Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg "kuriózumnak" számít,...

Tényleg "kuriózumnak" számít, ha egy 19 hónapos kisfiú már szinte mindent mond és mondatokat alkot a szavakból, ismeri a színeket, formákat és 10-ig tud számolni?

Figyelt kérdés
A korai beszéd és az előbb felsoroltak jelenthetik azt, hogy a későbbiekben is "okosabb" lesz majd?
2011. máj. 10. 14:23
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát tényleg nagyon ritka! én még nem láttam ilyet. Gratula hozzá!

Azt nem tudom, hogy a későbbiekben is okosabb lesz-e a többi kortársától...

2011. máj. 10. 14:27
 2/8 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, hogy kuriozum-e vagy sem, de en 1 eves korom korul 2 szavas mondatkezdemenyeket produkaltam, es atlagos emberke vagyok, talan kicsit jobb nyelverzekkel (nyelvtanar lettem) A tesom 2 eves koraig szinte meg sem szolalat, o viszont kifejezetten okos, leginkabb a real tantargyak mentek neki nagyon jol. Ket egyetemet elvegzett.
2011. máj. 10. 14:29
 3/8 anonim ***** válasza:
25%
minden azon múlik,hogy mennyit van vele foglalkozva.pl ismerőseim közt van egy család akiknek 2 gyerekük van a kislány 2,5 éves korában kezdett beszélni szépen folyékonyan,előtte semmit.én fiam 15 hónapos és már most többet és tisztábban beszél mint az ő 2 éves fiuk.szerintem többet kellene foglalkozni velük és akkor nem volna ritkaság.bár igaz h mostanában ritkább h ien hamar beszélnek.sztem nincs összefüggésbe a későbbiekben.én például hamar kezdtem beszélni az általános iskolában rossz a középiskolában én voltam a legjobb tanuló.
2011. máj. 10. 14:31
 4/8 anonim ***** válasza:
szia, fiúnál biztosan az, főleg a beszéd. amúgy az én kislányom is ismerte ennyi idősen a színeket, formákat, stb, de ő még nem beszélt. és ő a mai napig okosabb, előbbre tart mint az átlag (már persze beszél is). 2,5 éves lesz június végén.
2011. máj. 10. 14:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is nagyon ugyes lehet ez a baba. Mondjuk attol is fugg, hogyan tanulta meg ezeket. Mert ha tenleg ilyen jo a memoriaja, befogado kepessege es jatek kozben megtanulta akkor a kesobbiekben is ugyes lesz szerintem. Viszont ha a szulok ezzel nyaggatak szegenyt honapokon keresztul akkor semmi kulonos nincs benne. Termeszetesen nem feltetelezek ilyet rollatok de ismerek olyan szulot aki nap 100-szor elmondta a gyereknek a "sus fel nap, fenyes nap..." mondokat es mindenki el volt ajulva, hogy 2 evesen a gyerek elszavalta. Csak azt nem tudta senki, hogy mivel jart es honapokig nyaggatak vele szegenyt mire megtanulta.
2011. máj. 10. 14:32
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a gratulációt :) Igazából soha nem erőltettem neki semmit, csak rengeteget beszéltem neki, ami érdekelte azt akár 50x is elmondtam. Remélem akkor belőle is nyelvtanár lesz :)
2011. máj. 10. 14:33
 7/8 anonim ***** válasza:

nem tudom, mert az én fiam pont ilyen volt és az óvodai csoportjában szinte az összes gyerek. Mondjuk az egész ovi a csodájukra jár.

Egyébként nem lesz később ilyen okos, mert utolérik a többiek és elfogy az előny. Úgyhogy én nem tulajdonítottam neki jelentőséget, korábban sem, de amikor láttam az ovis csoportot, rájöttem, hogy mégcsak nem is ritka.

2011. máj. 10. 14:51
 8/8 anonim ***** válasza:
az én környezetemben ritka az ilyen.Bár az én fiam is ilyen 2-3 szavas mondatokat mond,több száz szavas a szókincse és ragoz is.a számokat ő is mondja 1-10-ig,de ez nem jelenti azt,hogy tud számolni:-),csak sokszor hallotta az egy megérett a meggy mondókát:-)
2011. máj. 10. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!