Volt aki végig dohányozta a terhességét lelkiismeret furdalással, hogy tudja még is árt?
A szomszédom így volt a saját bevallása alapján. Elmesélte, hogy nagyon is jól tudta, hogy mik a kockázatok, ráadásul a kora miatt is veszélyeztetett volt, mert 38 évesen várta a babát. (Ezelőtt 11 éve volt ez.)
Elmesélte, hogy minden egyes szálat megbánt, de csak nem tette le. Végig dohányzott, nem is csökkentette :(
A kisfiú súlyos asztmás és nagyon beteges. Bár időre született, de kis súllyal.
Nekem a volt főnöknőm bagózott végig a terhessége alatt, elég kiábrándító volt... Ráadásul majdnem 10 évet vártak a babára.
Neki állítólag az orvosa "engedélyezte", mondván, hogy többet ártana azzal a stresszel, amit a leszokás okozna.
Eredményképp a gyereke asztmás lett.
10:44-es vagyok.
Tegnap amniocentézisen voltam. Volt ott egy anyuka, akiből dőlt a piaszag, és folyton lement a földszintre cigizni.(Férjem és más anyukák is látták) Nekem ez olyan ellentmondásos volt, hogy elmegy egy kromoszóma vizsgálatra, hogy megtudja, rendben van-e a babája, miközben nem bír lemondani a káros szenvedélyeiről. (Nem kicsit lehet alkesz, ha még orvoshoz is el mer menni bepiálva)
Én már évekkel a baba előtt mondtam, hogy csak akkor tudok majd leszokni, ha baba lesz:) Nagyon függő típus voltam, ennek ellenére simán ment a dolog. Miután megtudtam, még az elkövetkezendő napokban elszívtam egy fél dobozzal, de mindegyiket félig. Már az is szörnyű érzés volt, aztán azóta semmi, és soha többet nem!!! :)
Viszont a szomszédom végigcigizi a terhességét, bár nem túl "sokat". Engem is megvigasztalt, hogy úgysem tudok majd leszokni... Jóban vagyunk, nem akarok neki beszólni, tudja hogy mivel jár ez, mégsem zavartatja magát. Olyan rossz látni!!
Szerintem nem szabad elítélni senkit azért, hogy dohányzik vagy sem a terhesség alatt. Mindenkinek a magánügye, hogy mit csinál, hogyan várja a babát és később majd hogyan neveli.
Könnyű megszólni valakit azért, mert szerintünk helytelen dolgot tesz. Én is elítéltem sokáig a dohányzó-piáló kismamákat, de aztán rájöttem, hogy nem csak ezen múlik, kiből milyen szülő lesz.
Én is dohányzom, igaz, a terhesség feléig nem tettem, de aztán visszaszoktam. Tudom, hogy emiatt sokan elítélnek, de nem érdekel. Nem azt mondom, hogy helyes, amit teszek (és tesznek a sorstársaim), de szerintem nem kell támadni senkit. Mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!