18-19 hónapos babátok mennyit beszél, alkot már mondatokat 2-3 szóból?
Én felírtam egyszer az összes szót amit mondott egy fél óra alatt illetve amiket tudtam, hogy tud (anya, apa..9 és 150 szót írtam fel, de jóval nagyobb volt a szókincse. és olyan mondatokat mondott, mikor kérdeztem Hol van apa? Apa elment Dunába autóval. És mentünk Tihanyba az egy órás utat simán végigbeszélte folyamatosan. Erre nagyon emlékszem. Mondjuk az orvosunk a mai napig emlegeti, hogy mennyire megdöbbent, hogy 18 hónaposan bementünk a rendelőbe és elmondta mi a panasza és mióta van és milyen gyógyszert kap.
Ezzel szemben a kicsi 27 hónapos koráig annyit mondott anya, neki nem kellett listát írnom. ja meg tudta, hogy a kutya azt mondja vau. De aztán behozta, ma már (3 éves) válogatottabb szókinccsel és különbül beszél, mint a nagyobb.
19hós fiam . Apppaa Aja, Mamma, Tééj (tea) Ájjj (ott) Brümm(auto)
Ennyi. Halandzsál, de értelmetlenül.
Egy mondatot alkotott eddig: nagymama nálunk volt, a garázsba állt az autóval. Fiam az ablakból mutogatott a garázs, és a kapu közé: "Mamma brümmm eee" (és a kapura mutogat hogy elment)
Kisfiam van. Felírtam a naptárba, 21 hónapos volt, amikor 20 rövid szót tudott, de ebben benne van a baba, mama, apa, anya, nem, stb, tehát a legelső szavak.
Most 2 éves lesz 1 hét múlva, és pár napja lendült bele jobban a beszédbe, 2 szót rak össze pl anya gyeje :) de inkább csak egyesével gyakorolja az új szavait.
De te ezen minek aggódsz ha egy másfél éves gyerek nem beszél mondatokban? Na és? majd fog! javaslom Vekerdit a youtubon van fent pár videó, nagyon jó!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!