6hos koráig csak anyatejet? A vedőnöm es az orvos es az
orvos is ezt mondja.
Figyelt kérdés
szepen fejlődünk,jo a tej neki es eleg de nem kene mas is most 5hos,azert nekem se mindegy mert nehez jollakatni ekkora babat mar.7.5kg,ti meddig birtatok?
2010. febr. 23. 20:18
1/8 anonim válasza:
Az én lányom akkor kapott mást az anyatejen kívül mikor a 6. hónapfordulója volt. Ha úgy érzed adj neki mást is, de eleinte annak az ételnek amit megeszik, pl. almapép úgyis nagyon kevés a kalóriaértéke, nem fog attól jóllakni. Te döntésed. Én nem adnék neki mást, de ha te igen, a szíved joga.
2010. febr. 23. 20:30
2/8 anonim válasza:
16 hós és még mindig szopik, én 5 hónaposan elkezdtem neki almalevet adni (kajabevezetésként), fájt még attól az egy kanáltól is a pocakja, szerintem el lehet kezdeni ilyen alap dolgokkal....almalé, alma, krumlpi, krumpli-alma.....mindenki mást mond....én nem bántam meg h elkezdtem adni neki 5 hósan, így több időnk volt bevezetni az ételeket
akik várnak 6 hóig, azok általában meggyőződésesek ebben a témában, van aki ezt gondolja jónak, van aki azt
rosszat nem csinálsz, ezt neked kell eldöntetned
2010. febr. 23. 20:30
3/8 A kérdező kommentje:
mindenkepp a legjobbat szeretnem neki,csak hallottam olyat hogy mar nem elega tapanyag a tejben a babanak ennyi idősen,ez igaz lehet?nem tudom kire halgassak,tanacstalan vagyok,amugy imadom szoptatni
2010. febr. 23. 20:37
4/8 anonim válasza:
nem,ilyenkor még elég a tápanyag a gyereknek, még egy évesen is jó ha szoptatod (sőt WHO szerint 2-ig)
majd ő szól, ha nem elég...nem alszik majd jól, sírdogál, de akkor is előbb jön a tápszer (1 éves korig)
szoptasd nyugodtan, amíg csak tudod, nem kell még hozzátáplálnod, mert az az 1-1 kanál nem ad annyi pluszt
2010. febr. 23. 20:54
5/8 anonim válasza:
előbbi, régen mondták h ekkor már nem elég a tápanyag, most megint a szoptatás a "divat", amig a súlya rendesen alakul elég csak a tej
2010. febr. 23. 20:56
6/8 anonim válasza:
Az én kisfiam 21 hónapos és 18 hónapos koráig csak szopott.Nem nagyon akart mást elfogadni,bár 5,5 hónaposan kezdtem el a kóstoltatást.Most ott tartunk,hogy még mindig csak keveset eszik más ételből és mellette még naponta többször szopik.Szerintem ,ha szívesen veszi ő is akkor elkezdheted a kóstoltatást és mellette természetesen még szoptass.Tudom,hogy szélsőséges a mi esetünk,de csak azért írtam le a mi esetünket,hogy ha "későn" kezdi megismerni az új ízeket,akkor jobban ragaszkodhat a cicihez(anyatejhez.
2010. febr. 23. 22:36
7/8 anonim válasza:
Szia, az én lányom 4,5 kilóval született, fél évessen 8,5 kiló volt, és csak anyatejes. Kb. 6,5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Addig még teát és vizet sem ivott. Mégis gond nélkül leszokott a ciciről 1 éves korára.
Az én védőnőm és gyerekorvosom szerint, csak akkor kell korábban elkezdeni, ha megáll a súlya, vagy fogyni kezd.
Tudom, hogy megterhelő ekkora babát szoptatni, de már csak egy hónap, és a bélrendszerének még mindig az anyatej a legjobban megemészthető táplálék :-)
2010. febr. 24. 07:45
8/8 anonim válasza:
Az én fiam is 5 hónapos, szopizik és már kóstolunk. Nekünk muszáj, mert már elég sokszor nyűgös a cicin, nem elég neki. Tápszert akartam felíratni, mert estére már tényleg nem elég, erre azt mondta a védőnő, hogy akkor már inkább adjam neki a tejpépet (azért írattam tápszert). Ott tartunk, hogy tegnap is megevett egy fél üveg barackot, de mellette ugyanúgy megvolt a napi szopi adagja, sőt estére még tápszerrel kellett pótolni a vacsit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!