GYED ügyben lenne kérdésem.2009. december 31-én megszűnik a munkaviszonyom, határozott idejű szerződésem. Ha terhességi tp-n leszek akkor jogosult leszek majd GYED-re, vagy munkanélküli járadákban kell részesülnöm ahhoz hogy igényelhessem?
Figyelt kérdés
Szülés időtartama: 2010. április 28.2009. dec. 7. 12:55
1/6 anonim válasza:
Én a helyedben gyorsan táppénzre mennék,az orvosod pedig írjon ki szülési szabadságra a szülés várható időpontja előtt 28 nappal.Ha megszültél, így kapod a tgyást 168 napig, majd ezután kell igényelned a Gyed-et. De mindez akkor jár,,ha min. 2 éve van munkaviszonyod.
2/6 anonim válasza:
Ez így van ahogy az előző válaszadó írta,de mivel jövőre fogsz szülni így az idei évet veszik neked alapul.
3/6 anonim válasza:
Gyorsan menj táppénzre! Ha nem aktív munkaviszonnyal mész szülni nem jár a gyed!
4/6 anonim válasza:
Azért én ezt pontosan megkérdezném, a TB-nél, mert szerintem viszont ha elmész táppénzre és megszűnik közben a munkahelyed, akkor passzív lesz a táppénz és passzív jogviszonnyal szerintem nem jár sem THGY sem GYED. Viszont vki itt azt írta ha THGY-n vagy és megszűnik a munkahelyed akkor passzív jogon jár GYED.
Aktív jogviszony kell hozzá ez biztos, mert amikor én a másodikkal bementem, hogy THGY-t igényeljek az első kérdés az volt fizetés nélkülin vagyok e még a munkahelyemről és kértek erről igazolást, mert ha átmész passzívba onnan nem jár semmi.
Menj be a EGbizthoz és kérdezd meg.
5/6 bucibabuci válasza:
pont én is így jártam.aug 20 ig volt szerződésem.utánna munkanélküliként regisztráltattam magam, munk.ellátást kaptam. mikor megszületett a lányom szept 20-án férjem bement a munkaü.központba papírral amit a kórházban adtak ki amikor jöttünk haza, hogy megszültem. megszüntette a munkanélkülimet, aztán igényeltem a thgyt, csp, és az egyszer segélyt,mikor megjött a taj és szül ak kivonat. 6 hó után gyes igénylés
6/6 bucibabuci válasza:
utolsó vagyok nem gyes hanem gyed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!