. Ez természetesen a baba fejlődését is befolyásolhatja, ezért mindenképpen érdemes konzultálni a kezelőorvossal, aki savkötő gyógyszert ír fel. Nem tanácsos viszont recept nélküli gyógyszert vásárolni anélkül, hogy arról a szülész-nőgyógyász tudna.
A babádról
Az embrionális farok a gerincoszlop alsó szakaszán a 9. hétre eltűnt, ezzel szemben a fej tovább nőtt: a törzshöz képest meglepően nagy, és egyelőre a mellkasra simul. Megindul a nyelv fejlődése. Folytatódik az emésztőrendszer fejlődése: a belek egyre hosszabbak, kialakul a végbélnyílás, továbbá megkezdődik a belső nemi szervek - a here vagy a petefészkek - kialakulása. A majdani külső nemi szervek bimbója már megjelent, de még nem mutat nemi jellegzetességet. Megkezdődik az ízületek és a csontok fejlődése, és a kialakuló izmok segítségével a baba megteszi első mozdulatait. Noha ultrahangos vizsgálaton akár már el lehet kapni ezeket az apró mozgásokat, ahhoz, hogy az anya megérezze őket, még sok-sok hétnek kell eltelnie.
Jó tudnod
A puffadás és a gyomorégés legjobb ellenszere a gyakori, kis mennyiségű étel fogyasztása. Fontos, hogy szentelj elég időt az étkezésnek, alaposan rágj meg mindent, és lehetőség szerint kerüld a zsíros ételeket. Alapvetően tartsd szem előtt, hogy a kiegyensúlyozott étrendhez naponta legalább öt rész zöldséget és gyümölcsöt, öt rész összetett szénhidrátot és öt rész fehérjét, tejterméket vagy zsírt kell bevinned a szervezetedbe - lehetőleg minél változatosabb formában.
Sziasztok!
Én 6+5 hetes kismama vagyok, dokihoz csak okt elején kell mennem, bár nem tudom, hogy bírom addig!
Tüneteim mellfeszülés nem mindig egyforma intenzitással, olykor émelygés, álmosság!
Kedves utolsó!
Én is veled egyidős vagyok körülbelül! 6-6.5 hetes, menzesz szerint több. A mellfeszülés nekem is meg van elejétől fogva, (ezért is teszteltem) Ez is hol erősebb hol nem is érzem! Oldalt szokott fájni!
Detti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!