Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tanacsokat kerek. Ez veszelyes...

Tanacsokat kerek. Ez veszelyes lehet a babamra? (reszletek lent)

Figyelt kérdés
Mielott valaki azt irna menjek orvoshoz, sajnos nem lehetseges, mivel kulfoldon elek es ez itt maskeppen mukodik mint otthon. A leghamarabbi idopontom 2 het mulva lesz csak sajnos...szoval, a vernyomasommal mindig problemam volt, nagyon alacsony. Tegnap este gondolom ez lehetett a baj, megjobban leesett valoszinuleg mert eloszor nem tudtam elolvasni a cikket a gepen, majd a ferjemhez igyekeztem, hogy elmondjam vmi tortent, de nem tudtam elmondani, mert "osszeakadt" a nyelvem. Majd eros fejfajas jott ram es ezzel egy idoben lezsibbadt a kezem ez a nyelvem. Nagyon megijedtem. A babam a pocakomban egy idejig nagyon izgatottan mozgott, aztan sokaig csend. A ferjem azonnal hozott nekem egy korty kavet, azutan kicsit jobban lettem szerencsere. Reggel fejfajassal ebredtem...Nagyon felek, hogy ez arthatott a babanak. Volt valaki hasonlo helyzetben? Esetleg hallott mar ilyet? Ugye nem lehet baja a picinek? Nagyon Koszonom a valaszokat...
2011. aug. 17. 09:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, menj kórházba. Egyébként a stroke legfőképp a magas vérnyomás következménye, de lehet, más, keringési problémád. Erre utalhat a zsibbadás!

Legyél határozott, és mondd el,hogy te haza nem mész addig,amíg nem lát egy orvos!

2011. aug. 17. 10:08
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

A jobb oldali zsibbadásnál a bal agyféltekében lévő folyamatok a felelősek. Nem tudlak megnyugtatni nagyon sajnálom. Illetve afelől igen, hogy kezelhető lenne az állapot, de kezelni KELL!!! Főleg, hogy többször fordult már elő. A szülésznő ennek a megítélésében nem releváns és sajnos azt kell, hogy mondjam, nagyon felelőtlen a kollega.

Nem a szédülés a fő gond, hanem a fél oldali zsibbadás. Ne idegeskedj kérlek, hanem fogd a cuccod és vonuljatok be a sürgősségire és mondd el nekik a nyelvelakadást és fél oldali zsibbadást. Lehetőleg most rögtön. Mi a fenének kockáztatsz, komolyan nem értem. Azért, mert egy két tájékozatlan szülésznő húzza a száját? Nem is szülészetre tartozik ez a probléma. Meg kell nézni a fejedet, lesz egy MRI vizsgálat, ami nem árt a babának ne aggódj. Csak cselekedjetek kérlek.

2011. aug. 17. 10:11
 13/21 A kérdező kommentje:
nagyon koszonom, hivom a fferjemet, mar itt se vagyok....
2011. aug. 17. 10:13
 14/21 anonim ***** válasza:

Tipikus stroke jelek.

Nemrég még a tévében is voltak ezzel kapcsolatban figyelemfelkeltő reklámok,mert egyre gyakoribb betegség, és sajnso nem ismerik fel az emberek a tünetekből.

2011. aug. 17. 10:28
 15/21 anonim ***** válasza:

Nekem szülés után volt egy hasonló.

Utolsó nap már nálunk hagyták a babákat és a szobatársak gyerekeitől nem tudtam aludni, úgy sírtak. Hazafele bementünk a Tesco-ba pelust, stb venni. Befele menet szédültem, és homályosan láttam, talán egy enyhe fejfájás is volt, majd a kocsiba rám jött a sírás. Rá pár percre nem tudtam szavakat kimondani, sőt értelmes szóra gondolni, olvasni se. Haza jöttünk, lefeküdtem pihenni és utána rendbe jött. Azóta nem fordult elő.

Zsibbadásra nem emlékszem.

Nem csináltál előtte valami megterhelőt? pihentél eleget?

2011. aug. 17. 12:42
 16/21 anonim ***** válasza:

nem tudom, nálad mi okozhatta, de nekem is nagyon alacsony a vérnyomásom - az első terhességem alatt is és most is a másodikkal (a doki szerint sajnos normális ilyenkor)

a tüneteim, amikor hirtelen leesik a vérnyomásom, hogy zúgni kezd a fülem, megszédülök, elsötétedik minden, kimegy az erő a lábamból és le kell feküdnöm azonnal bárhova (különben összeesnék) feltenni a lábamat, pár perc alatt elmúlik (a kávétól iszonyúan undorodom, mióta terhes vagyok, úgyhogy az kilőve)

zsibbadás, nyelvösszeakadás nekem soha nem volt, az nem hangzik túl jól, könnyen lehet, hogy nem a vérnyomás okozza...

