Nagyon nagyon nagy a pocakom! Mindenki ezt mondja, még a dokim, és a védőnőm is. Nagy a baba, pedig nem szedtem semmi bogyót. Ugye nem fogok előbb szülni? Nov.27. ére vagyok kiírva.
Én is annyi idős terhes vagyok, mint te, nekem is nagy a hasam és nagy a baba is. Igazából nagymamámon kívül (aki nem éppen friss tapasztalatokra épít) mindenki pozitívan nyilatkozott a nagy pocakomról és arról, hogy nagyobb a babám valamivel, mint az átlag. Azt hiszem, hogy egy felvilágosult gondolkodású ember nem épít a pocak méretére. Az én dokim még amiatt sem aggódik, hogy a babám nagy, annyit tett hozzá, hogy nem kell csodálkozni, hiszen én sem vagyok egy apró nő (178 centi magas vagyok).
A koraszülésnek meg ehhez pláne semmi köze sincs. Koraszülést okozhat sok minden (baleset, placenta gyors öregedése, leválása, dohányzás), legtöbbször mégsem tudják megmondani, hogy mi miatt lehet. Ha pedig annyival nagyobb a babád, akkor egyáltalán ne aggódj, hogy egy-két-három héttel korábban születik, sőt! Nekem mind a doki, mind a szülésznő azt mondta, hogy szerencsésebb lenne inkább 37-38 hetesen szülni egy négy kiló alatti babát, mint 40. héten vagy az után sokkal nehezebben egy négy kiló felettit.
A másik: még azért van jó néhány hetünk, mérséklődhet a babánk növekedése, felzárkózhat az átlaghoz.
Lehet hogy mostantól nem fog ilyen ütemben nőni a babád mint eddig.
A has méretéből egyébként nem lehet megmondani mikor szülsz, semmi köze hozzá.
Nekem egy ismerősömnek óriási hasa volt, de tényleg, ehhez képest a 41.héten szült egy alig 2,5 kilós babát 49cm-rel.
Én nov.17-re vagyok kiírva, de nekem meg pici a pocim, meg nagyon kerek is olyan mint egy dinnye.:) Mondjuk nekem tetszik, meg mindenki mondja milyen kis ari, illik hozzám.:) A babám méretei is teljesen jók szóval nem aggódom, csak néha jön rám hogy tényleg elég pici, de aztán rájövök hogy felesleges ilyeneken aggódni.
De a lényeg hogy te se foglalkozz ilyesmivel, úgyis minden úgy lesz ahogy lenni kell és tényleg ettől nem fogsz előbb szülni. Meg ahogy előttem is írták ez inkább alkati kérdés. Szóval kitartás, csak pozitívan és meglátod nem lesz semmi gond!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!