SOS! Epegörcs, terhesség. Mit tehetnék?
Sziasztok!
26 hetes kismama vagyok, a terhességem elején epeköves lettem.
Tegnap este 21:30-tól hajnali 3-ig görcsöltem, nem is kicsit. A végére már az egész hasfalam befeszült, a kislányom pedig veszettül rugdosott, nem értette, miért nincs neki elég hely a pocakomban. Az egyetlen, ami kicsit segít, az a meleg fürdő, ez sem mulasztja el a görcsöket, de legalább könnyebb elviselni. Csak az a baj, hogy ezt én még három és fél hónapon keresztül képtelen leszek elviselni, hogy két-három naponta órákon át szenvedek, és még az ügyeletet sem tudom kihívni, mert annyira se merek/tudok kiszállni a kádból, hogy elővegyem a telefonomat. Minden kijön belőlem, még a víz sem marad meg bennem ilyenkor, a diéta semmit sem ér - amitől egyik nap semmi bajom, másnap görcsölök.
Volt valakinek ilyen? Mi enyhítette/mulasztotta el a görcsöket? Hogyan lehet ezt elviselni?
A Nospát a görcseim kiröhögik, a magnézium sem segít. (Éjjel is két magnesi citricit vettem be, hajnali négy körül mégis begörcsölt mindkét vádlim.)
Kérem, segítsen, aki tud!
Köszönöm!
Sziasztok!
Most éjjel kezdett a helyzet kissé bonyolódni - a szervezetem rájött, hogy gyakorlatilag görcsölnöm sem kell, hogy hányjak. Este óta nem marad meg bennem még a víz sem. Próbáltam "ülve" aludni, de nem igazán volt alvás, csak 3-4 perces szendergések tikkasztó sorozata.
Valahányszor elmúlt a hányinger, és a jól megszokott vízszintbe helyeztem magam, abban a pillanatban rám tört ismét az émelygés. Jelenleg tiszta vizet iszom negyedkortyonként, és egy fél háztartási keksszel kísérem le, de még így is minden visszakívánkozik.
Ha ez a helyzet holnapig nem változik, kénytelen leszek kórházba menni, mert félek a kiszáradástól.
Kedves 22:37-es:
UH-t?! *boszorkányosan recés hangon felnevet* Nem, nem csinált UH-t. Semmit sem csinált.
A nődokim tud mindenről, de ő is csak azt hajtogatja, hogy ki kell bírni.
Jah. Csak azt nem mondja meg, hogy.
22:39-es:
Köszönöm a linket, lehetséges, hogy inkább személyesen keresem fel a doktornőt, amennyiben nem javul valamicskét a helyzet. Ő talán, saját tapasztalat alapján legalább MEGPRÓBÁLNA megoldást találni. Köszönöm!
23:14-es:
Köszönöm a válaszod.
Nálam ott kezdődik a probléma, hogy nem egy darab kövem van, hanem nagyon-nagyon sok kicsi - körülbelül ötven. Ezért is "aggódik" nagyon a nőgyógyászom, mert elmondása alapján a sok kicsi kő valamelyike megindulhat, és elzárhatja az epevezetéket, és egyéb súlyos gondokat okozhat. Idézem: "amennyiben besárgulna, belázasodna, vagy egyéb akut tünete jelentkezne, hívjon mentőt, mert az utalhat májgyulladásra, hasnyálmirigyre, vagy epeelzáródásra."
A diétát igyekeztem és igyekszem tartani, de múlt héten például elcsábultam a rostélyos húsnak, amit bűnös módon ecetes krumplifőzelékkel kísértem le. Semmi bajom nem volt. Két nappal később három falat, magmentesített görögdinnyétől majdnem három órás görcsöm lett.
Sajnos tartok tőle, hogy a nődokimnak egyetlen dologban talán mégis igaza volt: immár nem maga a kaja okozza a problémámat, hanem a növekvő méhem nyomja az epehólyagot - és a benne lévő köveket.
Sajnálom, ha úgy érzitek, rendre megvétózom a segítségeteket, de kérlek, higgyétek el, már mindent megpróbáltam, de kezdek egyre kétségbeesettebb és elkeseredettebb lenni.
Köszönöm mindenkinek!
En szinten epe es gyomorproblemakkal kuszkodo kismama vagyok. Nekem sajnos miota terhes vagyok csak egyre rosszabbak a tuneteim.
Nekem van amikor a nospa segit illetve naturland-os tea,meg van ilyen epe tisztito (pontosan nem tudom a nevet) gyogytea,amit ihatsz terhesen is,nekem ritkan,de van hogy segit.esetleg probald ki ezeket!
Nekem a belgyogyaszom amugy azt ajanlotta,hogy menjek ugyeletre vagy hozza, ha nem birom,vagy hivjam ki az ugyeletet.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, elnézést, de tegnap nem tudtam válaszolni.
Tegnap begörcsöltem, kihívtuk az ügyeletet, mire ideértek, már azt is kihánytam, amit meg sem ettem. Kaptam injekciót (NoSpa), amitől enyhült kicsit a görcs, de azóta megint ott tartok, hogy semmi sem marad meg bennem, se víz, se keksz, semmi. Összesen kb. fél órát aludtam, és egy óra múlva indulok dolgozni. Holnap pedig irány a kórház - sajnos a munkahelyemen csak így tudtam megbeszélni.
Köszönöm mindenkinek, aki próbál/próbált segíteni. Én már minden reményt elvesztettem, hogy ez a helyzet esetleg változhat.
Köszönöm még egyszer!
Szia!
Mi lett végül veled?
Most velem is ez van, 29 hetes vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!