2011. aug. 17. 13:03
 17/21 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyosak vagytok es koszonom a tanacsaitokat. Most erkeztunk meg a korhazbol. Meglepo modon azonnal intezkedtek, bar volt egy kis kavar, nem igazan tudtak hova kuldjenek...neurologia, vagy szuleszet?? Vegul a szuleszet surgossegi osztalyan kotottem ki, (szerencsere itt van ilyen is) Azonnal vernyomast mertek, aztan mondta az orvos amilyen gyorsan csak lehet, pattanjak fel az agybol es megint vernyomast mert, szerinte meglepo modon feljebb ment a vernyomasom, holott a normalis az, hogy leesik...en ezt nem ertettem, nem vagyok orvos. Azutan jottek a gyakorlatok, ujjkovetes, reflexeket neztek lazat mertek es 20 percen keresztul figyeltek a baba szivhangjat, mozgasat. A szulesz orvos es a neurologus szerint ez MIGREN. Irtak ra gyogyszert, amit akkor kell bevennem, ha ujbol szedulni kezdek. Szerintuk semmi ok az aggodalomra. En is jobban megnyugodtam, bar megmondom oszinten, nem is gondoltam volna, hogy a migrennek ilyen tunete lehet...megegyszer koszi mindenki...lehet, hogy butan hangzik, de ha ti nem irjatok ezeket, akkor valoban itthon maradok es felre ertes ne essek, nem erdektelensegbol, de ennel nagyobb bajjal is hazakuldtek mar...es ilyenkor az ember azt gondolja felesleges koroket fut. Remelem mostmar nem lesz semmi baj. Koszonom nektek!:) Kismamik, jo babazast es babavarast :)
2011. aug. 17. 14:09
 18/21 anonim ***** válasza:

Neurológus látott végül?! Én egy MR-hez ragaszkodtam volna.. nem értem, miért a szülészetre küldözgetnek neurológiai problémával. Reméljük, hogy tényleg csak migrén volt...

Az jó, hogy nem volt neurológiai góctünet (pl reflex eltérés), de igazából megnyugtatót csak MR adhat. Bár költséges vizsgálat, nem szeretik elvégezni..

Jó babavárást neked!

2011. aug. 17. 19:29
 19/21 A kérdező kommentje:
kedves utolso, neurologus nem latott, de a szuleszorvos, mikor vegzett a vizsgalatokkal szolt, hogy nemsokara jon mert konzultalnia kell a neurologussal, igy szuletett "dontes"... MR-t nem csinaltak, mondjuk itt nem hiszem, hogy a koltseg befolyasolo tenyezo lenne, de mostantol legalabb surubben ellenoriznek, mert vissza kell meg mennem a korhazba. Mondjuk azt el is felejtettem irni, hogy amikor bementunk a korhazba, az elso kerdese a recepciosnak, hogy a korzeti orvos (GP) latott e mar...erre a ferjem mondta neki, hogy ne is akarjon elkuldeni, mert a problema most van, nem pedig 1 het mulva lesz ugyhogy ne probaljon minket idopontra rabeszelni a GP nel...Lenyeg az, hogy latott orvos, (ami egyebkent szornyu de a terhessegem alatt nem!!! csak szuleszno, mivel itt nem az orvos vizsgal hanem a szulesznok!!! es meg sorolhatnam, hogy se mehszaj vizsgalat es az egyeb fontosabb vizsgalatok is igen foghijasak...-sajat koltsegen otthon Magyarorszagon mentem el orvoshoz mikor hazalatogattunk....szornyu de igy van-)ezert irtam ez nem olyan egyszeruen mukodik itt sajnos...Kedvesek vagytok, hogy ennyi tanacsot adtatok, probalunk sokat pihenni, es mar kitanulmanyoztam a migren mibenletet is :) probalom elkerulni azokat az eteleket, amik felerosithetik ezt a "betegseget". Remelem terhessegem utan elmulik...
2011. aug. 18. 11:34
 20/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, örülök, hogy jobban vagy. Én csak azért "okoskodom" itt, mert van átmeneti agyi keringészavar is (ezt hívják TIA-nak), ami szintén hasonló tünetekkel jár, mint a tiéd volt. Ezt azért jó lett volna kizárniuk, mert erre viszont gyógyszert kell szedni, véralvadásgátlót, mert ismétlődhet és növeli a stroke veszélyét.

Engem az háborít fel, hogy a szülészorvos okoskodik ebben a témában és neurológus meg nem vizsgál meg.

Esetleg saját költségre lehet, hogy érdemes lenni felkeresni egy neurológust. Itthon ezt sokkal komolyabban vennék. Én is kórházban dolgozom, pszichológus vagyok, és rengeteg neurológiai beteggel van dolgunk.

Persze lehet migrén is, de az előző variációt mi alapján zárták ki?

Tényleg ne haragudj, nem akarlak stresszelni, isten őrizz.

Csak nem értem ezt a rendszert. Melyik országban élsz?

2011. aug. 18. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!