Muszáj szedni valamilyen terhes vitamint?
Nem kell.
A gyerkőcöd egészségét ez amúgy sem befolyásolja.
Sok téves elképzelés van, a terhes vitamin nem a babának kell (vagy nem kell), hanem a mamának.
A baba minden számára szükséges vitamint/ásványi anyagot "elszipkáz" a Te szervezetedből.
Ha valamiből kevés van, akkor Nálad alakul(hat) ki hiány(betegség), de nem a babánál.
Ha úgy érzed, nincs rá szükséged, nem vagy extrán fáradt, a vérképed és a leleteid is jók, akkor nem kell.
én sem szedek semmiféle bogyót....még az elején se szedtem pedig én decemberbe estem teherbe
inkább én is változatosan eszek:)
boldog babavárást:)
33hkm
Szia!
Ha nem vagy híve a mesterséges vitaminoknak, akkor miért nem szedsz organikus, bio vitaminokat?
Igaz, ilyeneket gyógyszertárban nem igazán kapsz.
Én is organikus vitaminokat szedek, már 2 éve.
Annyi, h amióta terhes vagyok van amiből többet kell bevenni.Ezekkel nem ártasz sem a babának, sem magadnak, mivel a kutatások szerint most legalább 4 és fél kiló zöldséget, gyümölcsöt kellene megenni, h a szervezet fel tudja venni az összes, számára fontos és megfelelő mennyiségű vitamint és ásványt.Ez kb. 20 évvel ezelőtt még nem így volt, csak akkor még nem volt ennyi műtrágya, meg permetszer.
Ha, felveszed velem emailben a kapcsolatot, akkor tudok neked segíteni.
Jó babavárást! :)
Hát majd kiderül.
A terhesvitamin, a folsav, a záródásokért felelős vitamin (amit egyébként nem lehet bevinni étellel, mert az egyetlen vitamin, ami természetes forrásból nem szívódik fel, csak mesterségesből)és az Elevit reklámjában is elmondják 92%-kal csökkenti az idegrendszeri fejlődési rendellenességek előfordulását.
Ezt most fogják nézni a 18-20 héten illetve az AFP is erre hivatott. Hogy zárt e a hasfal, gerinc, nyelőcső.
Persze ez sem 100%, hiszen előfordulhat ilyen rendellenesség, ha szedsz vitamint illetve akkor sem biztos, hogy beteg lesz a babád, ha nem szeded. De biztosat majd csak az ultrahang tud mondani illetve születése után derül ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!