Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jártatok már úgy, hogy a...

Atroposz kérdése:

Jártatok már úgy, hogy a családban egyszerre többen voltatok kismamák? Mit éreztetek?

Figyelt kérdés
11 hetes terhes vagyok és a nagynéném is bejelentette ,hogy ő is kismama,5 hét különbség van köztünk.Ez engem zavar főleg amikor azt mondta ,hogy az első gyerekével olyan súllyal ment szülni mint ahány kilós vagyok most.Ez most zavar mert ez olyan mintha vmitől megfosztott volna. Egy családban egy kismama egyszerre elég.Aztán majd a család majd mondhatja melyikünké szebb.hát ezt nem akarom.
2011. aug. 14. 11:38
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%
Kedves utolsó, te milyen alapon nyilvánítasz véleményt, amikor nem is ismered sem a kérdezőt, sem a válaszolókat???
2011. aug. 14. 13:51
 12/27 anonim ***** válasza:

Én a húgommal és a sógornőmmel is együtt, 1-1 hónap eltéréssel szültem.

Összességében pozitív számomra a dolog, bár a férjemmel nem bántuk volna, ha a fiunk nem csak 4 hétig van egyedül..

Köztünk kismamák közt semmi rivalizálás nem volt, a nagyszülők már inkább kezdték volna: A. már bilibe pisil, S. már egyedül eszi a joghurtot stb.

Leállítottuk őket, a babák már másfél évesek, és mostmár nagyon élvezzük a három lurkót.

2011. aug. 14. 13:55
 13/27 anonim ***** válasza:

Én inkább örültem volna neki. Én tavaly a barátnőmmel majdnem egyszerre szültünk (egy napra voltunk kiirva, tök véletlen). Én nagyon élveztem hogy megtudjuk osztani egymással a dolgokat.

Anno 3 testvéremnek születtek 2 hónap alatt a gyerekeik. Én még elég kicsi voltam nem nagyon emlékszem hogy ők hogy élték meg, de nem emlékszem csetepatékra emiatt. Nagyon összetartó család vagyunk.

Nekem ez fura kérdés.

2011. aug. 14. 13:56
 14/27 anonim ***** válasza:

ma 13.56-os

Ja, az unokatesómék várták még velem egyszerre a babájukat (két héttel előbbre). Nagyon örültünk neki.

De sajnos nekik előttem egy héttel meghalt szülés közben a baba. Na, az sz@r volt, de nagyon!!!

2011. aug. 14. 13:59
 15/27 anonim ***** válasza:
Rivalizálás meg egymás bántása nálunk sem volt soha, sőt, természetesen tanácsokkal, babaruhákkal, stb. mi is segítjük egymást, ezek az érzések csak bennem vannak, mert valóban jól esett volna egy kicsit a "középpontban" lenni. De én is szeretem a rokon babákat is, segítem is Őket, és nem gondolom, hogy az érzéseim miatt önző lennék.
2011. aug. 14. 14:07
 16/27 anonim ***** válasza:
30%

Minden kismamának jár a figyelem, a szeretgetés, a támogatás, hogy Ő a legszebb várandós a világon!

Ha ebbe valaki belerondít, ráadásul olyan, aki ennyire "közel" van, és szinte kikerülhetetlen, az érthető rossz érzéseket válthat ki belőled!!

Én a harmadik babát várom, gondolhatod, hogy mennyi figyelmet kapok.., és már ez is rosszul esik.

Bármennyire is elcsépeltnek tűnik, vagy bármennyire is nem az eddigi szereped szerinti, de hívd félre, szólj neki, hogy téged nem érdekel, hogy ő milyen súllyal ment szülni, és nem érdekel az sem, hogy mit tud jobban.

Hogy hagyja meg neked ezt a csodát egyedül felfedezni.

Hidd el, a legrosszabb még hátravan, amikor megszületik a babád, akkor főleg mindent jobban fog tudni, és nem lesz egy mozdulatod sem, ami az elismerését váltaná ki.

Szóval ezt most kell rendbe tenni!

..és élvezni a terhességet, és kizárni minden rosszat, és azok társaságát keresni, akik osztoznak a Te Saját Csodádban!

2011. aug. 14. 15:24
 17/27 anonim ***** válasza:
34%

A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:51

Bőven elég volt ennyi információ is a véleményemhez.

2011. aug. 14. 15:44
 18/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát én is így jártam, terhes lettem, és pár hétre rá sógornőm is bejelentette, hogy az. Ekkor még nem zavart a dolog, meg terhessség alatt elég jól ki is jöttünk egymással. De aztán megszületett az én lányom és az ő fiuk. Na ekkor kezdődött a galiba. Most hogy nőnek a gyerekek, 1 évesek, állandóan versenyezni akarnak, hogy melyik az okosabb, az aranyosabb, ügyesebb, stb. Én ezt nem is értem, mert mindkét gyerek annyira más, nem is lehet őket mégcsak össze se hasonlítani. De ők akármikor a nagyszülőknél vagyunk, állandóan sztárolják a fiukat,ami nem is lenne baj, de az én lányomat semmibe veszik. Nemtudom miért csinálják ezt, de már alig szeretek velük találkozni. Ja és nem egy olyan kijelentésük volt, hogy mi nem tudtunk fiut csinálnI!!! Most terhes vagyok a másodikkal, és most is azt mondták hogy remélik mostmár fiu lesz!!! Hát hogy lehet ilyet mondanI!!!

2011. aug. 14. 15:49
 19/27 anonim ***** válasza:
40%

Kérdező: ha privát leveleket küldözgetsz sem változik a véleményem, amit megjegyzem, nem neked írtam, hanem annak aki több év sóvárgás után végre babát vár, és nem kettejükről szól a dolog, hanem mások véleményétől és attól, hogy a másik kismama miatt nem ér elég mélyre a rokonok nyelve a fenekében. Nah, ő vajon kinek szüli a gyereket?

A rokonokkal nem kell foglalkozni. A nagynénéd nyilván nem direkt mostanra időzítette a babát, gonoszkodó rokonok pedig akkor is lennének ha nem egyedül lennél a családban várandós.

2011. aug. 14. 15:55
 20/27 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó válaszoló, fogalmad sincs sem a családi viszonyainkról, sem semmiről velünk kapcsolatban, úgyhogy kikérem magamnak! Szó sem volt fenéknyalásról, sőt, mint később írtam, rivalizálás sincs, az, amit érzek, az egyes egyedül az én problémám, senki másé. Úgyhogy örülj a saját kiegyensúlyozott lelkivilágodnak, de abban ne legyél biztos, hogy egy hajszállal is jobb, tökéletesebb ember vagy nálam! Nézz magadba!

Üdv neked!

2011. aug. 14. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!