Tényleg ilyen bunkók a bkv-n az emberek? Ma a 4 villamoson utaztam, persze nem adták át a helyet aztán pár megálló múlva leszállt a nő ahol álltam, de mielött leültem volna egy negyvenes férfi gyorsan odafurakodott és leült. Az eszem megállt.
Szia! Igen, ilyen bunkók az emberek.
Én ugyan nem BKV-n utazok, de volt egy elég gáz helyzetem mikor a kisfiammal voltam terhes. 30 hetesen államvizsgáról jöttem haza távolsági busszal Pécsről Békéscsabára, a busz tele volt, persze fiatal egyetemistákkal. Szerintetek átadta valamelyik is a helyét?? Bajáig álltam a tömött levegőtlen buszon mintegy 1 és 1/2 órát, közben tolakodtak, furakodtak mellettem. Akkor is csak az volt a szerencsém, hogy pont a mellettem ülő székről állt fel egy nő és gyors lehuppantam a helyére. Persze közben jópáran villámokat szórtak rám a szemükkel.
Szóval ez a magyar közlekedési kultúra.
Errefelé az a divat, hogy a helyi járaton az idősebb korosztály (50-55től felfelé) direkt nem az ablak mellé ül, hanem oda felpakolja a csomagját és így 2 helyet foglal. Hát én a hatalmas hasam az orra alá dugom és minden további nélkül jó hangosan rákérdezek, hogy "Szabad a hely, vagy a csomagoknak külön bérletük van?" :D 99%-ban elszégyellik magukat és máris van helyem.
Viszont a férfiakon meg sem lepődöm. :( Amikor beérkezik a busz előfordult, hogy nénikék előreengedtek, viszont a pasi simán a hasamba állította volna az esernyőjének a hegyesebbik végét.
Legutóbbi kalandom :D Várakozunk a járatra, kora délelőtt, két néni, egy bácsi, én és egy nőnek kinéző valami. Busz jön, a nőstény felugrik mindenkit félrelökve. Hát nem bírtam befogni a szám. :) A buszon ugyanis 2 ember volt a sofőrrel együtt!!! tehát semmi oka nem volt a tolakodásra.
"Egy békában is több tisztesség van! Nő létére képes nemcsak időseket, de egy felszálló kismamát is félrelökni a lépcsőn csak hogy elsőként szállhasson fel?" A 10 perces út alatt végig tűzvörös képpel kifelé bámult a sofőr pedig vigyorogva vezetett. :)
Nem szabad megijedni, nem szabad hagyni magunkat!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!