Gyesen vagyok, két éves a gyerkőc, mikor születik a tesó, egy évig fogok kapni két gyest a két gyerek után?
Számomra így logikus.
Tgyásra nem mehetek, mert megszűnt a cég a gyerek születése után nem sokkal.
Bizony, csak egy gyest fogsz kapni.
Ha kaphatnál tgyást, amellett sem kapnád a gyest a másikra.
Szia!
Nekem 2,5 év van a két gyerek között, és én fél évig 2 gyest kaptam. nem is hallottam róla, hogy ez máshogy van.
Az ikrek után dupla gyes jár, jogszabály írja elő, esetleg szólj az ismerősödnek, hogy kérje, ha még nem késő.
Utolsó előtti: örülj, hogy nem vették észre, mert ha elévülési időn belül észreveszik, akkor kamatostól kell visszafizetned azt a fél évnyi gyest. Reméljük szerencséd lesz, és valóban nem veszik észre.
19:48 teljesen igazad van!
Csak ikrek után jár dupla gyes, két különböző korú gyerek után nem lehet párhuzamosan két ellátást igénybe venni (sem két fajtát, sem egyfajtát kétszer) -)aki ezt teszi, azzal vissza fogják fizettetni (egyébként adóbevallásban is szerepeltetni kell a gyest, nem tudom, hogy úszta meg az aki kétszeresen vette fel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!