Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, ti milyen területen...

Kismamák, ti milyen területen dolgoztok?

Figyelt kérdés
Én most 6 hetes terhes vagyok és a kereskedelemben dolgozom, nem éppen egy nyugis állás, rengeteget kell pakolni, cipekedni, emelni. Van, hogy több 10 kilót. Nem szeretném túlterhelni magam, nem tudom, hogy hol a határ. Én már nem nagyon szeretném bevállalni ezeket (most pici adagokban pakolok, de a hajolgatás sem jó), viszont még elmondani sem, hogy mi a helyzet. Hogy védhetném ki? Táppénzre még nem szeretnék elmenni.
2009. ápr. 8. 18:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Muszáj lesz elmondanod, mert ezzel a gyereked és a saját egészségedet kockáztatod! Hátha van olyan munkakör amit tudsz végezni. Valami ülős munka. Ne kockáztass szerintem!

Boldog babavárást és gratulálok a babóhoz!

2009. ápr. 8. 19:02
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggodj én is kereskedelembe dolgoztam egész 5 honaposig,de sajnos azután már nem tudtam,mert ekezdett keményedni a hasam.Az a lényeg,hogy ne emelj tul sokat,probálj minél töbször leülni a nap folyamán.

30heteske

2009. ápr. 8. 19:04
 3/14 A kérdező kommentje:
Már volt egy korai vetélésem, zért nem merem elhamarkodni. :( Megpróbálok kibújni ezek alól a fladatok alól, általában sikerül, csak nem tudom, hogy hol a haár, meddig mehetek? Mit lehet és mit nem?
2009. ápr. 8. 19:12
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszike!

Próbálom betartani és pihenek amennyit tudok!

2009. ápr. 8. 19:13
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Én újságot terjesztettem majd 6 hónapos koromig,akkor 20 éves voltam!

Nem egy könnyű és veszélyességmentes munka,de nagyon figyeltem magunkra!

Nekem nem volt nagyon választási lehetőségem,hogy mit dolgozzak ahhoz,hogy meg is tudjunk élni,ezért hát csináltam!

Semmi baja nem lett a picinek,lassan 4 éves!

2009. ápr. 8. 19:17
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is kereskedelemben dolgozok! Nekem azt mondta a dokim,h max 5 kilót emelhetek! Ettől több már vetélést okoz!

Sztem próbáld kerülni a nehéz dolgokat!

22 hetes kismama.

2009. ápr. 8. 19:19
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

nem tudom, hogy mennyire rugalmasak a melóhelyeden, mennyire értenék meg ha éppen a pakolást, emelgetést, húzogatást másra hagynád..?! bár, ha még el sem mondtad, akkor tárgytalan. találn a későbbiekben megértőek lesznek veled! lehet hogy mégiscsak táppénzre kéne menned a saját és a baba egészsége érdekében, te is tudod nagyon jól, hogy amiket felsoroltál egyik sem éppen kedvez a terhességnek, főleg az első 12hétnek! Szerintem inkább menj betegre, pihenj sokat, és csak magatokkal törődj, a ti egészségetek a legfontosabb most!! Nekem könnyű dolgom van/volt, fegyveres szervnél vagyok, és mihelyst megcsináltam a tesztet azóta betegállományban vagyok, mert nem lehet szolgálatba állnom. Szerintem pihenj, legyél otthon sokat! Boldog babavárást és jó egészséget kívánok nektek!

19hetes kismami

2009. ápr. 8. 19:45
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az, hogy meddig bírsz dolgozni, tényleg attól is függ, hogy mennyire rugalmasak veled szemben, hányan vagytok, mekkora a bolt és az árukészlet, milyen a nyitvatartás. Nem lehet egy kalap alá venni a kereskedelmi dolgozókat.
2009. ápr. 8. 20:02
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
En ulomunkat vegzek (otvos)de ez sem jo,mert az ules is kemenyiti a hasat,most ot honapos vagyok es ezentul tappenzen leszek eleg gyakran.Nem erdekel ki mit mond,elvegre a gyerek a legfontosabb.Nekem is volt vetelesem tavaly ezert veszelyeztetettnek vagyok"kikialtva".
2009. ápr. 8. 20:06
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az a helyzet, hogy 5kg-nál többet nem ajánlatos emelni, főleg nem az első 12 hétben. Az sem mindegy, hogy hogyan emeled... Célszerű leguggolni, és úgy felemelni, kevésbé megterhelő a poci, és a gerinc számára, így kevésbé veszélyes.

Boldog Babavárást!

2009. ápr. 8. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!