2011. májusban szülök. Határozott idejű szerződésem 2012. márciusban jár le, utána mi lesz?
Ha 2011. májusában szülsz, akkor 2012. márciusában már vígan gyeden leszel, úgyhogy nem lesz ebből probléma.
Ha 2010. márciusában járt le a szerződésed, akkor tényleg nem kapsz gyedet, de szerintem csak elírtad.
Igen, 2012 márciusban jár le, de ha a kolléganőm, aki gyesen van, hamarabb visszajön, akkor hamarabb megszűnik.
Az a kérdés, hogy 2012 március után mi lesz? kaphatok gyedet úgy, hogy nincsen munkám?
Igen. Ha csak a gyerek születésének az időpontjáig sikerül megtartani a munkahelyed, akkor már passzív jogosult leszel rá, hiszen a tgyás ideje alatt szűnik meg a munkaviszony. Ezenkívül ha 2012 márciusáig van határozott idejű szerződésed, akkor előbb nem szüntetheti meg a munkaadó a munkaviszonyt, mivel terhes vagy.
Szóval összességében: mindenképpen jogosult leszel gyedre.
Jelenleg abban a helyzetben vagyok, hogy úgy tűnik a kolléganőm akit helyettesítek előbb visszajön gyesről, mint gondoltam.
Nekem a szerződésem 2012 márciusig szól, de ha előbb jön a kolléganőm vissza akkor vége a szerződésnek.
Mi van akkor, hogyha én januárban elveszítem a munkám és csak áprilisban szülök?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!