Miért mondja mindig a védőnőm?
Szóval most 28hkm vagyok és eddig +10kg-nál tartok.54-ről indultam.A védőnőm minden alkalommal mondja mikor megyek hozzá,hogy ez sok, és már csak még +4-5 kg-t szedhetek fel.Cukrom,vérnyomásom stb.minden ok.Nincs fehérje a vizeletbe,nem vizesedem vagyis annyira mint a várandósságom előtt is,ha sokat állok vagy ülök,akkor a lábam kissé bedagad.Tornázom minden nap,fitt vagyok,nem eszem sokat 3x egy nap,akkor se sokat.De mégis jönnek fel a kg-ok,engem nem zavarna mert tudom mikor meglesz a baba,leadom,csak bánt amikor ilyeneket mond a védőnő.
Más is jár/járt így?Mit mondtatok neki?
Ja és itthon vagyok táppénzen,mondtam is neki sokat számít hogy nem dolgozom,mert sokkal nyugodtabb vagyok,lehet ez is közrejátszik benne nem?
Sógornőm 22 kilót hízott, és ő is egyfolytában megkapta, hogy ez sok, ne egyen semmi hizlalót. Hát ő nem is evett sokat, elég kis étkű a lány, és mégis egyfolytában csak jöttek rá a kilók. Teljesen átlagos, egészséges babája született, és a szülés után szinte minden lement róla. Nem vizesedett, nem volt cukros és rendben volt a vérnyomása is.
Szerintem nem lehet a terhességi hízást teljes mértékben korlátozni, megakadályozni, mert van aki hajlamos ilyenkor arra, hogy többet szedjen fel. Persze egyértelmű, hogy nem kell tömnünk magunkat sok édességgel és hülyeséggel, de én sok olyat ismerek, aki normálisan táplálkozott mégis sokat hízott terhesség alatt. S mindegyikőjük egészséges, normális méretű babát szült, ezért sokszor én sem értem miért kell egyből a frászt hozni a kismamákra a hülye megjegyzésekkel.
Nekem a dokim mondta azt, hogy ha 15 kilónál többet hízok, akkor nem vállalja a szülést! (???????) Én meg csak néztem, hogy ez normális? Többet nem is mentem hozzá, mert azt hittem én is hízásra hajlamos leszek, de végül nem híztam ennyit.
Azért mondhatja, mert a kilók legnagyobb része a 3. harmadban jön fel az ember lányára.
Oké, hogy tornázol, meg nem eszel sokat, de az hogy otthon vagy, nem javít hanem ront a helyzeten, biztosan nem mozogsz annyit, mint korábban.
Ráadásul nem az elfogyasztott mennyiség hanem a szénhidrát-tartalom számít (pl. lehet hogy sok szilvát, körtét eszel, azt hiszed, egészségesen táplálkozol, közben pedig indokolatlanul sok ch-t veszel magadhoz).
Én is tudom, hogy sok védőnő hajlamos a túlkapásokra meg a paráztatásra, de a 10 kg a 28. héten szerintem is sok.
Szia!
Ilyenek a védőnők :)
Pont tegnap írtam ki én is egy hasonló kérdést.
Én 26 hetes vagyok és eddig 5 kg-ot híztam, de "kedvesen" elmagyarázta" hogy állítsam le magam :O
Sokat számít, hogy otthon vagy!
Egyél egészségesen, azt amit szeretnél és ne foglalkozz vele, hogy mit mond a védőnő! :)
Szép babavárást!
Én + 25 (!!!) kg-ot szedtem fel terhesség alatt. Elképzelni nem tudtam/tudtuk (védőnő+orvosom), hogy mitől lehet ?!
Diétáztam felügyelet alatt, még is jöttek fel a kilók.
12. héttől otthon voltam táppénzen, mert az orvosom nem engedett dolgozni más okok miatt.
40+5 napra szültem és sürgősségi császár lett a vége, mivel a magzatvíz kezdet "eltűnni", a lepény pedig eléggé megérett.
Szülés előtt utolsó előtti napon már toxémiáról lehetett beszélni, mivel akkora minden tünet megtalálható volt a kartonlapomon. Tehát, nem mókás egy dolog ezzel dacolni.
Ennek ellenére, teljesen egészséges kislányunk született! Nem lett semmi baja, hál' istennek.
Azt se felejtsd el, hogy minél többet hízol, annál nehezebb lesz a szülés. Közrejátszhat az is, hogy nem tágulsz ki olyan gyorsan, vagy esetleg egyáltalán nem..
Én rengeteget sétáltam, tornáztam és sok gyümölcsöt, zöldséget ettem. Kilók ellen nem hatott semmit, de legalább a kislányunknak nincs semmi baja. Számomra ez a lényeg! Szülés utáni 2 hétben kapásból 18 kiló jött le rólam, és még mindig fogyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!