Meddig kell 2 hetente járni ultrahangra a terhesség elején?
A 12 hetesig nekem is kéthetente kellett mennem, utána legközelebb már csak a 18 hetesre kell menni. Hidd el, jobb, hogy kéthetente kell menni, mert ez a 6 hét várakozás, míg újra láthatom a picurt, és biztosítanak róla, hogy minden rendben van, rosszabb. :))
Kitartás!
Boldog babavárást!
17+1 hetes
Köszi:)
Őszintén megmondva attól féltem, hogy az orvos akar kihasználni valamilyen szinten. Mert magánrendelésre járok. És mivel az első terhességem és nem tudtam, hogy ez normális-e.
Tudom, magánrendelés, az meg az én bajom, hogy ezt választottam, nem is akartam igazán ezt, de mikor időpontot akartam kérni a nőgyógyászaton, akkor csak több mint két hét múlva (!!) lett volna időpont. Ennyit pedig nem akartam várni, és ekkor kezdtem el keresni magánrendeléseket.
Az orvosban különben megbízok eddig minden téren, csak ez az egy dolog volt kicsit furcsa, hogy kéthetente visszahív. De ezek szerint ez is így rendben van:)
Szerintem ez is orvosfüggő!
Nekem 7 hetesen volt először, aztán 9 hetesen, aztán 12 hetesen!
Most meg itt ülök és várom, hogy lássam a picurkámat, ami csak a 18.héten(4 hét múlva) fog megtörténni!
Inkább hívjon többször, mint hogy aggódnod kelljen.
Egyébként nem hiszem, hogy le akar húzni az orvosod! Sajnos el kell fogadni, hogy a terhesség "nem olcsó mulatság"! De most ne is ezt nézd, hanem a picurkát és magadat!
Boldog babavárást! :)
Az 1. vagyok. Nekem sem volt semmi bajom, nem volt rossz előzmény, mégis 2hetente hívtak vissza. A babócának nem lesz semmi baja az ultrahangtól. De ezek szerint orvosa válogatja, hogy mikorra hív vissza. Mikor rákérdeztem a védőnőnél, hogy ez mennyire normális, ő azt mondta, hogy nyugi, mert van, akit hetente visszahívnak, és az utolsó hónapokban egyébként is 1-2 hetente fognak ultrahangozni. Nálunk ez így működik. Szerintem jobb többször, mint kevesebbszer.
Más azért aggódik, hogy alig nézik meg ultrahanggal és olyan nehéz kivárni azt a 4-6 hetet, ha nézik is, akkor is csak pár percig.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor ezek szerint most a 10. heti uh után még be fog hívni a 12. hetire.
Ezt még mindenképp megvárom.
És akkor talán utána már átállunk havi rendszerességre.
És ha mégsem, még bőven az elején leszek ahhoz, hogy könnyen orvost válthassak.....
Egyébként a 6ezer/vizsgálat az reális ár? (vidéki város)
Nem hasraütéses módszerrel van, mert a rendelője várójában ki van írva tájékoztató formájában. És a magánrendelése valóban magánrendelés, a belvárosban egy erre kialakított helyen, nem pedig a kórházon belül.
9:52-ös vagyok!
Egy ismerősöm is 6000-et fizetett. Én magánrendelésen 5000-et szoktam adni,ha az SZTK-ba megyek hozzá( mert ott is dolgozik)akkor sosem fogad el egy fillért sem.
Honnan írsz? hátha tudok Neked olcsóbb, de jó orvost ajánlani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!