Miért gondolják ezt sokan?
Ma találkoztam először azzal a kérdéssel, hogy biztosan úgy érzem-e, hogy a párommal fogom leélni az életemet. Mivel 5 hónapos kismama vagyok és 19 éves. Erre én visszakérdeztem, hogy miért? Ha 26 éves lennék akkor biztos lehetnék benne? Biztosabb, mint most? A párom 30 éves. Több mint 3 éve vagyunk együtt.
A másik dolog, hogy egy 20 éves nő miért vállal gyereket, mert ezzel derékba törik a karrierje és nincsen semmi egzisztenciája. Ezzel sem értek egyet. Nekem nem tört derékba semmim, a karrierem sem, mert ugyanúgy tervezem a diploma szerzést, mint akkor amikor nem voltam kismama.
Miért gondolja sok ember, hogy csak 30 felett érdemes szülni? Miért szólják meg azt, aki hamarabb szül.
Egyébként ezeket a dolgokat egy idősebb úr mondta nekem.
Szerintetek?
Én csak abban az esetben "szólom" meg,hogy ha ilyen fiatalon a semmire, szülők nyakára szül.
Nekem alap,hogy először dolgozom, aztán szülök, mivel senkivel sem szeretném magam eltartatni. Sem a párommal, sem a családommal.
Az igaz, hogy 26 évesen sem tudhatod,hogy a pároddal maradsz-e!
Amivel nagyon nem értek egyet azokat a végletek. Miért gondolják sokan,hogy csak 20 alatt/körül és 30 év fölött létezik életkor. A kettő között még van egy pár!
Mindenkinek mások az elvárásai. Senki sem egyforma.
Én 24 leszek most szeptemberben a párom 28 múlt idén, van egy 2 hónapos kislányunk. Másfél éve vagyunk együtt, 6 éve ismerjük egymást barátilag. Idén diplomáztam le és 4 éve van főállásom.
Sokan kérdezték, hogy miért szülők ilyen korán? Miért nem várunk még 2-3 évet? Meg, hogy esetleg becsúszott a gyerek?
Na ezektől kivagyok!!! Mi az, hogy becsúszott? Ettől kivagyok bukva teljes mértékben! Mi nem felelőtlenül szeretkezünk, ha nem épp ésszel ... mindig ez a válaszom erre!
Van saját lakásunk és jól keresünk.. ha megtehetem, hogy fiatalon szülők, akkor minek várjak?
Szeretem a párom, ő is engem. Kérdem én, mi lesz 2-3 vagy több év múlva? Mitől lesz biztosabb a kapcsolatunk?
Hát,én is 20 évesen szültem,előtte már dolgoztam,már 5 éve vagyok itthon... akkor engem is le kell nézni?
:-D Hajrá!!
Mindenki szüljön,ahogy érzi! Ha egyáltalán nem akar gyereket,akkor ne szüljön,ha 39 évesen akar gyereket,akkor legyen neki akkor!
Egyedül a 10-en éves kis csitriket nem tudom megérteni,hogy miért jó nekik,hogy "unga-bunga,hoppá,terhes" .
Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!! :-D
Üdv: 2gyerkőcös,39hetes,még éppen nem 25 éves kismama! :-D
Nekem is az a visszatetsző, ha vaki pl. 19 évesen a semmire szül, szó szerint, és akár 3-4 gyereket is! (Gondolom tudod kérdező, hogy nem rád utalok)
De mindezek ellenére kismama és baba-párti vagyok, hiszen nem életkor függvénye az "érzés" hogy anya akar lenni vki,- és ideveszem azt, aki ha terhes lesz, felvállalja és fel is szeretné nevelni.
Ráadásul fiatalon még több az esély, hogy könnyen visszaállsz a tanulás, vagy a munka "pályára".
Én nem szültem fiatalon mégis megkérdezték, hogy becsúszott-e...lényegtelen ki vagy, mi vagy, hány éves vagy, valaki akkor is beszól.
Az emberek szeretnek kritizálni, megszólni, beszólni és okoskodni.
Lényegtelen.
Ha a babádnak meg tudsz teremteni minden szükségest, ha úgy érzed eljött az anyaság ideje, akkor tőlem a feje tetejére is állhatnak a kritikusok.
Lazíts, kapsz majd még feketét, fehéret, de őszintén kit érdekelnek mások? Légy szerető, gondoskodó anyuka és a babádnak te leszel a legtökéletesebb. Más meg le van tojva. :)
Nagyon köszönöm mindenkinek a választ! Nem a semmire szülök és nem is a szüleim nyakára. Szerencsére van saját házunk, biztos anyagi helyzetünk. Csak szíven ütött, hogy nem is ismer és úgy gondolja, hogy nekem már nem lehet a kisfiam után rendes munkám és vagy 3 diplomám (annyit nem is szeretnék). Az iskola befejeztével elkezdtem dolgozni, mert akkor még nem tudtam, hogy kismama vagyok. Még mindig dolgoznék, ha nem lennék veszélyeztetett terhes.
Köszönjük a jókívánságokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!