Terhesség alatt előfordult már valakinél? Kezdek ebbe beleőrülni, mert nagyon zavaró!
Figyelt kérdés
14 hetes kismama vagyok. Vasárnap óta (sajnos nem tudom szebben írni) viszket a nem szervem. Nem ég csak viszket. Mivel nemi betegségem és gombám biztos, hogy nincs ezért csak arra tudok tippelni, hogy a bugyi dörzsölhette ki. Vasárnap reggel konkrétan így ébredtem és már kezdek megőrülni ettől. Sodocreamot használtam, de nem vállt be. Mit tehetnék, hogy elmúljon? Mivel terhes vagyok körültekintőnek kell lennem a gyógymódok tekintetében, hogy ne ártsak a babának. Az orvosom a héten szabin van!2011. júl. 21. 10:59
11/22 A kérdező kommentje:
Szerintetek az orvos ránézésre is meg tudja állapítani vagy csak vizelet vagy vérvétel vizsgálatból? Az orvosom csak hétfőn lesz így máshoz kell majd elmennem. Gondoltam, hogy veszek Canesten vagy valamilyen hasonló krémet ami a terhesség alatt is használható, de ha nem tanácsoljátok akkor inkább hagyom. Mondjuk azt hallottam, hogy ezek megelőzésre is jók így nem árthatnak. Szerintetek?
2011. júl. 21. 12:08
12/22 anonim válasza:
nekem kb a 10. héttől szülésig ez volt és nem volt gombás fertőzésem, volt, hogy megduzzadtak a szeméremajkaim égett és viszketett főleg miután együtt voltunk párommal. Nagyon kellemetlen volt.
13/22 A kérdező kommentje:
Kedves A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:11!
Alkalmaztál valamilyen kezelést krémet vagy betadint stb?
Amúgy ha nincs rajtam bugyi nem is olyan kellemetlen érzem, de nem viszket + még a terhesség alatti szokásos hüvelyváladékom is kevesebb. Ilyen fehér ragadós volt most meg alig valami...
2011. júl. 21. 12:29
14/22 anonim válasza:
márpedig gomba sokféle van.... és egy része alapból benne van a szervezetben, csak akkor okoz tünetet, ha legyengül az immunrendszer, a terhesség meg ilyen... doki!
15/22 A kérdező kommentje:
Hát igen az lesz csak nem ma! Nincs aki vigyázzon a 2 évesemre + még ebbe a szégyentelen rendelőintézetbe is csak 13:00 vannak ma..... azért köszönöm szépen és mindenféleképpen felkeresek egy dokit!
2011. júl. 21. 12:39
16/22 anonim válasza:
igen vettem canestent, de nekem nem használt mivel nem gombám volt. Dokinak minden alkalommal említettem, de semmi nem volt.
Szerencsére gondunk se lett belőle a szülés után pedig teljesen megszűnt.
17/22 anonim válasza:
Nála dettó ugyan ez volt.A tünetek megegyetek én is Sudoval kentem,de semmi.Teljesen megvoltam győződve h nem lehet gomba mert rendesen tisztálkodom meg stb...Erre a dokim közölte h de ez gomba.Hogyan?Álítólag a "túl tisztáldokásommal" kiöltem a jó bacikat és ezért elkaptam a gombát.Kaptam boraxos kezelést és Gynoxyn krémet,majd mikor elmult akkor hüvelykúpot h visszajöjjenek a jó bacik(laktobacilus asszem így hívják) Nekem azt mondta a doki h ez ilyenkor tök "átlagos" könnyebben kijön rajtunk sok nyavaja,de fontos idejébe kezelni,mert árthat a picinek vagy ha késön veszik észre nem szülhetsz term. úton esetleg császárral. Doki,Doki,Doki!!! 30 hkm
18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Felhívtam a rendelőintézetet és ott kerestem egy másik orvost (még mielőtt szabadságra ment volna az enyém nagyon méltatta őt) nagyon kedves volt, mondta, hogy nem ad időpontot (a 2 évesem miatt kértem, hogy legyen kire bízni), hanem szóljak ha ott vagyok soron kívül fog fogadni. Nem részleteztem a problémám csak elmondtam, hogy terhes vagyok. Mondta, hogy várnak szeretettel. Hát legalább már sikerült egy picit lenyugodnom... Köszönöm mindenkinek a választ!
2011. júl. 21. 13:21
19/22 A kérdező kommentje:
Tökéletesen igazatok volt! Ez 100%, hogy gomba. Elkezdett olyan folyásom lenni, mint amikor a lányommal voltam terhes és kiderült, hogy gombás fertőzésem van. Akkor holnap reggel 8-kor doki! Akinek volt ilyen mit írtak fel neki, mert én valami gyógyszertárban elkészített kakóvajas kúpot kaptam, de napikig tartott ameddig elkészítették. Valakinek valamilyen kész kúpot vagy kenőcsöt ajánlottak amit nem csináltatni kell?
2011. júl. 21. 17:52
20/22 A kérdező kommentje:
Tényleg Sorgombám volt! 7 nap kezelés és elfelejthetem az egészet (legalább is egy időre)!
Köszönöm a válaszokat
2011. júl. 22. 17:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!