Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit élt át testileg/lelkileg,...

Mit élt át testileg/lelkileg, akinek abortusza volt?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 3. 20:44
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
80%
Iszonyatos lelki fájdalmat ami soha nem fog elmúlni.Testileg semmit nem éreztem.De a lelkem üres lett....!
2009. ápr. 3. 20:53
 2/19 anonim ***** válasza:
79%
Még ha nem kívánt baba is, akkor is iszonyatos lelki fájdalom. Egy emberélet volt.
2009. ápr. 3. 21:00
 3/19 anonim ***** válasza:
85%
Nekem hétfőn volt egy spontán vetélésem sajnos. Iszonyú lelki fájdalom,hogy egy kis életet elvesztettem akit annyira vártunk. Nem tudom ki lehet -e ebből gyógyulni. Főleg olyannak akinek még nincs. Legyél erős és dönts okosan ha ez egy nem kívánt terhesség(amit nem tudunk mert nem írtad)
2009. ápr. 3. 21:22
 4/19 anonim ***** válasza:
89%

Mi terveztük a babát, 13 hónapot vártunk rá, azalatt csak hébe-hóba volt peteérésem, rengeteget sírtam, hogy ilyen alkalmatlan vagyok rá..., aztán egyszer csak megérkezett. 2 hónapot volt velünk, a 9. héten halt meg. :(

Testileg vissza lehet rázódni hamar, de lelkileg sosem. Vannak napok, akár hetek, amikor úgy érzi az ember, hogy jobb. Aztán felébred egy reggelen, és keresi a pocaklakót, érzi az ürességet, számol, hogy most mennyi idős lenne, most kellene érezni az első mozgásokat..., és folyamatosan kérem Őt, hogy küldje a kistestvért, mert beleőrülök, annyira fáj!! :( Hiába szeretnék nagy családot, úgy érzem, leragadt az életem, és nem tudok tovább menni...

2009. ápr. 3. 21:50
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem missed ab.-om volt sajnos. A laminária felhelyezés a műtét előtti este katasztrófa volt! Mint egy középkori kínzás olyan volt. Életem legrosszabb és legfájdalmasabb élménye volt. Ez még plusszba nagyon megviselt engem. Próbálom elfelejteni és félek, hogy ne kelljen többet ilyen műtétre mennem.
2009. ápr. 3. 22:12
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2 missed AB-om volt.

Az első elhalt trigemini, mola gyanús voltam, 1 hétig csak figyelgettek a kh-ban, nem mertek csinálni semmit. 1 hét szenvedés után megműtöttek, az igen tisztelt Főorvos Úr egy idegbeteg, bunkó,... volt (már bocsánat). Egy lamináriát kaptam középre, ami vajúdáshoz hasonló görcsöket csinált, este egy tüsszentéssel kiesett. Azt mondták, h nem baj, majd magamtól kitágulok. Másnap reggelig aludni nem tudtam, "csinos" kis fájásaim voltak, fájdalomcsillapítót nem adtak, mert "nincs a kórháznak pénze". Délelőtt 11 helyett du 1-kor kerültem a műtőbe, azt a 2 órát a műtő előtt töltöttem egyedül, rongyos kórházi hálóingben, a hideg műanyag széken ülve, stresszelve, fájdalmakkal. Mikor végre bekerültem már annyira fájt, h csak a fejemet forgattam nyögdécselve és potyogott a könnyem. Egy kedves szülésznő simogatta az arcom, majd közölte, h az altatóorvosra várnunk kell, mert mást ébreszt. Úgy vártam, mint a Messiást! Végre megjött, na meg a "kedves" főorvos is, aki azzal nyitotta a műtétet, h ne lepődjek meg, ha arra ébredek, h nem lesz méhem!

Miután hazaengedtek, hetekig óriási alvadt vércsomók jöttek belőlem, borzasztó mensis görcseim voltak. Ehhez társult a lelki kín, amit ezek után nem kell talán részleteznem!

2. terhességem eleje rettegésben telt, tünet nélkül elhalt a 10. héten a babám.

Másik kh, gyógyszeres tágítás, empatikus, kedves doki és nővérek, szinte semmi fájdalom, hazamenetel után "normál" vérzés. Csak a lelkem fájt nagyon!

Most végre van egy kislányom, 5 hónapos múlt, imádom! Az első 12 hetet rettegésben töltöttem, Utrogestan-t szedtem, pihentem. Imádom a kicsit, de szinte minden nap eszembe jutnak azok a babák, akiket elvesztettem. :(

Bocs, ha hosszú voltam!

2009. ápr. 3. 22:15
 7/19 anonim ***** válasza:
86%

Nekem vetelesem volt es nem kellett muvi beavatkozas ezert a testi resze egy erosebb mensis gorcshoz hasonlitott es a verzes erosebb volt.

A lelki oldala nagyon rossz. Reggel mikor kinyitod a szemed egy pillanatig minden tokeletes aztan jol sziven ut a valosag. Biztosan mindenki ismeri ezt az erzest. Ez volt amit en az elkovetkezendo napokban ereztem. Idovel a seb gyogyult, elfeljteni sosem lehet de az ember megtanul ezzel egyutt elni mert erosebbek vagyunk mint gondolnank. Nekem voltak nagyon nehez pillanataim amiket nem tudtam kezelni az elejen, pl. egyik percben jol voltam a masik percben mar nem akartam senkivel beszelni es meg sorolhatnam. Most mondhatom, hogy jol vagyok ilyen teren de meg mindig az a furcsa erzesem van, hogy mar nem vagyok az az ember aki voltam. Ezt onnan tudom, hogy ha erre a napra visszagondolok akkor ugy igazan tud fajni a szivem, hogy fizikai fajdalmat erzek a melkasomba es ezt az erzest nem ereztem elotte soha. A ‘faj a szivem’ kifejezes ettol a naptol egesz mas ertelmet kapott az en vilagomban.

2009. ápr. 3. 23:06
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nagyon erős voltam,elhatároztam,h ez így lesz a legjobb. Majd mikor kitoltak,már eltört a mécses,felfogtam,h mi történt. Azt a napot életem végig bánni fogom, és soha nem felejtem el,h mit tettem. Már 3éve volt,de még mindig sokat gondolok rá,sajnos hiába...
2009. ápr. 4. 08:44
 9/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Volt egy kicsi para, mivel 12 napot késett, és ha baba lett volna, sajnos nem tarthattam volna meg, mivel fiatal vagyok hozzá! Hála isten semmi szükség az abortuszra, ma megjött!
2009. ápr. 4. 12:48
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Örülök, hogy így alakult!

Aki meg lepontozta a szubjektív válaszokat életünk legrosszabb napjáról, szégyellje magát!!!!

2009. ápr. 4. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!