Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességmegszakitásom lesz,...

Terhességmegszakitásom lesz, mindenképpen el kell menni a családsegitősökhöz?

Figyelt kérdés
Ne itéljetek el,védekeztünk a párommal,egyetlen egyszer szakadt ki a gumi és úgy látszik rögtön teherbe este,viszont nekem van egy 9hónapos kislányom,és kezd hányingerem lenni,meg kezdem magam rosszul érezni,igy nem tudok vele annyit foglalkozni amennyit szeretnék.A döntésemet nem tudják megváltoztatni,igy feleslegesnek tartom,hogy elmennyek és a 3nap gondolkodási idő is csak időhúzás számomra.Volt már valaki ilyen helyzetben?Tényleg ne itéljetek el légyszi,igy is elég szar helyzetben vagyok.
2009. ápr. 17. 12:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél.Nem ítéllek el egy percig sem,a te/ti döntésetek.

Viszont nem fogok jó hírrel szolgálni, törvényben van leírva,hogy kötelező elmenni a családsegítő szolgálathoz.Jogra járok, pont most tanultuk az abortusz-kérdést alkotmányjogból meg büntetőjogből is,ez biztosan így van.

Megértem,hogy ha már biztos a döntésed,csak felesleges időhúzás,de ki tudja,lehet addig megvátozik valami és még az is belefér,hogy megtartsd a babát.Kívánom,hogy az legyen,ami a legjobb nektek!

2009. ápr. 17. 12:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Sajnos én is valami hasonló kényszerhelyzetben voltam,de én a férjem miatt.Rossz döntést hoztam,el kellett volna menekülnöm a műtét napján a kórházból.Még mindig nem tettem túl magam rajta!Végül is mindenki maga tudja,hogy mit miért tesz.Nekem elegem lett a férjem fenyegetőzéseiből!

A családsegitőben mindenképp meg kell jelenni és nem is egyszer,Nekem vissza kellett menni és csak a 3.alkalommal kaptam meg az engedélyt a műtétre.Mi is védekeztünk és nem értem,hogy mi lett a gumival,nem volt kiszakadva se.A nő meg jól kioktatott,hogy ennyi idősen milyen felelőtlen voltam.Hiába mondtam,hogy meg akarom tartani,de a férjem,nem érdekelte és csak vágta a pofákat.Tökre beégés volt az egész szitu.Sajnos nem lehet megkerülni.Ezek után nem csodálkoztam,hogy aki megteheti maszek klinikán csináltatja a műtétet.Ott nincs ez a bürokrácia.Ha valaki igy dönt,akkor el kell fogadnunk a döntését,nem itélkezni felette.

Azt viszont elitélem,ha valaki szinte 3 havonta elmegy egy ilyen műtétre és még röhög is rajta!Na az ilyet ki tudnám csinálni,mert van sajnos ilyen ismerősöm,nem is beszélek már vele!

Sok boldogságot a kicsi lányod neveléséhez!

Nekem 6 hónapos volt a lányom,mikor jött a tesó,de én megtartottam!

2009. ápr. 17. 12:25
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,hogy válaszoltatok,kár,hogy ez igy van sajnos,mert már reggel óta nagyon rosszul érzem magam,a kisgyerek mellett nem tudom,hogy fogom kibirni ezeket a napokat,mert egy egy perc nyugtom sincs.Mégegyszer köszi!
2009. ápr. 17. 13:50
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Először el kell menned uh-ra, hogy tényleg terhes vagy-e. Az ott kapott lelettel mehetsz a családsegítőbe (oda azt hiszem időpontot kell kérni, legalábbis Kecskeméten kell) Megpróbálnak lebeszélni róla stb stb, majd 3 munkanap mulva kell visszamenni, akkor kapod meg a csekket, és attól a naptól számítva leghamarabb 3 munkanap múlva kérheted a terhességmegszakítást. Legalábbis a papíron ez van. Tavaly sajnos nekem is volt, ezért tudom mi hogy zajlik, és én is rettenetesen szarul voltam, nem tudtam ellátni a gyerekemet, és iszonyú lassan teltek a napok. Kitartás!
2009. ápr. 17. 15:04
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!Rossz ez az időhúzás,szeretnék minél előbb túl lenni rajta,nem mondom,hogy nem visel meg ez az egész,de 2 gyerekkel,főleg ilyen kicsikkel tényleg nem birnék el,amúgy meg csak 20 éves vagyok,az első babát terveztük a párommal,de másodikat nem szeretnék ennyire hamar.Azért ha belegondolok nagyon igazságtalan az élet,mi védekeztünk,de ahogy egy kis hiba esett rögtön teherbe estem ,akik meg évekig próbálkoznak azoknak nem jön össze.Sajnálom ezt a dolgot.
2009. ápr. 17. 17:06
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Hát kitartás,nemsokára vége lesz!Jobbulást,jó egészséget!
2009. ápr. 20. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!