Meddig kell toleráni az ilyen mondatokat?
Szituáció: egy baráti-ismerősi kör 4 kismama. Ebből egy lombikos. Összevitáznak azon,hogy ki mennyire vigyáz magára a terhessége során. Az egyik azt mondja,hogy múlthéten kénytelen volt zsíroldóval takarítani. Lombikos kismama szerint ez nagy-nagy felelőtlenség. Addig-addig vitatkoznak,hogy a lombikos kismama azt találja mondani,hogy nem is érdemli meg a másik a babát, és azért nem értékeli,hogy mert elsőre összejött!
Lehet ilyet mondani? Hogy van képe ehhez? Ti mit csináltatok volna? Aztán majd leírom,hogy ki hogy reagált?
Szerintem sincs joga hogy valakit most amiatt hogy olyan "bűnös" dolgot művelt hogy zsiroldót használt igy reagáljon rá. Én bizony helyben hagytam volna ha lombikos ha nem. Hogy mondhat pont ő olyat hogy nem érdemli meg a másik. Szerintem az irigység beszélt belőle.
Én is és szerintem még sokan rajtam kivül használtak zsiroldót, meg Domestost meg mit tudom én, és egészséges gyerekeink lettek. Meg nem is hallottam még sehol olyat, hogy esetleg nem lehet használni ilyeneket terhesség alatt. Egy anya nem attól lesz rossz. Valóban ha a cigivel a szájában találta volna, akkor igazat adok én is, na de igy...
Nem is hagytam annyiban! Én is most várom az elsőt, és nekünk is elsőre összejött. Ugyanúgy élek, ahogy eddig. Nem iszom, nem cigizem, de járok dolgozni, takarítok, sőt még sportolok is egy keveset. Eddig sok mindent lenyeltem neki,mert sajnáltam,hogy nehezen jött a baba.
Úgy kikeltem magamból,hogy az egész baráti kör minket nézett. Szegény kismama,akinek ezt mondta, először meg sem tudott szólalni, úgy megdöbbentette ez a mondat.
Én nem hagytam most ezt rá!
Köszi a választ!
Persze, nem tudom milyen a másik oldalon állni! De annyit hallgattunk már tőle ilyeneket, nem szólva, mondván nehezen jött a baba, de akkor is van egy határ. Nem lehet azzal takarózni mindig,hogy nehezen jött a gyerek. Ennyi erővel, akkor bárkire mondhatna bárkit, el kellene viselni!
A lombik külön világ már engem is letámadtak mert neki 2 millióba került a teherbeesés.Olyanok mintha felsöbbrendű terhesek lennének.Az hogy én éveket kinlódtam és hormonnal lövettem magam tele fájdalommal terhes lettem de nem lombik az nem számít.
Le lettem nézve.
Nem, nincs joga ilyet mondani. De az a helyzet, hogy nektek, akik nem lombikosok viszont arról nincs fogalmatok, hogy ez milyen. Amúgy én sem gondolom, hogy egészséges zsíroldózni terhesen. Kissé több tolerancia kellene mindkét részről!!
27+4 hetes lombikos
15 ezer forint? Nem, én voltam. Szerencsére nincsenek anyagi gondjaink!:)
De ettől függetlenül nem értem mit kellett volna a másik kismamának tolerálni. Toleráltuk már eleget a megjegyzéseit. Tovább én sem gondolom úgy,hogy hú felelőtlen valaki, azért mert nyitott ablaknál a 9 hónap alatt egyszer zsíroldóval takarított.
Én elfogadom az ő heppjeit, ő meg fogadja el,hogy nem mindenki lihegi túl. Mások vagyunk. Van olyan másik lombikos kismama ismerősünk,aki ugyanúgy áll hozzá, mint mi. Azt mondja nem betegség. De van olyan könnyen teherbeesett is,aki az utcára sem megy ki. Ez van! De ezért ilyeneket mondani valakinek, egy pofont érdemelt volna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!