Nagyon kiszúrnék a kislányommal, ha a Véda nevet adnám neki?
Évek óta nagyon tetszik a Véda név, most kislányom fog születni, és nagyon szeretném, hogy így hívják. A férjemnek is tetszik, így részünkről nem is lenne nagy vita.
Több ismerőstől visszahallottam viszont, hogy milyen "hülye" név, és hogy biztosan sokan fogják csúfolni a neve miatt, ne tegyem ezt vele. Említik pl. a Véda-"céda" párhuzamot, mások szerint meg a többi gyerek azt sem fogja tudni, hogy fiú-, vagy lánynév a Véda. És persze, hogy magyartalan.
Elismerem hogy nem magyar eredetű név, de szerintem nem bántja annyira a fület, mint pl. egy "Szabó Dzsesszika"...
Vélemények? :)
(A vezetéknév Hollósi)
Kicsit sem fogsz kiszúrni Vele, legyen az a neve, amit szeretnél!
Mellesleg szép :)
Hollósi Véda -gyönyörű :)
Tök jó név.
Annyi ténylegesen fület bántó név van, de ez nem az. Szép név és illik a vezetéknévhez. Szerintem ne aggódj!
Nekem is nagyon tetszik! Szerintem szép, különleges név. Nálunk mondjuk nem passzolt volna a vezetéknévhez sajna.
De a Hollósi Véda szerintem jól is hangzik! :)
Nagyon szép név..nálunk is szóba került...még annó egy filmben volt a szereplő kislány neve,azóta tetszik.
Aztán mi a Bodza mellett döntöttünk,mostanra már megszokta a környezetünk,de nem érdekelt igazán mit szólnak hozzá.:)
A tiétek is nagyon jó választás..Gratulálok!!!
Jó egészséget kívánok!
Szerintem szép név, jó hangzású.
Viszont van abban is valami, hogy piszkálni fogják. És szerintem nagyon idegesítő tud lenni, ha valahol be kell majd mondania a nevét, akkor 3-szor el kelljen ismételnie, mert nem ismerik.
Esetleg valami hasonló hangzású név? Pl. Vanda, Léda?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!