Határozott idejű szerződésem van. De lejár még mielőtt szülnék. Mit tudok ilyenkor tenni? Táppénz?
Figyelt kérdés
Jelenleg 20 hetes vagyok, 2 hónap múlva lejár a szerződésem. Úgyérzem nem fognak hosszabbítani...
Ha betegállományba megyek ugyanúgy elküldhetnek?
Sajnos veszélyeztetett terhes vagyok :(
Előre is köszönöm a segítséget és a tanácsokat!
2011. aug. 3. 15:45
1/3 anonim válasza:
igen, mert ez egy határozott idejű szerződés, itt nem véd a terhességed, amint lejár, Te munkahely nélkül maradsz, ha nem hosszabbítanak. Sajnos ez van.
2/3 anonim válasza:
Sajnos semmit nem tudsz tenni! Határozott idejű szerződés esetén táppénz sem véd, hiszen ha lejár a szerződésed, akkor lejár.
Én is így jártam. Én utána munkanélkülire mentem.
3/3 anonim válasza:
Na én pont ugyanebben a cipőben járok.Én 19 hetes terhes vagyok,és nekem is határozott idejű szerződésem van szeptember végéig.Hát én elég szar hejzetben vagyok,mert nem lesz meg a 200 nap bedolgozott időm,csak a 180 addig.Ezért én még megpróbálok valahogy még egy hónapot kicsikarni.Ugyanis ha nem szeptember végéig dolgoznék,hanem október végéig,akkor meglenne a 200 napom,és így jogosult lennék munkanélküli ellátásra 3 hónapig.Abba pedig már beleesne a szülés is,és így kapnék gyed-et.Mivel hogy a munkanélkülivel nem szűnik meg a biztosítottsági idő.De ha neked 2 hónap múlva,amikor lejár a szerződésed már meglesz a 200 nap bedolgozott időd,akkor te rögtön mehetsz is munkanélkülire,így jogosult leszel gyed-re.És még ha a munkanélküli alatt szülsz,akkor szüneteltetheted is addig amíg más ellátásban részesülsz.Remélem elég világosan le tudtam írni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!