Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy szoktassam le két és fél...

Hogy szoktassam le két és fél éves fiamat a cumiról?

Figyelt kérdés
Sokmindent bevetettem már, de ordít érte és kéri.
2011. szept. 6. 16:27
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Sehogy. Majd ha nagyobb lesz,akkor magától is leszokik róla.
2011. szept. 6. 16:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nemsokára itt a mikulás, mondd azt neki, hogy a mikulás elviszi a cumiját pici babáknak, akik most születtek, mert ő már nagy fiú, és neki már nem kell cumi. Akkor dugd el tőle, vészhelyzet esetére tartsd is meg, de ha nem muszály ne add oda neki, mondd hogy elvitte a mikulás. Ha elég érett már hozzá, akkor megérti, és lemond önként a cumijáról, de ha még nem érett, akkor még várj, szerintem ne vedd el tőle drasztikus módszerrel. Akkor talán a húsvéti nyúlnak majd odaadja. Én is így próbálkozom a lányomnál.
2011. szept. 6. 16:37
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

szia! nálunk elvitték az álommanók és hoztak helyette egy műanyag fűnyírót :D itt írtam le részletesen:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

remélem sikerül gond nélkül! ha meg nem, várj még vele, erre is meg kell érni.

2011. szept. 6. 16:37
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

az enyém 3éves volt amikor elvettem tőle.

azt mondtam neki egyik reggel (amikor éppen lerakta egy kicsit),hogy elvitte a tündérke,de cserébe hoz neked mad ajándékot. előző nap vettem egy csomó apróságot,amit elrejtett neki a "tündérke".ezek főleg akkor kerültek elő amikor kedte volna a hisztit. ja és vettem neki egy alvós macit még hogy kapjon valamit alváshoz.

sírás és hiszti nélkül mi sem úsztuk meg,de 2nap alatt le is szokott.utána még néha emlegette,de mindig elmondtam neki,hogy milyen büszke vagyok rá.

de ha gondolod,várhatsz még egy kicsit vele.vagy esetleg nektek majd elviszi a télapó

2011. szept. 6. 16:39
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a cica vitte el, és azt kérhetett cserébe, amit akart. (Ésszerű keretek közt persze.)

Mi is mondtuk neki, hogy elvitte a kisbabáknak, és nem volt gond.

A Mikulást én nem javaslom cumieltulajdonítónak, mert az én fiam pl. a cicára is haragudott pár napig, még a saját macskánkkal is veszekedett. :)

2011. szept. 6. 17:19
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én a neten olvastam egy szupi módszert, ami be is vált nálunk, semmi sírás, semmi hirtelen cumimegvonás.

Először megvágtam kisollóval a cumit. Aztán minden nap egy icipicit vágtam belőle. Persze mindíg úgy, hogy a gyerek még véletlenül se lássa meg.

Először hozta, hogy anya kirágtam...nézett nagy boci szemekkel, édes volt. Mondtam, nem baj, már úgyis nagy vagy, nem sokára már nem fog kelleni a cumi.

3 hét alatt lett olyan méretű a cumi, hogy nem tudta a szájában tartani. Ekkor mondtam neki, hogy inkább fogja a kezében, úgy kényelmesebb lesz. Kb.3 napig volt ez, aztán csak maga mellé rakta az ágyba.

Egy reggel "eltűnt". Kérdezte, hol van. Én meg mondtam, már nagyon rossz volt az a cumi, kidobtam, és már el is vitték a kukás bácsik.

Ennyi. Persze alvós állatkája, meg rongyija már a cumi mellett is volt, azóta csak ezek vannak.

Ja, és mi is 2,5 évesen hagytuk abba a cumizást.

2011. szept. 6. 17:54
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha-ha, én nem olvastam az utolsó válaszadó módszeréről még, mégis hasonlóan csináltuk :) Csak nekem nem kellett ollóznom, megoldotta a fogaival... teljesen szét volt már rágva, gyakorlatilag a Szentlélek tartotta csak egyben, utolsó éjszaka kb óránként ellenőriztem, h nem nyelte-e le a végét. Másnap reggel elrobogtunk pótcumiért, biztos, ami biztos - de nem kellett. Már pár héttel előtte elkezdtem neki mondogatni, h ha tovább rágja a cumit, akkor kidobom, mert nézze meg, mindjárt leszakad, na aznap kicsit rásegítettem a dolgokra, letéptem a végét és visszaraktam az ágyra. Olyan édes volt... jött vette a kezébe és csak nézegeti, nézegeti... anya, és mutatja - hát mondom látod, leszakadt... hagytam, h a csonkkal próbálkozzon, de sorra visszaadta végül, h így nem jó. Nem dobtam ki, egy ideig még vele volt, vittük is magunkkal mamákhoz, de mindig rájött, h így nem kell neki. Gyakorlatilag sírás nélkül megúsztuk, annyi volt, hogy a vizespoharát használta pótléknak, nagyon sokat ivott elalvás előtt. 2 éves 3 hónapos lehetett kb.
2011. szept. 6. 18:27
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Allitólag én is nehezen szoktam le rolla anno. Anyukám átt vitt a szomszéd nénihez és ő kivette a protkóját. Azt mondta nekem, hogy a cumitol hullott ki az összes foga. Csunya látvány lehetett mert nem kelett a cumi utána.
2011. szept. 6. 18:50
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

17.19 és 18.50 ... nagyon jót nevettem rajtatok :)

eddig én is úgy terveztem hogy jövőre mikor alányom 2 éves és 4 hónapos lesz, elviszi a mikulás a cumiját...de ezek után akkor átgondolom én is. nehogy leálljon egy városban sétáló mikulással veszekedni a csajos :) viszont anyáéknak protkójuk van :)

2011. szept. 6. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!