Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg ilyen bunkók a bkv-n...

Tényleg ilyen bunkók a bkv-n az emberek? Ma a 4 villamoson utaztam, persze nem adták át a helyet aztán pár megálló múlva leszállt a nő ahol álltam, de mielött leültem volna egy negyvenes férfi gyorsan odafurakodott és leült. Az eszem megállt.

Figyelt kérdés
2009. ápr. 9. 18:01
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
89%

18:11-es vagyok. Ahogy mondod, szégyen gyalázat, hogy az embernek szólnia kell hogy adják már át a helyet. Ha tehetem én is mindíg átadom, idősnek is bár kismamával még nem találkoztam villamoson de ha lett volna neki is sőt még most is, mert az 5. hónapban vagyok de mégsem 8-9 hós!

Felháborító a sok bunkó ember!

2009. ápr. 9. 18:25
 12/33 anonim ***** válasza:
89%
én is át szoktam adni annak aki állapotos, vagy kisgyerekkel van...de őszintén szólva az idősebbeket jobban meggondolom, mostanában nagyon sok a negatív tapasztalatom velük kapcsolatban (természetesen tisztelet a kivételnek)
2009. ápr. 9. 18:34
 13/33 anonim ***** válasza:
89%

Én mondjuk debreceni vagyok, de amikor terhes voltam (38 hetes) el kezdett öüvöltözni velem egy cigányasszony, mert le mertem ülni a buszmegállóban (3 üres hely volt, amikor leültem) és nem adtam át a helyem egy idősebb néninek, persze az ő 4-5 éves kölyke is ült...

Senki nem mert mellém állni, így szépen felálltam és arrébb mentem, persze a néni meg nem mert odaülni melléjük.

2009. ápr. 9. 18:42
 14/33 anonim ***** válasza:
87%

Szia!

Ne is mond!Igen,ilyen bunkok manapsag az emberek.

En is 28 hetes vagyok:).De tobbnek nezek ki akkora a pocim.

De buszon nem hogy atadnak a helyett csak bamuljak az embert.Sot amikor szallnanak le meg ossze is nyomjak az ember hasat.:(

A metron detto ugyanez a helyzet.Volt h csak en! alltam mert minden hely foglalt volt,tehat igy eleg feltuno ha all valaki es meg akkor sem.Sot egyszer egy kb.22-25 eves srac majdnem fellokott h neki helye legyen,es az orrom elott ult le!

Igen,ilyen vilagba elunk,ilyen taho emberek kozott!Sajnos ez van!Mar kezdem megszokni.

Jo babavarast neked!

Elozonek:ez azert eleg durva amit irtal.De a ciganyok az megint kulon fejezet...

2009. ápr. 9. 18:56
 15/33 anonim ***** válasza:
79%
Szerencse én még nem tapasztaltam,hogy bunkók lennének,mert azonnal átadják a helyüket,meg kiállnak az útból. pl.ma beugrottam a CBA-ba venni hintőport meg üdtőt és az elöttem álló hölgy mondta,hogy nyugodtan menjek előlrébb.. szerencsésnek mondhatom magam :)
2009. ápr. 9. 19:00
 16/33 anonim ***** válasza:
88%

Nekem egyszer egy szódásüveg-szemüveges néni akarta átadni a helyét, nem fogadtam el, de rendesen meglepődtem:)

Amúgy ált. (én is debreceni vagyok) 1. állomásnál szállok fel a forgalmasabb buszra, így tutira van helyem.

Engem az is nagyon felháborít, amikor aranyos kis bácsikák szállnak fel a buszra,akik majdnem összeseesnek, a tizen-, huszon- + harminc éves "férfiak" pedig észre sem veszik őket. Egyszer már így átadtam a helyem, bár akkor még nem látszódott a pocakom.

2009. ápr. 9. 19:06
 17/33 anonim ***** válasza:
87%

Sajnos szintén a rosszat tapasztalóük táborát gazdagítom. Három átszállással kell BKV-znom, van benne busz, metró, villamos is. És most már ötször meggondolom, hogy elinduljak-e, mert a buszon örülök, ha kapaszkodni tudok, sokszor arra sem figyelnek, hogy esetleg bentebb van szabad állóhely, ahol kényelmesen lehetne utazni, helyette az ajtóban nyomorognak. Én meg, ha szeretnék beljebb menni, odébb nem áll a többség... Metró legalább végállomás, így mindig megvárom az üres szerelvényt. A 4-6-os villamos megint halál... előttem is ült már le 30-as fiatalember... egyszerre indultunk a hely fele, gyorsab volt nálam...

