13 hetesen létezik, hogy már a babámat érzem mozogni?
15:13!
Elmesélek neked valamit:)
Az én pocaklakóm is majdnem egy héttel kisebb volt a 19.hétig, mint kellett volna. A saját dokim és a védőnőm is azt mondta, hogy ne izguljak, "utoléri" majd magát, ilyen fiatal terhességnél nem minősítenek vissza, mert úgyis nő még eleget, az utolsó 10 hétben jelentős a mérete a szülés miatt. Aztán el kellett mennem az SZTK-s dokihoz, mert az AFP-t nem csinálta meg máshogy, csak UH vizsgálat után(utána sem vette le a vért, Pécsen vetette le az én dokim..). Ő meg visszaminősített és velem kiabált, hogy milyen dokim van, hogy ezt sem veszi észre. Nem mondtam neki semmit, csak kisétáltam. Az én dokim meg teljesen ki volt akadva, hogy hogy merte visszaminősíteni bárki is az ő betegét:) Úgyhogy ne félj, teljesen jól fejlődik a kisbabád a pocakban és előbb utóbb, úgyis beéri a "normális" méreteket. Bár én ezzel az "átlaggal" sem értek egyet. Abból a szempontból jó, hogy van mihez viszonyítani, de amúgy ez a visszaminősítéses dolog.... Ne izgulj!:) Minden rendben lesz!!:)
Üdv. 20 hetes kismami:)
Aki azt hiszi, hogy le van maradva a babája!
Miért is? Én az első babámmal 11 hetesen és 6 naposan voltam UH-on, tuti ennyi, mert tudom, mikor fogant, és akkor volt 50 mm a CRL. Tehát 5-6 nappal később max 58-60 mm lehetett. Nem mondtak semmit! Minden OK volt végig, hallottam már én is nagyobb adatról a 12. heti UH-ot illetően, de engem nem érdekelt. lényeg, hogy az UH-on minden rendben volt, nem?
Aztán, hogy folytassam, a 28. hét körül voltam a magándokinál UH-on, ahol rákérdezett, hogy ugye már nem szedek terhesvitamint, mert 1-2 héttel nagyobb a bébi, mint kéne? Mondtam, hogy nem, csak a 20. hétig szedtem... Innentől végig nagyobb volt, 3,5 kg-os volt 36 hetesen, és 4300-zal született.
Szóval, nyugi, ezzel az adattal még simán lehet akkora bébid, hogy éppcsak kifér majd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!