Tanacsokat kerek. Ez veszelyes lehet a babamra? (reszletek lent)
Nyugi, menj kórházba. Egyébként a stroke legfőképp a magas vérnyomás következménye, de lehet, más, keringési problémád. Erre utalhat a zsibbadás!
Legyél határozott, és mondd el,hogy te haza nem mész addig,amíg nem lát egy orvos!
A jobb oldali zsibbadásnál a bal agyféltekében lévő folyamatok a felelősek. Nem tudlak megnyugtatni nagyon sajnálom. Illetve afelől igen, hogy kezelhető lenne az állapot, de kezelni KELL!!! Főleg, hogy többször fordult már elő. A szülésznő ennek a megítélésében nem releváns és sajnos azt kell, hogy mondjam, nagyon felelőtlen a kollega.
Nem a szédülés a fő gond, hanem a fél oldali zsibbadás. Ne idegeskedj kérlek, hanem fogd a cuccod és vonuljatok be a sürgősségire és mondd el nekik a nyelvelakadást és fél oldali zsibbadást. Lehetőleg most rögtön. Mi a fenének kockáztatsz, komolyan nem értem. Azért, mert egy két tájékozatlan szülésznő húzza a száját? Nem is szülészetre tartozik ez a probléma. Meg kell nézni a fejedet, lesz egy MRI vizsgálat, ami nem árt a babának ne aggódj. Csak cselekedjetek kérlek.
Tipikus stroke jelek.
Nemrég még a tévében is voltak ezzel kapcsolatban figyelemfelkeltő reklámok,mert egyre gyakoribb betegség, és sajnso nem ismerik fel az emberek a tünetekből.
Nekem szülés után volt egy hasonló.
Utolsó nap már nálunk hagyták a babákat és a szobatársak gyerekeitől nem tudtam aludni, úgy sírtak. Hazafele bementünk a Tesco-ba pelust, stb venni. Befele menet szédültem, és homályosan láttam, talán egy enyhe fejfájás is volt, majd a kocsiba rám jött a sírás. Rá pár percre nem tudtam szavakat kimondani, sőt értelmes szóra gondolni, olvasni se. Haza jöttünk, lefeküdtem pihenni és utána rendbe jött. Azóta nem fordult elő.
Zsibbadásra nem emlékszem.
Nem csináltál előtte valami megterhelőt? pihentél eleget?
nem tudom, nálad mi okozhatta, de nekem is nagyon alacsony a vérnyomásom - az első terhességem alatt is és most is a másodikkal (a doki szerint sajnos normális ilyenkor)
a tüneteim, amikor hirtelen leesik a vérnyomásom, hogy zúgni kezd a fülem, megszédülök, elsötétedik minden, kimegy az erő a lábamból és le kell feküdnöm azonnal bárhova (különben összeesnék) feltenni a lábamat, pár perc alatt elmúlik (a kávétól iszonyúan undorodom, mióta terhes vagyok, úgyhogy az kilőve)
zsibbadás, nyelvösszeakadás nekem soha nem volt, az nem hangzik túl jól, könnyen lehet, hogy nem a vérnyomás okozza...
Neurológus látott végül?! Én egy MR-hez ragaszkodtam volna.. nem értem, miért a szülészetre küldözgetnek neurológiai problémával. Reméljük, hogy tényleg csak migrén volt...
Az jó, hogy nem volt neurológiai góctünet (pl reflex eltérés), de igazából megnyugtatót csak MR adhat. Bár költséges vizsgálat, nem szeretik elvégezni..
Jó babavárást neked!
Kedves kérdező, örülök, hogy jobban vagy. Én csak azért "okoskodom" itt, mert van átmeneti agyi keringészavar is (ezt hívják TIA-nak), ami szintén hasonló tünetekkel jár, mint a tiéd volt. Ezt azért jó lett volna kizárniuk, mert erre viszont gyógyszert kell szedni, véralvadásgátlót, mert ismétlődhet és növeli a stroke veszélyét.
Engem az háborít fel, hogy a szülészorvos okoskodik ebben a témában és neurológus meg nem vizsgál meg.
Esetleg saját költségre lehet, hogy érdemes lenni felkeresni egy neurológust. Itthon ezt sokkal komolyabban vennék. Én is kórházban dolgozom, pszichológus vagyok, és rengeteg neurológiai beteggel van dolgunk.
Persze lehet migrén is, de az előző variációt mi alapján zárták ki?
Tényleg ne haragudj, nem akarlak stresszelni, isten őrizz.
Csak nem értem ezt a rendszert. Melyik országban élsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!