Kismamák, ti milyen területen dolgoztok?
Szia! A legfontosabb, hogy vigyázz magadra és a babára, a többi mellékes. Az emelgetés és a hajolgatás nem tesz jót, különösen az első 12 hétben. Érdemes lenne otthon maradnod pár napig, amíg eldöntöd, hogy hogyan tovább.
Én tanár vagyok. 2 vetélés után bizony nem törődtem vele, ki mit mond, itthon maradtam a terhesség elejétől. Nálam sok volt a lépcsőzés, állni egész nap (nem tudok ülve tanítani, asztal mögé bújva), állandó készültségben kellett lenni, mert a diákok elképesztő dolgokat tudnak csinálni... Vigyázz magadra!
En gyogyszertárban dolgoztam. Elég hamar szoltam a kolléganoimnek, volt, aki figyelt is rám, hogy ne emeljek (rakodásnál, hurculkodásnál), de mivel nem lehetett mellettem mindig +ember, így végeztem a dolgom, ha tobb pakkot kellett vinnem, vittem kétszerre, stb. Igérték, hogy kapok majd ulomunkát is, de ez ritkán jott ossze, végul 7 honapig talpaltam. Akkor már magas volt a vérnyomásom és otthon tartott az orvos. Egyébként mindketten jol vagyunk:)
Szerintem is egyszerre emelj kevesebbet, inkább tobbszor, ha kell. Esetleg szolj mégis a kolléganoknek,mi a helyzet, hogy értsék, miért változott a munkatempod. Biztos elnézok lesznek. Jo egészséget:)
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Én is megpróbálok figyelni arra, hogyha pakolni kell azt több részletben csináljam, nem emelek sokat, inkább többször forulok. Táppénzt is tervezem, de most van egy nagy project amiben számítanak rám (én jelentkeztem fél éve), most még nem hagyhatom ott őket. 3 hét múlva viszont már lehet táppénz lesz belőle. Addig is csiálom a dolgom, csak óvatosabban. Többször leülök és pihenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!