SOS! Epegörcs, terhesség. Mit tehetnék?
Sziasztok!
26 hetes kismama vagyok, a terhességem elején epeköves lettem.
Tegnap este 21:30-tól hajnali 3-ig görcsöltem, nem is kicsit. A végére már az egész hasfalam befeszült, a kislányom pedig veszettül rugdosott, nem értette, miért nincs neki elég hely a pocakomban. Az egyetlen, ami kicsit segít, az a meleg fürdő, ez sem mulasztja el a görcsöket, de legalább könnyebb elviselni. Csak az a baj, hogy ezt én még három és fél hónapon keresztül képtelen leszek elviselni, hogy két-három naponta órákon át szenvedek, és még az ügyeletet sem tudom kihívni, mert annyira se merek/tudok kiszállni a kádból, hogy elővegyem a telefonomat. Minden kijön belőlem, még a víz sem marad meg bennem ilyenkor, a diéta semmit sem ér - amitől egyik nap semmi bajom, másnap görcsölök.
Volt valakinek ilyen? Mi enyhítette/mulasztotta el a görcsöket? Hogyan lehet ezt elviselni?
A Nospát a görcseim kiröhögik, a magnézium sem segít. (Éjjel is két magnesi citricit vettem be, hajnali négy körül mégis begörcsölt mindkét vádlim.)
Kérem, segítsen, aki tud!
Köszönöm!
Nagyon-nagyon sajnálom! Ez borzasztó lehet...
Orvoshoz menj mihamarabb, ha valaki, akkor ő tud segíteni.
Nekik kell megoldást találni erre.
Köszönöm a válaszokat!
Holnap reggel megyek belgyógyászhoz, bár sajnos tudom, hogy sok jóval ő sem kecsegtethet. Megműteni nem fognak, amíg babát várok, pedig tartós megoldást csak az jelentene...
De köszi mindenkinek, a következő görcsnél nem "hagyom magam szenvedni", valahogy megpróbálunk bejutni az ügyeletre - így is a koraszülés az egyik legnagyobb félelmem.
Köszönöm még egyszer!
Ma voltam belgyógyásznál. Idézem szó szerint: "Remélem, Anyuka, tisztában van vele, hogy jelen pillanatban nincs az az épeszű sebész, aki felvágná."
Az egész "konzultáció" nem tartott tovább három percnél...
Ha valakinek van még valamilyen tapasztalata/ötlete, azt nagyon szívese fogadom, és előre is hálásan köszönöm!
Ui.: A tonickal éppen a tegnap esti görcsömnél próbálkoztam, vajmi kevés sikerrel.
Ez nem játék pedig :(( a nőgyógyászoddal kéne konzultálnod, ő hátha járatosabb ebben, ha más nem, talán tud felírni valamilyen jó görcsoldót vagy tud ajánlani egy jó orvost. vagy az egyik nagyobb görcsnél hívj mentőt.
uh-t vagy valamit legalább csinált 'az a drága orvos?"
Sajnos csak annyi a tapasztalatom, hogy húzd ki valahogy. Ugyanezt a kínt éltem át én is, a 6. hónaptól gyomorégéssel kombinálva. Egy borszemnyi epekövem volt, amit az ultrahang kimutatott, és amitől a falra másztam időnként. Kipróbáltam az összes természetes gyógymódot, és diétát, amik "természetesen" sz@rt sem érnek ilyenkor. Ahogy nekem az orvos magyarázta, az egész attól volt, hogy az epevezetékem megtört az egyre növekvő baba miatt. Szóval az ilyenkor bevált "hajtószerekkel" csak annyit érsz el, hogy egy eleve leszűkült epevezeték (esetleg még egy kő) mellett próbálja az epehólyagod az emésztőnedvet kipréselni magából. Mivel ez csak normálisan átjárható epevezeték mellett megy, szinte tuti a görcs. Az epehólyagod erőlködik, te meg szenvedsz.:-(((
Minimális zsírtartalmú, könnyen emészthető étrend enyhít valamit. Én is nyári terhes voltam, amikor ez először jelentkezett; gyakorlatilag gyümölcsökön, és párolt zöldségeken, rizsen, és sóban vízben főtt tört krumplin éltem hetekig. Azokból is csak akkora adagokat mertem megenni, amitől egy éhesebb veréb sem lakik jól. A dinnyéből, az utolsó szem magot is kikotortam, nehogy az legyen a baj... Nagy néha, amikor már nem bírtam tovább, egy fűszermentes, sós vízben párolt, és ledarált csirkemell szelettel "bűnöztem", és rengeteg vizet ittam minden étkezés előtt, után, helyett. Se tej, se tejföl, se paprika, paradicsom, fokhagyma, se olaj, margarin, felvágottak közelébe nem mentem, egy kanál műzlit nem mertem megenni. A méz viszonylag veszélytelen volt, azt ehettem, ha nagyon korgott a gyomrom. Ha gáz volt, nekem is a meleg fürdő, vagy a melegítőpárna segített valamit. Szülés, és szoptatás után, az első utam a sebészetre vezetett. Műtét után odaadták emlékbe a kövemet, de ahogy fel tudtam kelni, lehúztam a vécén...:-DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!