Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jártatok már úgy, hogy a...

Atroposz kérdése:

Jártatok már úgy, hogy a családban egyszerre többen voltatok kismamák? Mit éreztetek?

Figyelt kérdés
11 hetes terhes vagyok és a nagynéném is bejelentette ,hogy ő is kismama,5 hét különbség van köztünk.Ez engem zavar főleg amikor azt mondta ,hogy az első gyerekével olyan súllyal ment szülni mint ahány kilós vagyok most.Ez most zavar mert ez olyan mintha vmitől megfosztott volna. Egy családban egy kismama egyszerre elég.Aztán majd a család majd mondhatja melyikünké szebb.hát ezt nem akarom.
2011. aug. 14. 11:38
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Én 4 hónapja szültem, a húgom pedig 2 hónappal utánam. Én nagyon örültem neki, amikor felhívott, hogy ő is babát vár, pedig náluk már a 2. érkezett. Együtt izgultuk végig az egészet, közös volt a nőgyógyászunk, volt hogy vizsgálatra is egymás után kértünk időpontot és így nem volt olyan unalmas a várakozás. Sokszor mentünk együtt babaruhákat vásárolni és persze cserélgetjük egymás között, neki kisfia van nekem kislányom és ha látok olyasmit ami neki jó lenne, megveszem. Én nem tartom magam egy túl nagylelkű és önzetlen embernek, de bennem fel se merült ilyesmi, hogy rosszul esne hogy nem csak rám figyel mindenki...Ráadásul ő simán szült, én pedig császárral, nagyon nehéz szülésem volt. És az én kislányom mozgásfejlődésben picit el van maradva és emiatt gyógytornára járunk vele. Pont azt néztem, amikor náluk voltunk ma, hogy az ő kisfiuk már milyen gyönyörűen tartja a fejét, a mi kislányunk pedig még mindig nem. De legalább van összehasonlítási alap! Szóval nekem ez nagyon bejön ebben a formában.

A beszólás persze nekem is rosszul esett volna, de ez a "melyikünké szebb" egyáltalán nem téma, mindkettőnk gyerek e szép de nem rangsorolunk.

2011. aug. 14. 22:44
 22/27 anonim ***** válasza:
22:44-es vagyok...Párom nővére is velem egy időben volt terhes amúgy :-) Csak ugyanazt tudom elismételni, amit a húgommal kapcsolatban írtam.
2011. aug. 14. 22:46
 23/27 anonim ***** válasza:
Mi a hugommal együtt vártuk a babaákat én voltam 3 héttel elöbbre kiírvas! Jó volt mindig el tudtam mesélni milyen vizsgálat következik! A végén ő szült meg elöbb 5 nappal! Remélem a második lurkokat is együtt várjuk majd!
2011. aug. 14. 23:02
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez elég hülye felfogás.

Van már egy kicsi gyerekem. Az összehasonlítgatás megy úgy is, hogy senki nem volt rajtam kívül babás.

Most kicsivel túl a félidőn, nem venném sértésnek, ha valaki bejelentené a terhességét.

Milyen már, hogy te babát vársz, akkor mindenki másnak kuss van, aki meg mégis pofátlanul teherbe esik, az lesz a főgörény. Hát ilyet!

2011. aug. 15. 10:09
 25/27 anonim ***** válasza:
Nálunk amikor anya terhes volt velem,akkor várta a nővérem az első babáját.6 hét különbség volt köztünk,és képzeljétek el,én megszülettem 38 hétre és mikor6 hetes baba voltam,majdnem meghaltam,mert gyomorszájszükülettel születtem,és pont akkor született meg a nővérem babája.Anyunak az idegességtől nem volt teje ezért nővérem szoptatott.Tehát tejtestvérek is vagyunk.:))))))))))))
2011. aug. 15. 10:59
 26/27 anonim ***** válasza:
az utolsó vagyok szintén.Ugyanakkora volt a súlyunk,hosszunk,még a fej körfogatunk is.
2011. aug. 15. 11:03
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez nekem nagyon fura.Én a nővéremmel vagyok most terhes,nekem nem az első.Ő hamarabb fog szülni mint én,de nem vettem észre,hogy ezért orrolna rám,mert én is terhes "mertem" lenni vele egy időben.Nálunk a szülők külön örülnek,és én is szeretnék majd közös pocakos képet.Alig várom,hogy a két kicsi együtt játszon (meg a harmadik is persze velük),lássam őket együtt felnőni.A hasonlítgatást meg anélkül is megtennék,hidd el.A szomszéd gyereke már ül,a boltosé már beszél,a Giziének már van foga,Juliskáé átaludja az éjszakát,stb.Az ember a saját örömére szüli a gyermeket,nem azért,hogy középpontban legyen,csak rá figyeljenek,stb (szerintem ez egyébknét önértékelési problémákat vet fel).És leszarja,ki mikor,hol,hogyan.Egy a fontos:neki van a világon a legjobb dolga,a legszebb pocakja,a leggyönyörűbb gyerek.Ha pedig másnak is (pláne családon belül) megadatik ez a boldogság,akkor meg még jobban örül.
2011. aug. 15. 16:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!