Egyébként azt tapasztalom, hogy a férfiak többsége nem hajlandó átadni a helyét. Volt, hogy megnéztek, mosolyosgtak egyet, és olvastak tovább ülve... FŐleg a 40 feletti nők adják át a helyet... A fiataloknak meg félek, már meg sem tanítják ezt...

24 éves vagyok, és szégyellem a korosztályomat... olyan szinten közömbösek, szürkék lettek az emberek...

Oké, nem beteg egy terhes nő, de ahogy nő a hasa, bizony a gerincén máshogy van a terhelés, nehezebb lesz hirtelen jópár kilóval, ami a lábait fárasztja, stb... Pedig sokan - főleg férfiak - azért nem foglalkoznak a kismamákkal, mert úgysem betegek, csak terhesek... néha rájuk csatolnék plusz 15-20 kg-t, napi 24 órára...

33 hetes km

2009. ápr. 9. 19:20
 18/33 anonim ***** válasza:
82%
a jót tapasztaló vagyok: mondjuk én egy erős jellem vagyok és óvatosan megyek mindenhova,mivel én nem sietek,direkt vagy előlre megyek és szerzek magamnak "biztonságos" állóhelyet,amikor csak 2-3 megállót megyek,vagy pedig előlre engedem a csürhét,és mivel már a megállóba látták a pocakom,tuti,hogy a helyet átadja,de az biztos hogy a nők többször adják át!!!
2009. ápr. 9. 19:27
 19/33 anonim ***** válasza:
89%

Sajnos többségében ilyenek az emberek. DE! szeretném kiemelni hogy vannak kivételek és igen is van remény.

Napokban az ortopédiára volt időpontom a 3.5 éves kisfiammal és hát mi tagadás rengetegen voltak. 34 hetes pocis vagyok és sztem aki ebben a korban van az már tudja hogy sehogy se jó...se ülve se állva. A soron következő középkorú hölgy bement és mikor végzett annyit hallottam hogy a kismamát a kisfiával várják bennt. Drága volt,szólt hogy egy nagypocakos kismama vár kint,így mi következtünk pedig voltak még előttünk jó páran.

Ma én naív beugrottam egy bevásárló központba egyetlen flakon öblítőért,szintén a kisfiammal és hát a "nagy pocakkal". Még csak kosarat se vittem,hiszen minek...a kasszánál levő úr mikor kipakolt a kosarából,elkérte az öblítőt hogy ne tartogassam, elég lesz kivárni a sort...

Szóval pár nap alatt engem a kedves rendes emberekkel hozott össze a sors...

remélem holnap nem írok ide az ellenkezőjéről....

DE! továbbra is azt vallom a kivétel erősíti a szabályt...

2009. ápr. 9. 19:30
 20/33 anonim ***** válasza:
76%

Sziasztok!

Sajnos nekem sincsenek jó tapasztalataim...

Kisvárosban lakunk, így tömegközlekedni ritkán szoktunk, kb 12 hetes lehettem, és indúltunk párom apukájához, felszálunk a buszra, majd felburítottak, oké, hogy még nem látszott a pocakom, rengetegen voltunk, és nagyon rosszul lettem, majd összeestem, senkinek eszébe nem jutott volna átadni a helyét, mindenki csak bámult, hehe ez meg rosszul van. Férjem rögtön ugrott, hogy na majd ő csinál helyet, erre kiröhögték, és persze senki fel nem állt volna...

A másik a bolt, már a hideg ráz, szépen domborodik már a poci, de itt a kutya nem foglalkozik ilyen apróságokkal, volt, hogy úgy ugrottam félre, mert a cigány nő majdnem beletolta a pocakomba a kocsit. És még ő volt feláborodva, mikor megjegyeztem, hogy kicsit lehetne figyelmesebb is. Meg mikor van nálam 1 kenyér, vagy akármi, és beállnék a sorba, amagam kis komótos tempójában, és hatalmas csurig pakolt kocsival felburít csakhogy beállhasson elém.... Hát nem tudom. Elég kiábrándító a dolog. Boltba meg csak muszáj menni, férjemre nem szívesen bízom a bevásárlást, szeretek ott lenni, hátha kihagytam valamit, vagy vásárlás közben eszembjut, hogy valami hiányzik...

Boldog Pocakosodást!

32 hetes kismami

2009. ápr. 9. 20:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!