9 hónapja szültem császárral és újra terhes vagyok. Lehet baj?
Figyelt kérdés
Terveztünk tesót, de még kicsit későbbre. Örülünk az "új" babának, de kicsit tartok tőle, nehogy baj legyen, az előző császár miatt. Volt valaki hasonló helyzetben? Tapasztalatok?2011. aug. 25. 14:41
1/4 anonim válasza:
nekünk egy kicsit később jön a tesó, 21 hónap lesz a kettő között, amikor kérdeztem az orvosomat, akkor azt mondta, minimum 6 hónapot várjak a következő babával, hogy a két gyerkőc születése között legyen 15 hónap. Azt is mondta, hogy a következő simán születhet akár természetes úton, ha nem azért lett császár, mert a méret-arányok miatt nem lehetett volna megszülni, és különben komplikációmentes a terhesség
3/4 anonim válasza:
Bár mi még csak a tervezés fázisában vagyunk (10 hónapos a babám), három hónapja, amikor rákszűrésen voltam, megkérdeztem erről az orvosomat. Ő azt mondta, hogy akár holnaptól mehet a "tesóbaba-projekt". A kihordás alatt nem várható, hogy gondot jelentsen a korábbi heg, a szétválás a szülés alatt fenyegethet. Ezzel kapcsolatban mondta, hogy hiába méricskélik a terhesség alatt a hegvastagságot, úgyis a szülésnél derül ki, mit bír. S van, akinek az 1 mm-es hege is kibírja a tolófájásokat, míg másnál a 3 mm (elvileg ez a spontán szüléshez a határ) sem. Bár ilyen kis korkülönbség esetén (és sajnos egyébként sem nagyon ) javasolják a császár után a spontán szülést. És végül: GRATULÁLOK és nem lesz semmi baj. :)
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a bíztatást. :)
2011. aug. 29. 08:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!