Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ikrek? Nem tudom mit, kinek...

Ikrek? Nem tudom mit, kinek higyek. Lehet, hogy 2 pcak lakóm van?

Figyelt kérdés
Először azt mondták, hogy kislányom lesz, rá 2 hétre már fiút mondtak. Viszont a szülők, rokonok iosmerősök azt mondják, hogy készüljünk az ikrek születésére, mert nagyon nagy a hasam. Elképzelhető, hogy takarásban lenne a két baba? Mennyi rá az esély? A férjem anyukájának ikertesója van. Vannak különösebb jelei az iker terhességnek? 25hetes vagyok
2009. ápr. 17. 09:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, ha ikrek lennének, akkor azt látták volna korábbi UH-n (6-12 hét), akkor annyira nem tudják még takarni egymást.
2009. ápr. 17. 09:19
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát gondolom 25 hetesen már észre vették volna ha ikrek!Egy vagy két szívhang van?Nekünk is felváltva mondták a nemét az első babánknak.Utóljára lányt mondtak,ennek ellenére fiú lett!
2009. ápr. 17. 09:20
 3/13 A kérdező kommentje:

a védőnő csinált eddig csak szivhangot.

ő se mondott semmi olyat,hogy ketten lennének.

Csak hát a régi öregeknek lehet,hogy hinni kell???

Tudjátok,nekik szinte mindig igazuk van.

2009. ápr. 17. 09:29
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ki van zárva, hogy ikrek. Már észre vették volna, amikor még kisebbek voltak. Szóval, amikor még kisebb volt.
2009. ápr. 17. 09:32
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

A "régi öregek" szerint nekem fiam van :) Ehhez képest nincs kukija :) :)

Az ultrahangnak és a dokiknak higgyél!

Nekem egyébként a szülőszobán derült ki, hogy lány, egyik uh-n sem tudták megállapítani a babám nemét.

2009. ápr. 17. 09:48
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére csak "szinte mindig" van igazuk! Gondolom azért az orvosi műszerek pontosabbak, mint a népi megfigyelések. Ha a népi megfigyelésekre adtam volna bármikor is, akkor nekem sosem lett volna tejem (a nagyok 2 évig szopiztak), nem lenne 4. babám (alig látszott a 39. héten se, hogy babát várok) stb. Egyébként az uh- mutatja a baba szívverését is, így biztosan rájött volna a doki, hogy ha ikreid lennének.. Az, meg, hogy egyszer kislányt, máskor meg fiút mondtak, az sokszor megesik, hiszen nem mindig lehet a korai időkben megállapítani, hogy mi is lesz a baba.
2009. ápr. 17. 09:48
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Én ikreket várok, így biztosan állíthatom, hogy 25 hetesen már nem tudnak egymás mögött elhelyezkedni, ráadásul a rugdosásokból, mozgásokból Te is megállapítottad volna, ha egyszerre két irányból jönnek.

Az ikrek szülésére való hajlam pedig csak az anya felmenőitől örökölhető, így az egyáltalán nem számít, hogy a párod rokonságában kinek voltak ikrei.

Nagyon boldog babavárást!

30 hetes ikres kismama

2009. ápr. 17. 09:51
 8/13 vav22 ***** válasza:
100%
Én 23 hetes vagyok.Nekem is elég nagy a hasam és engem is ezzel riogatnak, hogy ikreim lesznek. Nálunk nem tervezett baba volt, örülünk neki, de elsőre jobb lenne egy. Azonban már több ember kérdezte, hogy ikrek lesznek-e, mert elég nagy a hasam. Kedves utolsó a kétirányból érezni a mozgást egész pontosan mit takar? Mert nekem volt olyan,hogy éreztem lent aztán egész fent, de én úgy gondoltam, hogy hosszába fordulva lehet és hol a lábával hol a kezével kalimpált. Ilyen egyszer, max kétszer volt, amúgy egy helyen szoktam érezni.
2009. ápr. 17. 11:11
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Túl vagy már egy-két vizsgálaton, én inkább azoknak hinnék!

Én talán érzékenyebb vagyok, de engem kiborítanak már a jótanácsok és a tippek. Ha megeszek egy sós kekszet, már azt mondják, fiam lesz, ha délutám édeset nasizok, jönnek a rokonok és barátok, biztos lányom lesz, stb. Mindenki nézi, merre gömbölyödök, én nem hiszek ezekben.

2009. ápr. 17. 11:34
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ikres kismama vagyok. A 23 hetes kismama kérdésére csak annyit tudok válaszolni, hogy pontos irányt nem tudok meghatározni, hisz két baba is fekhet harántfekvésben vagy akár farfekvésben is. A lényeg, hogy nálam gyakran egyszerre rúgnak (ők egymás mellett fejfekvésben vannak), tehát a hasam két oldalán érzem őket.

Ami még itt lényeges lehet, hogy az uh-n már biztosan látták volna a két babát (túl nagyok ahhoz, hogy ne, nálunk legalábbis már a 24. heti uh-n úgy kellett nézegetni, hogy kihez melyik has, láb tartozik), arról már nem is beszélve, hogy a szívhang hallgatásakor az egyik nagyon könnyen bezavarja a másikét, így nehéz "befogni" őket!

A has mérete pedig szerintem egyénileg változó. Én most értem el azt a méretet, ami másnak egy babával szüléskor van, pedig ezt már a 21-24. hétre jósolták. A babáim pedig 6-8 nappal nagyobbak a vártnál...

Szóval nem nagyon hiszem, hogy két babát ne vettek volna észre 25. hétig.

Remélem, hogy válaszommal nem okoztam nagy csalódást!

30 hetes kismama

2009. ápr. 17. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!